Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΠΟΛΗ

Θες να βγεις, να περάσεις καλά παρέα με φίλους και να απολαύσεις μια παγωμένη Guinness; Τώρα έχεις την τέλεια δικαιολογία.

Ήρθε επιτέλους η γιορτή του Αγίου Πατρικίου!

Η ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι η αγαπημένη γιορτή για 250.000.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο! Βγαίνουν στο δρόμο, φοράνε πράσινα και γιορτάζουν μαζί με φίλους και αγαπημένους, φυσικά κρατώντας περήφανα ένα ποτήρι Guinness. Με καρδιά την Ιρλανδία και το Δουβλίνο, σε εκατοντάδες πόλεις στον κόσμο το St. Patrick’s Day είναι μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στη φιλία! Αυτή τη μέρα πάνω από 13,000,000 Pints Guinness καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο! 

Η  Guinness η αγαπημένη μπύρα των Ιρλανδών δεν μοιάζει με καμία άλλη. Ξεχωρίζει από το μαύρο χρώμα της, το βελούδινο, κρεμώδη αφρό της και την απαλή, απόλυτα ισορροπημένη γεύση της. Τα 4 φυσικά συστατικά της, νερό, κριθάρι, λυκίσκος, μαγιά, αναμιγνύονται σύμφωνα με την μυστική συνταγή της Guinness δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα! 

Ας γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα τον Άγιο Πατρίκιο!

Ο Άγιος Πατρίκιος δεν ήταν Ιρλανδός!

Γεννήθηκε στα τέλη του 4ου αιώνα στην Βρετανία και το πραγματικό του όνομα ήταν «Maewyn Succat». Χρόνια μετά έγινε ιερέας, έλαβε το όνομα Πατρίκιος και επέστρεψε στην Ιρλανδία ως ιεραπόστολος, με στόχο τη διάδοση του Χριστιανισμού στη χώρα.

Γιατί η επέτειος γιορτάζεται στις 17 Μαρτίου;

Ο Άγιος Πατρίκιος απεβίωσε στις 17 Μαρτίου 461. Στις μέρες μας είναι ημέρα εθνικής γιορτής στην Ιρλανδία και σε αυτό το πλαίσιο όλες οι παμπ είναι ανοιχτές για τους εορτασμούς!

Πιο ήταν αρχικά το κυρίαρχο χρώμα των εορτασμών του St. Patrick’s;

Το χρώμα που είχε συνδεθεί με τον Άγιο Πατρίκιο ήταν το γαλανό αλλά με το πέρασμα του χρόνου αντικαταστάθηκε με το πράσινο. Ήδη από τον 17ο αι. υπάρχουν καταγεγραμμένα το τριφύλλι και οι πράσινες κορδέλες για τους εορτασμούς.

Και φέτος η Guinness γιορτάζει τον ‘Αγιο Πατρίκιο και διοργανώνει πάνω από 200 parties σε beer pubs και bars σε όλη την Ελλάδα! Μπείτε στη σελίδα της Guinness στο Facebook (https://www.facebook.com/GuinnessGreece/) και ανακαλύψτε το πιο κοντινό σε εσάς party που θα πραγματοποιηθεί 13-17 Μαρτίου! Και αν δεν έχετε πράσινα και ψηλό καπέλο μην ανησυχείτε.. Θα το βρείτε εκεί, στα Guinness parties!

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.