end-of-the-world-100

Θα συμβεί για 18 συνεχόμενη φορά, σίγουρα έχει περάσει όλη η Αθήνα και είναι ένας από τους κλασικούς προορισμούς για το πάρτι της παραμονής της πρωτοχρονιάς. Είναι 25 άτομα που το κάνουν αλλά πολλοί το αναφέρουν ως το πάρτι που κάνει η ομάδα White Room. Αυτούς αναζητήσαμε ώστε να μας κατατοπίσουν για το φετινό και να μας προετοιμάσουν για μια ακόμα… ενδιαφέρουσα βραδιά που θα καταλήξει σε μέρα.

Καλά πόσα χρόνια γίνεται το πάρτι; Ποια ήταν η λογική όταν το ξεκινάγατε;  Το φετινό θα είναι το 18ο πάρτι πρωτοχρονιάς στη σειρά! Για εμάς το πάρτι αυτό είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό πάρτι. Έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Καταρχάς ξεκίνησε το 2000, στο millenium. Ήμασταν 21 ετών. Η επερχόμενη αλλαγή της χιλιετηρίδας ήταν μεγάλο θέμα συζήτησης τότε: κάποιοι μιλούσαν για το τέλος του κόσμου, άλλοι την έβλεπαν ως την μετάβαση στη “νέα εποχή”. Εμείς και οι φίλοι μας σκεφτήκαμε πως αν το τέλος του κόσμου συμβεί εκείνη τη μέρα, καλύτερα να είμαστε όλοι μαζί και να μας βρει ο κατακλυσμός χορεύοντας. Οπότε βρήκαμε ένα ετοιμόρροπο κτίριο στον Πειραιά, το διαμορφώσαμε, πήραμε ρεύμα από τους διπλανούς, καρφώσαμε καλώδια, φέραμε καλλιτέχνες να ζωγραφίσουν τους τοίχους, τρίψαμε τα πατώματα και καλέσαμε τους φίλους μας με χάρτινη πρόσκληση. Ο καταστροφή δεν ήρθε αλλά το πάρτι μας σημάδεψε για πάντα. Ήτανε φοβερή εμπειρία, από τις καλύτερες της ζωής μας.

Περιμένατε όταν το ξεκινάγατε ότι θα είναι το πάρτι που θα περάσει όλη η Αθήνα; Όχι, δεν υπήρχε τέτοιος σκοπός. Ο μόνος στόχος ήταν να φέρουμε εμάς και τους φίλους μας αλλά και τους φίλους των φίλων μας και τους φίλους των φίλων των φίλων μας και τους φίλους των φίλων των φίλων των φίλων των φίλων μας και γενικά όλους όσους έρθουν τέλος πάντων να ενωθούμε στο dance-floor και έτσι να μπούμε στο νέο έτος. Είναι ένα καθαρά party-hard concept, απλό και άμεσο.

Η White Room τι είναι ακριβώς γι’ αυτούς που δεν ξέρουν; Η White Room είναι σκηνοθετική ομάδα/ εταιρεία παραγωγής αλλά δεν το κάνει μόνο η White Room το party αυτό! Οι διοργανωτές είναι πάνω από 25 άτομα και οι περισσότεροι είμαστε φίλοι από παιδιά. Όλοι συμμετέχουν εξίσου σε όλες τις αποφάσεις, οι οποίες βγαίνουν δημοκρατικά και όλοι έχουν από μία ή παραπάνω αρμοδιότητες. Ουσιαστικά, το πάρτι απλά μεγάλωσε σε φήμη ή και σε μέγεθος αλλά δεν έχασε ποτέ το DNA του, έτσι όπως ξεκίνησε έτσι συνεχίζεται, ως μία συλλογική προσπάθεια.

Θυμάστε 4, 5 στιγμιότυπα από πάρτι που σας έκαναν να μείνετε με το στόμα ανοικτό; Έχουμε δει πολλά. Δεν εξηγούνται όμως ούτε περιγράφονται. Είναι τέτοια η μέρα και η ένταση της πρωτοχρονιάς που το πιο ενδιαφέρον σκηνικό είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι. Το πως χορεύουν, η ενέργεια που βγάζουν, το να βλέπεις τον κόσμο ευχαριστημένο είναι το καλύτερο αφροδισιακό.

Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν ένα πάρτι παραμονής πρωτοχρονιάς να είναι πετυχημένο; Κρατάμε τα βασικά συστατικά ενός γαμάτου house-party. Μουσική uplifting και fun χωρίς κολλήματα και με πολλές εναλλαγές στα είδη, τον καλύτερο ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό που μπορούμε να έχουμε, καθαρά ποτά από τη κάβα της γειτονιάς και πολυσυλλεκτικό κόσμο. Το πάρτι είναι 100% crowdfunded με την έννοια ότι το στηρίζουν αυτοί που έρχονται όλα αυτά τα χρόνια οπότε η τιμή της εισόδου είναι τόση ώστε να καλύπτονται τα έξοδα του πάρτι και μόνο. Εμείς που το διοργανώνουμε δεν επιδιώκουμε ούτε φήμη μέσα από αυτό, ούτε κάνουμε άλλες μεγάλες εκδηλώσεις μέσα στη χρονιά, ούτε βγάζουμε λεφτά από αυτό. Είναι μία ρομαντική διαδικασία και αυτό ίσως να το κάνει ξεχωριστό.

Λίγα στοιχεία για το φετινό; Που γίνεται, τι ώρα ερχόμαστε, τι φοράμε, τι μουσική θ’ ακούσουμε, πόσα λεφτά δίνουμε;  Φέτος θα γίνει στο BIOS στην Πειραιώς 84! Το Party λέγεται “Εnd of the World Party”. Οι λόγοι είναι προφανείς. Έρχεστε ότι ώρα θέλετε, από τις 23:51 και μετά αλλά όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα. Φοράτε επίσης ότι θέλετε φτάνει να αισθάνεστε εσείς ωραία. (Γενικά, πιστεύουμε στην ελευθερία). Θα ακούσετε από dance music μέχρι hip-hop, από break-beats μέχρι rock’n’roll, από pop μέχρι drum’n’bass. Η βραδιά είναι μεγάλη εξάλλου. Δίνετε 25 ευρώ. Όσα δίνουμε και εμείς δηλαδή γιατί όπως είπαμε και πιο πριν το πάρτι είναι crowdfunded και αυτός ο κανόνας συμπεριλαμβάνει και εμάς.