Hat / Καπέλα

Μaster Βίκυ και Γιώργος  Πολυχρονόπουλος.

Est. Το μαγαζί άνοιξε το 1978 από τον πατέρα τους Ηλία, την τέχνη όμως την έμαθε από τον παππού τους που κατασκεύαζε σχολικές τραγιάσκες και στρατιωτικά πηλίκια τη δεκαετία του ’60 στο Μοναστηράκι. Σήμερα, τα δύο αδέρφια κάνουν ταξίδια στην Ευρώπη για να επιλέξουν τα σχέδια που θα εισάγουν κάθε σεζόν και συνεχίζουν να κατασκευάζουν τραγιάσκες.

Best Τα αυθεντικά panama ψάθινα καπέλα για το καλοκαίρι και οι καπελιέρες τους.

Δεν μένουμε κοντά στο κέντρο, κατοικούμε στα νότια, αλλά ερχόμαστε από μικρά παιδιά στο μαγαζί και είναι σα να έχουμε μεγαλώσει εδώ. Παρατηρούμε πως η γειτονιά έχει αλλάξει προς το καλύτερο και νέος κόσμος από όλα τα μέρη της Αθήνας έρχεται στο κέντρο για να διασκεδάσει. Αυτό έχει αλλάξει και το δικό μας πελατολόγιο αφού μέχρι πριν λίγα χρόνια συναναστρεφόμασταν κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας πελάτες και τα σχέδια των καπέλων μας κινούνταν μόνο σε κλασικές γραμμές γιατί αυτά προτιμούσαν.

Hat / Καπέλα
Hat / Καπέλα

Πολλά από τα νέα παιδιά που μας επισκέπτονται έχουν ταξιδέψει ή σπούδαζαν στο εξωτερικό και δεν τους είναι ξένη η μόδα του καπέλου. Πέρα από το στυλ που προσφέρει σε ένα ντύσιμο ως αξεσουάρ, το καπέλο είναι αναγκαίο το καλοκαίρι, κάθε μέρα έρχεται κόσμος στο μαγαζί που μας λέει ότι τους το έχει συστήσει ο δερματολόγος τους. Ακόμη και το χειμώνα, ένα καπέλο προστατεύει και μειώνει το κρύο που νιώθουμε. Παλαιότερα είχαμε κυρίως άντρες πελάτες, τώρα πια έρχονται πολλές γυναίκες και προτιμούν τα αντρικά σχέδια τύπου panama. Μπαίνουν πολλοί απλά για να ρίξουν μια ματιά και μας λένε πως θα ήθελαν πολύ να αγοράσουν ένα αλλά δεν ξέρουν αν τους ταιριάζει κάτι. Δεν ισχύει αυτό, δεν γίνεται να μην πηγαίνει σε κάποιον κανένα καπέλο, απλά αν δεν τους βοηθήσεις να βρουν το σωστό μέγεθος, χρώμα και κόψιμο θα έχουν πάντα αυτή την εντύπωση.

Έχουν κλείσει τα καπελάδικα της Πειραιώς και της Μητροπόλεως, έχουμε μείνει λίγοι στον χώρο και γι’ αυτό πρέπει να δίνουμε σημασία στους πελάτες προκειμένου να βρουν αυτό που τους κάθεται ωραία και βγαίνοντας από το μαγαζί να τους ρωτούν από που το αγόρασαν. Ο πατέρας μας έφτιαχνε μόνος το μεγαλύτερο εμπόρευμα που είχε, εμείς κατασκευάζουμε τραγιάσκες που δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα και εισάγουμε τα περισσότερα σχέδια αφού δεν έχουμε πια τη δυνατότητα να διαλέξουμε υφάσματα ιδανικά για καπέλα που πριν μερικές δεκαετίες υπήρχαν σε πολλά καταστήματα της Κολοκοτρώνη και τώρα έχουν βάλει λουκέτο. Πλέον στα καταστήματα ένδυσης/ κολοσσούς μπορείς να βρεις από πουκάμισα μέχρι κοσμήματα και φυσικά καπέλα σε πολύ χαμηλές τιμές. Ωστόσο το ότι είναι φτηνά δεν σημαίνει ότι είναι και ποιοτικά, αν ένα καπέλο είναι φτιαγμένο από πολυεστέρα καλύτερα να βγεις στον ήλιο δίχως να φοράς τίποτα παρά να βάλεις κάτι που η σύνθεσή του θα σε κάνει να αισθάνεσαι πως παίρνει φωτιά το κεφάλι σου. Τα δικά μας είναι κατασκευασμένα από βαμβάκι, λινό, ψάθα, χαρτί δηλαδή από φυσικές ύλες που δεν ανεβάζουν την θερμοκρασία. Αν ξεκινήσεις δεν πρόκειται να αγοράσεις μόνο ένα, όπως δεν έχεις ένα παντελόνι και ένα σακάκι. Τα καπέλα πρέπει να πλένονται μόνο στο χέρι και τοπικά αλλιώς καταστρέφονται και χαλάει το σχήμα τους και εννοείται πως δεν πρέπει να πέσει νερό σε κάποιο ψάθινο.

Giorgio Hatter, Αθηνάς και Βορέου 15, Μοναστηράκι, 2103214510. Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό τους κατάστημα εδώ.

Hat / Καπέλα
Hat / Καπέλα
Hat / Καπέλα
Hat / Καπέλα
Hat / Καπέλα
Hat / Καπέλα
Hat / Καπέλα