Με τον αθλητισμό, τα extreme sports και γενικά όλα αυτά τα κουραστικά πράγματα, ποτέ δεν τα πήγαινα καλά. Είχα όμως πάντα μία εμμονή με τις φιγούρες στον αέρα. Όχι να τις κάνω -πράγμα δύσκολο για μία ολοστρόγγυλη θεά σαν κι εμένα- αλλά να τις χαζεύω. Σαν παιδάκι. Αυτός ήταν και ο λόγος που όταν έμαθα ότι το Red Bull X-Fighters World Tour καταφθάνει στην Αθήνα, αψήφησα ανηφόρες, βουνά και μαρμαρόσκονη και βρέθηκα στο Λατομείο Μαρμάρου Διονύσου,παρέα με 10.000 ακόμη ενθουσιασμένα τυπάκια, από κάθε γωνιά του πλανήτη Αθήνα την Παρασκευή 12/6. 

Το φυσικό σκηνικό από μόνο του ήταν μαγικό. Μέσα στο δάσος, μία πολυεπίπεδη, απέραντη πίστα από μάρμαρο και χώμα, που δέχθηκε δραστικές παρεμβάσεις από την ομάδα της Red Bull για να αγγίξει την αγωνιστική τελειότητα και να μπορέσει να φιλοξενήσει τόσο κόσμο και τόσες εξέδρες. Από μακριά ο χώρος φάνταζε σαν σκηνή από το X-Files. Ένα εκτυφλωτικά φωτεινό μυστικό, μέσα στη σκοτεινιά του βουνού, που μας καλούσε να το ανακαλύψουμε. 
 
Τι ακριβώς σημαίνουν σε νούμερα όλα αυτά; Ότι η πίστα αυτή που κατασκευάστηκε μέσα στο ενεργό λατομείο το οποίο διαχειρίζεται η Dionyssomarble, εκτεινόταν σε τρία από τα δώδεκα επίπεδα και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που μία πίστα FMX κατασκευάζεται σε διαφορετικά επίπεδα, με το καθένα να έχει ύψος μέχρι και επτά μέτρα. Χρειάστηκαν τρεις συνεχόμενες εβδομάδες δουλειάς, έτσι ώστε το γεμάτο χώμα και σκόνη λατομείο να μετατραπεί σε μια τέλεια πίστα FMX, διαθέτοντας συνολικά 11 Άλματα, 3 Kickers, 3 Super Kickers, 2 Dirt Jumps και 3 Quarter Pipes και πάνω από 600 φορτηγά χώμα και 600 προβολείς με τέσσερα χιλιόμετρα καλωδίων, σε ένα βάθρο με πλάτος 350×230 μέτρα και βάθος 80 μέτρα. 
 
Δεν ξέρω κατά πόσο μας ενδιέφερε πραγματικά ποιος θα κερδίσει εκείνο το βράδυ, στη μεγάλη μάχη του τελικού, η οποία τελικά παίχτηκε στις λεπτομέρειες ανάμεσα στον αυστραλό Clinton Moore και τον γάλλο Tom Pagès. Οι περισσότεροι από εμάς, νιώθαμε σαν τα παιδάκια που τα πάνε οι γονείς τους για πρώτη φορά στο Λούνα Παρκ και κοιτάζουν έκθαμβα τη στριφογυριστή μπαλαρίνα, το αχαλίνωτο ταψί, τις μανούβρες στα συγκρουόμενα και βγάζουν τσιρίδες αγωνίας που μετατρέπονται σε γέλια ανακούφισης, μέσα στο τρενάκι του τρόμου. 
 
Γιατί τελικά το Red Bull X-Fighters Athens, ήταν πραγματικά ένα υπερθέαμα από τα λίγα, χωρίς καμία υπερβολή. Για την ιστορία, να αναφέρω ότι o Γάλλος, που πέρυσι παρουσίασε το πρώτο Bikeflip στην ιστορία του FMX, χάρισε στην Αθήνα ένα ακόμη νέο trick, εμπνευσμένο από το ΒΜΧ, το Alley Oop Flair, που όμως δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Αυστραλό, ο οποίος βγάζοντας τα δικά του μεγάλα trick, ξεπέρασε εύκολα τον πρώην πρωταθλητή Levi Sherwood και τον Rob Adelberg για να καταφέρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του σε τελικό Red Bull X-Fighters.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα: 1. Clinton Moore (AUS), 2. Tom Pagès (FRA), 3. Rob Adelberg (AUS), 4. David Rinaldo (FRA), 5. Josh Sheehan (AUS), 6. Dany Torres (ESP), 7. Adam Jones (USA), 8. Levi Sherwood (NZL), 9. Rémi Bizouard (FRA), 10. Javier Villegas (CHL), 11. Nick Franklin (NZL), 12. Chris Meyer (ESP).
 

 
Περισσότερες πληροφορίες για τις επόμενες στάσεις του Red Bull X-Fighters World Tour: www.redbullxfighters.com