Categories: ΠΟΛΗ

Τι κοινό (θα) έχει η Αθήνα με το Άμστερνταμ;

 

Μετά από αναρίθμητες ομαδικές ποδηλατικές εξορμήσεις μέρα-νύχτα, οι bikers της Αθήνας δικαιώνονται. Ο Μητροπολιτικός Ποδηλατόδρομος θα ολοκληρωθεί εντός του 2015, θα έχει μήκος 27 χιλιόμετρα και θα ενώνει Κηφισιά με Φάληρο. Όπως ανήγγειλαν ο υπουργός περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης , ο νέος ποδηλατόδρομος στοχεύει στη σύνδεση του κέντρου με λιγότερο προνομιούχες περιοχές. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από το νότιο τμήμα Γκάζι- Φάληρο και θα ακολουθήσει το μεγαλύτερο Γκάζι- Κηφισιά.

Η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσο εξευρωπαϊσμού της πόλης,που περιλαμβάνει τη βελτίωση της οδικής παιδείας και την «επιστροφή» των πεζοδρομίων στους πεζούς. Όπως επισήμανε ο διοργανωτής του Athens Bike Festival Σπύρος Παπαγεωργίου στα πλαίσια της Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), το ποδήλατο έχει πολλαπλά οφέλη τόσο στην προσωπική υγεία όσο και στην οικονομία και τον τουρισμό. Καθώς εκτιμάται ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται έως και 300 χιλιάδες ποδηλάτες, οι μισοί εκ των οποίων στην Αθήνα, η σημασία της νέας αυτής κίνησης αναμένεται ιδιαίτερη και ανανεωτική για το αστικό τοπίο.

Ιωάννα Παναγοπούλου

Η Ιωάννα Παναγοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του '93. Σήμερα ολοκληρώνει τις σπουδές τις στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Share
Published by
Ιωάννα Παναγοπούλου