Αν ο εξομολογητής, ο ψυχολόγος ή ο οικογενειακός γιατρός πρέπει να είναι πιο προσιτός και απόλυτα προσωπικός τότε τι να πούμε για τον τατουατζή; Ο Λεωνίδας έμοιαζε από την αρχή με τον αγαπημένο μου οδοντίατρο. Και οι δύο δεν μ’ άφησαν ποτέ λεπτό να σκεφτώ τον πόνο, μπουκώνοντας με με ότι πιο τελευταίο και ότι πιο φρέσκο σε ανέκδοτο, δημιουργώντας μου ανασφάλεια για το πόσο καλή δουλειά κάνουν. Ο Lonis όμως όσο και να γελάει και να χοροπηδάει είναι βράχος σταθερότητας, τεχνικής και έμπνευσης χρόνια τώρα. Με αφορμή την πετυχημένη έκθεση του με τίτλο ”Animalism” στο Bios Romantso μας δήλωσε πως τα ζώα αντιδρούν, αγωνίζονται, εισβάλλουν, ονειρεύονται, γίνονται θύματα, θύτες ή απλά μας κοιτούν με απορία και μας απάντησε σε μερικές ερωτήσεις κλειδιά για την ζωγραφική και το tattoo.

leo-polar

Καταλαβαίνω πως η ζωγραφική είναι η βάση σου. Πως ξεκίνησες να κάνεις tattoo;  Η ζωγραφική ήταν, είναι και θα είναι η βάση μου. Με το tattoo ξεκίνησα να ασχολούμαι επαγγελματικά το 1999 έπειτα απ’την παρότρυνση ενός φίλου μου και ξεκίνησα συνεργασία στο Barcode. Το tattoo ήταν κεραυνοβόλος έρωτας για μένα και συνεχίζεται έως και σήμερα.

Πιστεύεις πως οι tattoo artists πρέπει να είναι αντικειμενικοί με την αισθητική του πελάτη; Κάθε tattoo artist έχει τη δική του φιλοσοφία και αισθητική. Απ’ την στιγμή που ο πελάτης επιλέγει τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη θεωρητικά το στυλ και η δουλειά του ταιριάζει με την αισθητική του. Έτσι σε συνεννόηση μπορεί να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πες μας ένα πολύ αστείο περιστατικό που σου έχει συμβεί στο studio. Έχουν συμβεί πολλά ευτράπελα. Δεν μπορώ να τα αναφέρω γιατί είναι shocking και δεν θέλω να εκθέσω τους πελάτες μου. Καταλαβαίνεις κάτι σαν το ιατρικό απόρρητο.

polar
lemourios
dali apo facebook

Τι πιστεύεις πως χρειάζεται ένας σωστός τατουατζής; Φαντασία; Σταθερό χέρι; Τι άλλο; Υπομονή, ταλέντο, σεβασμό προς τον πελάτη και συνεχείς προσπάθεια για εξέλιξη.

Τολμηρό το εγχείρημα σου, η έκθεση στο Ρομάντσο. Είχε τα αποτελέσματα που ήθελες; Πόσο καιρό την δούλευες; Ναι, πράγματι. Ήταν ένας προσωπικός μαραθώνιος που έπρεπε να φέρω εις πέρας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που κατάφερα και ολοκλήρωσα την έκθεση “ANIMALISM” με την οποία ασχολούμαι τα τελευταία 2 χρόνια. Ήταν μια απαιτητική περίοδος γιατί παράλληλα δούλευα στο studio και ταξίδευα στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε tattoo conventions. Το αποτέλεσμα όμως με δικαίωσε και ευχαριστώ πάρα πολύ όλο τον κόσμο για τα καλά του λόγια και την στήριξη.

Leo+pigs

Τι συμβαίνει με τα cover up; Παρατηρείται μεγάλη έξαρση τα τελευταία χρόνια με τα cover up. Στην Ελλάδα της κρίσης η λέξη tattoo έγινε σωσίβιο για ανέργους και φιλόδοξους επιχειρηματίες. Αυτό σε συνδιασμό με την εμπορική άνθηση του tattoo παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια έχει σαν αποτέλεσμα να βλέπουμε καθημερινά πληθώρα άσχημων, κακά εκτελεσμένων tattoo. Εμείς αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου μπορούμε να εγγυηθούμε για το αποτέλεσμα. Γιατί υπάρχουν και αυτές που σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Ποιο ήταν το πιο δύσκολο tattoo που έχεις κάνει; Κάθε tattoo θέλει ιδιαίτερη προσέγγιση και διαφορετική τεχνική. Απ’τα πιο απλά έως τα πιο σύνθετα. Ένα απ’τα πιο απαιτητικά tattoo που μου έρχεται στο μυαλό ήταν πριν τέσσερα χρόνια περίπου όταν ξεκίνησα να δουλεύω ένα full color sleeve με συνθέσεις από έργα του πασίγνωστου Salvador Dali.

Εδώ το site του Lonis.