Categories: ΝΥΧΤΕΣ

Υπάρχει ένα μπαρ στην Πλατεία Καρύτση που δεν είναι με το μέρος των καλών

Όπως κάθε παραμύθι χρειάζεται έναν παλαιάς κοπής δολοπλόκο χαρακτήρα για να χτίσει την ιστορία του, έτσι και κάθε πόλη έχει ανάγκη από μικροσκοπικά μπαρ με καθαρά ποτά και προσεγμένη διακόσμηση προκειμένου να φιλοξενήσει τους νυχτοπερπατητές της. Καθώς λοιπόν όλοι οι φανατικοί θαυμαστές των περιπετειών του Serlock Holmes περιμένουν με αγωνία τη νέα του σεζόν, κάποιος σκέφτηκε να τιμήσει έναν άλλον, μοχθηρό ήρωα των ιστοριών του Arthur Conan Doyle δίνοντας το όνομα του σε ένα λιτό μπαρ με ζεστά χρώματα, δερμάτινες λεπτομέρειες και έναν παλιομοδίτικο καλόγερο που στέκει πίσω από την πόρτα του.

Το Moriarty βρίσκεται στον αριθμό 1 της Χρήστου Λαδά.

Και αυτός είναι ο καλόγερος που θα συναντήσετε κατά την είσοδο σας στο μαγαζί.

Αν και το Moriarty μπορεί να χαρακτηριστεί σαν τη νέα νυχτερινή άφιξη του ιστορικού κέντρου, η τζαμαρία και τα σκαμπό του προσφέρονται από το πρωί προκειμένου να απολαύσει κανείς τον καφέ του παρατηρώντας μια εκκλησία των αρχών του 20ου αιώνα. Κι αν η νυχτερινή κίνηση της πόλης φαίνεται να έχει μεταφερθεί στους δρόμους της Κολοκοτρώνη και της γειτονικής Πραξιτέλους, ο ιδιοκτήτης του μπαρ που εκτιμά το στυλ του «Ναπολέοντα του εγκλήματος» προτίμησε να μην να βρεθεί μέσα σε έναν συνωστισμό ούτε να διεκδικήσει χώρο στο πεζοδρόμιο για τραπεζοκαθίσματα.

Το Moriarty ανοίγει από τις 8 π.μ.

Και σερβίρει μέχρι τις 3 π.μ. καθημερινά, εκτός από την Παρασκευή και το Σάββατο που μένει ανοιχτό μέχρι τις 5 π.μ.

Το καπέλο – σήμα κατατεθέν του νέου μπαρ της Πλατείας Καρύτση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάνης Καλοφωλιάς επιλέγει εδώ και αρκετά χρόνια την Πλατεία Καρύτση για την νυχτερινή του έξοδο, γι’ αυτό αποφάσισε να δημιουργήσει στην περιοχή έναν χώρο που να θυμίζει τις μονταρισμένες σεκάνς του Wim Wenders, όπου θα φανταζόταν τον Tom Waits να απολαμβάνει το ποτό του, ένα μπαρ στο οποίο θα μπορούσε να εμφανιστεί η συμμορία των Peaky Blinders προκαλώντας αναστάτωση στους παρευρισκόμενους. Η αγάπη του Πάνη για την βρετανική κουλτούρα επηρεάζει και τις μουσικές επιλογές του χώρου, αφού κινούνται σε indie ρυθμούς ενώ οι Djs εναλλάσσονται καθημερινά στα decks του.

Μπαίνοντας στην σελίδα του Moriarty στο facebook, μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το ποιος θα επιλέγει την μουσική το βράδυ που θα επιλέξετε να το επισκεφθείτε.

Εκτός από ένα απλό ποτό που κοστίζει 6 ευρώ, τις premium ετικέτες σε ουίσκι που ξεκινούν από 7,50 και φτάνουν τα 12 ευρώ, τις επιλογές σε  house cocktails που κοστίζουν 8 ευρώ – όπως το Moriarty’s sour και το Piccadilly- αλλά και τις ιδιαίτερες μπύρες που τιμολογούνται από τα 4 ευρώ, το Moriarty κάνει τα after work drinks ακόμη πιο θελκτικά προσφέροντάς μας ένα καθημερινό και τρίωρο happy hour (από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 18:00 έως τις 21:00, τα ποτά και τα cocktails κοστίζουν μόλις 5 ευρώ).

Η τζαμαρία του Moriarty βλέπει σε μια εκκλησία του 20ου αιώνα.

Moriarty, Χρήστου Λαδά 1, Πλατεία Καρύτση. Τηλ: 2130406763
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη