Categories: ΠΟΛΗ

The Handlebar

Τοίχοι και ρολά κλειστών μαγαζιών γεμάτα γκράφιτι, γέλια, φωνές, η πενιά από ένα μπουζούκι κάπου στο βάθος, μια ελληνόφωνη μπάντα κάνει πρόβα στον τρίτο όροφο ενός κτιρίου και ένα σχεδόν “μυστικό” στενάκι στο Ψυρρή, η οδός Μελανθίου, που νομίζεις ότι ξεπήδησε από μια γειτονιά του Λονδίνου ή του Neukolln στο Βερολίνο.

Εκεί βρίσκεται το Handlebar, το πρώτο Cycling Café στην Ελλάδα που άνοιξε πριν μερικές ημέρες από μια ομάδα φανατικών του ποδηλάτου. Ο χώρος με ρετρό, street και ποπ στοιχεία, παράλληλα με ένα logo που θυμίζει Super Mario κάνει αίσθηση και διαφοροποιείται από πολλά από τα μαγαζιά που ανοίγουν τον τελευταίο καιρό σωρηδόν στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα concept που ξεκίνησε  από το Λονδίνο και μεταφέρθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Ουαλού Γκάρεθ Τζόουνς, ιδιοκτήτη του VCA. Όσο λοιπόν ο Γκάρεθ και η ομάδα του κάνει τα μαστορέματα στο ποδήλατο σου, εσύ μπορείς να απολαμβάνεις λονδρέζικο πρωινό, καθώς και μεγάλη ποικιλία σε γεύματα και μπύρες, σε απίστευτα χαμηλές τιμές για τα δεδομένα της Αθήνας, ενώ υπάρχει και ειδικό μενού για Vegapunks.

Πώς  γεννήθηκε η ιδέα του Handlebar; Είναι σαν να πηγαίνεις να φτιάξεις το ποδήλατο σου με τη διαφορά όμως ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι να είναι έτοιμο και να βαριέσαι, γιατί εδώ έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις αυτά που προσφέρουμε. Μπορείς να πιεις μια μπύρα, να φας κάτι εκεί ή να το πάρεις και μαζί σου σε πακέτο. Αυτή είναι η βασική ιδέα. Προσπάθησα να μεταφέρω κάτι που είναι τελείως λονδρέζικο. Ένα μέρος που θα μου θυμίζει την πατρίδα μου και θα συνδυάζει την αγάπη για το ποδήλατο με ωραίες χαλαρές στιγμές.

Θα διοργανώνονται και events; Πάρα πολλά. Για παράδειγμα την προηγούμενη Παρασκευή που ήταν Παρασκευή και 13 διοργανώσαμε το Horror Bike Ride, ποδηλατάδα στα νεκροταφεία της Αθήνας, ενώ την Δευτέρας που μας πέρασε κάναμε μεξικάνικη βραδιά όπου μαγείρεψε ένας μεξικάνος φίλος μου.Θα γίνονται διάφορα πράγματα πάντα στο ύφος του μαγαζιού.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η ποδηλασία έχει γίνει ένα είδος new trend. Πιστεύεις ότι μπορεί να είναι κάτι τέτοιο και μόνο; Μπορεί να είναι κάτι μόδα τώρα, αλλά η ποδηλασία είναι ουσιαστικά το μέλλον στις αστικές μετακινήσεις. Η βενζίνη και το πετρέλαιο λιγοστεύουν όλο και πιο πολύ. Επομένως, το ποδήλατο είναι το μόνο εύκολο και φτηνό μέσο μετακίνησης, εκτός πια κι αν καταφέρουμε να πετάξουμε.

Σε οδηγούς αυτοκινήτων σερβίρετε; Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Ο καθένας λειτουργεί όπως θέλει. Ας πούμε εγώ δεν μπορώ να οδηγήσω. Δεν είναι για μένα το αυτοκίνητο. Εμένα μου αρέσει το ποδήλατο και η μουσική.

Οι τιμές πρόκειται να είναι fixed σαν τα fixed gear ποδήλατα της VCA; Σωστά το λες. Ναι, γενικά έχουμε προσαρμόσει τις τιμές μας όσο ήταν φυσικά δυνατόν.Θα βρεις μπύρα με 1,50 ευρώ, σφηνάκια 2 ευρώ, φαγητό από 2,50 ευρώ και κυρίως οικονομικό menu για τους Vegapunks όπως αποκαλώ τους vegetarians, οι οποίοι συνήθως πληρώνουν τα διπλάσια για να φάνε έξω. Επίσης έχουμε μεγάλη ποικιλία από γλυκά. Είναι κάτι που μου έλειπε από την πατρίδα μου.

The Handlebar, Μελανθίου 8, Ψυρρή

Κωστής Δραγγανάς

Share
Published by
Κωστής Δραγγανάς