Categories: FeaturedΠΟΛΗ

Το Like Yesterday’s είναι κάτι παραπάνω από ένα vintage κατάστημα

Τον Δεκέμβριο του 2013 το Like Yesterday’s άνοιξε τις πόρτες του στο 16 της οδού Πρωτογένους, αποτελώντας μάλιστα την τελευταία είσοδο vintage καταστήματος στην οδό. O Χρήστος και η Ζέτα, ιδιοκτήτες του μαγαζιού, αν και δεν είχαν καμία σχέση με τον χώρο της μόδας και της ένδυσης αποφάσισαν να ανοίξουν το κατάστημα τους, καθώς πάντα τους άρεσε το παλιό ρούχο και θεωρούν ότι η περιοχή του Ψυρρή έχει μια δυναμική, μια επιστροφή στο παλιό λόγω της παραδοσιακής γειτονιάς αλλά και της γειτνίασης με το Μοναστηράκι.

Vintage νυχτικό

Τρεις δεκαετίες σε μια κρεμάστρα – 60’s, 70’s, 80’s

Τα καπέλα είναι το item που φεύγει πιο πολύ από το κατάστημα

Σε περίπτωση που σου φύγει κανένα κουμπί, το Like Yesterday’s έχει και κουτί πρώτων βοηθειών

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ του Yesterday’s Vintage έρχονται κυρίως από την Αγγλία και τις Η.Π.Α – που σύμφωνα με την Ζέτα και τον Χρήστο έχουν μεγάλο στοκ από τις δεκαετίες του ’70 και το ’80 σε φω μπιζού – αλλά και την Ολλανδία. Επίσης, ψάχνουν οι ίδιοι και βρίσκουν κομμάτια ραμμένα στο χέρι από Ελληνίδες μοδίστρες, κυρίως των δεκαετιών ’60 και ’70, ενώ έχουν και ορισμένα σε προσφορά από εκποιήσεις καταστημάτων. Ειδικά τα ρούχα από τις ελληνικές βιοτεχνίες τα κυνηγούν πολύ. Τους συγκινεί να βλέπουν τις ετικέτες με την ελληνική φίρμα και το εξαψήφιο αριθμό τηλεφώνου, κάτι που συγκινεί και τις πελάτισσες μεγαλύτερης ηλικίας. Το δίδυμο του Like Yesterday’s σέβεται την ιστορία που κουβαλά το κάθε ρούχο και προσπαθεί να γίνει κοινωνός της vintage ιδεολογίας.

Shopping και επιμόρφωση

Μπιζού από τις Η.Π.Α.

«Υπάρχει μια στροφή στο παλιό γενικά, αλλά το ελληνικό κοινό δεν έχει αγκαλιάσει ακόμη πλήρως την κουλτούρα του second hand ρούχου. Χαιρόμαστε πολύ ωστόσο που βρισκόμαστε σε έναν δρόμο όπου ο κόσμος που τον διασχίζει είναι δυνητικοί πελάτες μας.  Η παρουσία του Τρανζίστορ, οι Παλιοσυνήθειες και το κομμωτήριο Lemon Poppy Seed είναι ο πυρήνας που συγκέντρωσε τους εναλλακτικούς ανθρώπους στην περιοχή και μας παρακίνησε και εμάς να έρθουμε εδώ, καθώς μαζί με τη Γουαδελούπη και το Treasure House έχουμε κάνει όλοι έναν δρόμο ευρωπαϊκών προδιαγραφών», μας λένε ο Χρήστος και η Ζέτα.

Ποικιλία σε φουλάρια για να διαλέξεις

Σακάκια statement

Kitten hill γόβες με λαχούρια

Στο Like Yesterday’s μπορείς να βρεις μοναδικά φορέματα, ακόμα και νυφικά, ναι νυφικά, από τα μακρινά 70’s τα οποία μπορείς είτε να νοικιάσεις, είτε να αγοράσεις σε πολύ χαμηλές τιμές. Το πιο ακριβό κομμάτι στο κατάστημα (στη χειμερινή κολεξιόν) είναι ένα δερμάτινο παλτό στα 55 ευρώ. Οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από προσιτές, ενώ η ποιότητα των ρούχων και των αξεσουάρ είναι εξαιρετική, καθώς όλα είναι διαλεγμένα με πάρα πολύ προσοχή και φροντίδα. Στις κρεμάστρες του Like Yesterday’s βρήκαμε φούστες με 8 ή 10 ευρώ.  Αυτό που φεύγει όμως πιο πολύ από το μαγαζί είναι τα φανταστικά καπέλα που κατά καιρούς κοσμούν τις επιτοίχιες κρεμάστρες αλλά και το υπέροχο σκρίνιο που δεσπόζει στη βιτρίνα του μαγαζιού. Ένα μεγάλο κομμάτι της πελατείας του Like Yesterday’s επίσης είναι οι ενδυματολόγοι που αγοράζουν ρούχα για παραστάσεις ή φωτογραφήσεις μόδας, εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς και της σπανιότητάς τους.

Η άνοιξη μπήκε στο Like Yesterday’s

Πουκάμισα με φραμπαλάδες για έξτρα 80’s δόσεις

Η Ζέτα και ο Χρήστος προκειμένου να σε εξυπηρετήσουν όσο καλύτερα γίνεται έχουν ένα αρκετά διευρυμένο ωράριο, ειδικά την Τρίτη την Πέμπτη και το Παρασκευοσάββατο. Επίσης έχουν μέχρι και βίντατζ κεράσματα στο μαγαζί, καθώς φροντίζουν να τρατάρουν κάθε πελάτη τα χαρακτηριστικά σοκολατάκια ελίτσες και καραμέλες «φιλάκια».


Like Yesterday’s, Πρωτογένους 16, τηλ. 2167004810

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη