ΗΧΟΣ: Κ.Βήτα Live στο Stage Volume 1


Είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι δεν έχει αλλάξει ο Κ.Βήτα από τότε που εμφανίστηκε στην ηλεκτρονική μουσική το 1992. Κάθε του άλμπουμ είναι μια προκλητική εμπειρία , άλλοτε βαθιά ηλεκτρονικός , άλλοτε να πειραματίζεται με την ακουστική μουσική και κάθε φορά να μας προκαλεί με διαφορετικές μεθόδους σύνθεσης που αναδεικνύουν την σημασία της hip hop .Παχιοί αναλογικοί ήχοι , ιστορίες που σβήνουν πάνω σε μινιμαλιστικές μελωδίες , στίχοι που διακρίνονται από μια ωμή πραγματικότητα αλλά και έναν ονειρικό κόσμο ταυτόχρονα.Ένας μουσικός τοίχος που φαίνεται να μην τελειώνει και κάθε φορά έρχεται για να σηματοδοτήσει κάτι μέσα μας, ο κόσμος του Κ.Βήτα έρχεται και αυτή την φορά για να συναρπάσει και να ξεδιπλώσει την αινιγματική φιλοσοφία του.

O K.Βήτα μας μίλησε εδώ

Stage Volume 1, Αγ. Ελεούσης 3, Αθήνα
Τηλ: 2103232132
21.30 μ.μ.
Γενική είσοδος: 10€
Σημεία προπώλησης:Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς),Τηλ.: 210 3608366
Reload Stores, Πανεπιστημίου 54, τηλ. 210‐3801464

ΠΑΡΤΙ: All Together Now NEON Party- Celebrating One Year One Love στο Gagarin 205


Οι All together Now και το Τώρα Κ44 σε συνεργασία με το Vodafone CU , το One Love Tattoo και την Paint Glow, την μεγαλύτερη εταιρία διoργάνωσης Neon party στην Ευρώπη, επιστρέφουν με το 8 ο στη σειρά Neon Party με έξτρα τρελά και χρώμα, γιορτάζοντας τον ένα χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας του αγαπημένου μας χώρου τέχνης One Love Tattoo με πολλά δώρα.Φυσικά το πολύχρωμο αυτό πάρτι θα πραγματοποιηθεί στο χώρο που καταξιώθηκε και δεν είναι άλλος από το Gagarin 205 .

Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσίων 205, Αθήνα
Τηλ: 2114112500
22.00 μ.μ.
Είσοδος: 7E ( έλα με ενεργοποιημένη κάρτα CU και με ένα SMS μπαίνεις δωρεάν!)
Προπώληση: 5 E

HXOΣ: Lucky Funeral + Harsh Demise Live στο Six D.o.g.s


Οι Lucky Funeral ολοκληρώνουν την πέμπτη ευρωπαϊκή περιοδεία τους με μια συναυλία στην Αθήνα και το Six D.o.g.s, παρέα με μια μπάντα που εκτιμούν πολύ, τους Harsh Demise.Οι Lucky Funeral είναι μια τετραμελής μπάντα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκε στα μέσα του 2007 και έκτοτε τα μέλη της μοιράζονται ένα κοινό μουσικό όραμα.Οι Harsh Demise είναι μια metal μπάντα από τον Πειραιά. Σχηματίστηκαν το 2006 και από τότε γράφουν ασταμάτητα υλικό, χωρίς μουσικούς περιορισμούς, με οδηγό πάντα τον σκληρό ήχο.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 E

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Israel Galvan στο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


O διάσημος Ισπανός χορευτής και χορογράφος Ισραέλ Γκαλβάν χορεύει το «αδύνατο», δυναμιτίζοντας τη σκηνή. Κάποτε, ο Γάλλος φιλόσοφος Georges Didi-Huberman είπε στον διάσημο Ισπανό χορευτή: «Ισραέλ, το να χορεύεις την πραγματικότητα είναι συνώνυμο του να χορεύεις το αδύνατο». Κι αυτό ακριβώς αποπειράται  να κάνει σε αυτή την παράσταση ο Ισραέλ Γκαλβάν. Επινοεί μια νέα χορογραφική γλώσσα φλαμένκο, ώστε να προσεγγίσει εκφραστικά το δύσκολο θέμα του διωγμού των Ρομά κατά τις δεκαετίες του ’30 και του ’40 από τα φασιστικά καθεστώτα εκείνης της περιόδου. Πώς να εκφράσει κανείς με το σώμα τα βασανιστήρια, τον πόνο, την περηφάνια, το ελεύθερο πνεύμα; Ο Γκαλβάν το επιχειρεί και κερδίζει το στοίχημα. Συνεργοί του σε αυτό το εγχείρημα είναι δύο εξαιρετικές χορεύτριες (Μπελέν Μάγια και Ισαμπέλ Μπαγιόν), έμπειροι μουσικοί, τραγουδιστές, μια μπάντα, ηθοποιοί και χορευτές.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
20:30 μ.μ.
Εισιτήρια: 15 – 18 – 25 – 36 € 
Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι 5 €

ΠΑΡΤΙ: Dieb Audio Six Year Anniversary με John Dalagelis + Stelios Vassiloudis στο Six D.o.g.s


Tο Σάββατο 26 Απριλίου, η δισκογραφική εταιρεία Dieb Audio γιορτάζει στο gig space του six d.o.g.s, τα 6 χρόνια λειτουργίας της. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει ν’ αναγνωριστεί ως μία από τις πιο αξιόλογες δισκογραφικές εταιρείες στον παγκόσμιο χάρτη της house και techno μουσικής.Το εορταστικό line-up της 26ης Απριλίου θα στελεχωθεί από τον ιδιοκτήτη της Dieb Audio, John Dalagelis, καθώς επίσης και από τον συνιδιοκτήτη κατά την διάρκεια των πρώτων χρόνων λειτουργίας της, Stelios Vassiloudis.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
23.45 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΗ: “No Respect”: Graffiti και Street Art στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


Η Στέγη διοργανώνει σε κλειστό χώρο μία έκθεση-καταγραφή της ελληνικής graffiti & street art σκηνής, όπως αυτή αποτυπώνεται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.Τα σαράντα έργα που θα δημιουργηθούν επί τόπου και θα καλύψουν τους τοίχους, τις κολώνες, το δάπεδο του εκθεσιακού χώρου, αλλά και τα αυτοκίνητα που θα τοποθετηθούν μέσα σε αυτόν, ανήκουν σε ισάριθμους graffiti και street artists, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών από καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος της Στέγης. Μέσα στον χώρο της έκθεσης θα προβάλλεται making of video υλοποίησης των έργων. Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο με φωτογραφικό υλικό των έργων και με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες.

Εμείς πάντως πήγαμε και είδαμε.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
12:00-21:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ: “Αντιγόνη” του Ανούιγ στο Μέγαρο Μουσικής


Η Αντιγόνη, μια σύγχρονη γυναίκα, αποκόβεται από το μύθο και μας απευθύνει σε μια γλώσσα απίστευτης απλότητας και ομορφιάς ένα μήνυμα αντίστασης, που ηχεί και απλώνεται στον σημερινό μας κόσμο.

Μέγαρο Μουσικής, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Τηλ: 2107282333
20.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 8, Πολύτεκνοι, 65+: € 10, 
Ζώνη Γ: € 15, Ζώνη Β: € 27, Ζώνη Α: € 38, Διακεκριμένη Ζώνη: € 55

EIKAΣΤΙΚΑ: Μedea Electronique: “Μονοτονία” στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique εμπνέεται από το ποίημα «Μονοτονία» του Κ.Π. Καβάφη και το κείμενο του Raoul Vaneigem Η επανάσταση της καθημερινής ζωής (The revolution of everyday life) και δημιουργεί την οπτικοακουστική εγκατάσταση Μονοτονία. Η παγκόσμια συνθήκη στην οποία ζούμε  μας επιβάλλει  μια μονότονη κατάσταση ύπαρξης. Οι μονότονες σκέψεις μας καθορίζουν της καθημερινές μας πράξεις απάθειας που οδηγούν σε συμπεριφορά αδιάφορη απέναντι σε όσα ζούμε. Μέσα από την απροσδόκητη εγκατάσταση Μονοτονία, επιχειρείται η ρήξη του φαύλου κύκλου της επανάληψης, η πρόκληση του ενδιαφέροντος, η αναζήτηση μιας νέας συνθήκης ζωής.Η καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique ιδρύθηκε το 2006, χρησιμοποιώντας ένα λογοπαίγνιο στο όνομα της -αναφορά στα νέα μέσα- το οποίο υποδηλώνει την πειραματική διάθεση της ομάδας. Ανεξάρτητοι καλλιτέχνες που δουλεύουν σε διαφορετικούς τομείς της τέχνης, ενοποιούν της ξεχωριστές ειδικότητες τους στους τομείς της έρευνας και της εφαρμογής, ορίζοντας έτσι ένα ιδιαίτερο στυλ.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
12:00-23:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Dimitris Papaspyropoulos presents: “The Last Chance” Party στο DeathDisco


Το Σάββατο 26 Απριλίου είναι η μέρα του καθιερωμένου πλέον μηνιαίου “The Last Chance” party του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου στο Death Disco! Να είστε προετοιμασμένοι για τις καλύτερες μουσικές απ΄τα 80’s / Electro / New Wave / Indie / Alternative από τις 23:00 έως τις πρώτες πρωινές ώρες! Μαζί του οι Leo Skiadas & ExpiK

DeathDisco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
23.00 μ.μ.
Είσοδος:5€ (με μπύρα/κρασί) +2€ για ποτό

ΠΑΡΤΙ: Kormoranos Presents: Alexis Taylor (Hot Chip) dj set με Chevy, Blue Lagoon


O frontman Και βασικό μέλος των Hot Chip, Alexis Taylor δε χρειάζεται παραπάνω συστάσεις. Κάνει ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του και δίνει βάση στο djing, βάζοντας τις αγαπημένες του μουσικές και κάνοντας το κόσμο να χορεύει!

PIXI, Ευμολπιδών 11, Αθήνα
Τηλ: 2103423751
23.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 E 

ΠΑΡΤΙ: Donna Martin Graduate στο Key Bar


Στα decks: Angelakey,DJ LiLa, Zack ( discontirla ) με ωραίες μουσικές.

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
23.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: We Live For The Bass (Niadoka X Komma) στο Komma


Σαββατόβραδο στο αγαπημένο και ανανεωμένο Komma με μουσική από Niadoka.

Komma Bar, Μαυροκορδάτου 6, Αθήνα
Τηλ: 2130238555
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Unfamiliar στο Inoteka


Απαρνούμενοι στενό μαρκάρισμα της πλ. Αγ. Ειρήνης, ο mr. David, o Labros D. και ο Τζον Στηλ, ή αλλιώς η ιστορία-αμαρτία σου στη νυχτερινή ζωή της αθήνας, γνωστης και ως Unfamiliar, ενέδωσαν στην πλ. Αβυσσινίας και το Ινοτέκα. Post-πασχαλινοί ύμνοι ξεκάθαρης ΠοΠ αισθητικής.Μόνο με Βινύλια και μόνο με εμπιθρις.

Inoteka, Πλ. Αβυσσηνίας 3, Μοναστηράκι
Τηλ: 2103246446
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ: LiE + Weeping Clown Live στο Six D.o.g.s

Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ “Back To Basics”, οι LiE, το κατά πολλούς “next big thing” της εγχώριας alternative rock, θα βρεθούν στη σκηνή του six d.o.g.s για ένα κοινό live με τους Weeping Clown. Στο six d.o.g.s θα παρουσιάσουν κομμάτια από το επερχόμενο άλμπουμ τους καθώς και ενδιαφέρουσες διασκευές σε αγαπημένα τους κομμάτια, ενώ όσοι παρευρεθούν θα έχουν τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρώτοι το video clip για το κομμάτι “Chance”, τα γυρίσματα του οποίου ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
Kυριακή 21.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 E

ΜΟΥΣΙΚΗ: Sunday Groove στο Dunkel Bar


Το Dunkel bar κάνει τις Κυριακές πιο groovy, με ένα εκλεκτικό μείγμα από reggae, dub, funk, ska και soul μουσικές επιλεγμένες από τον Chris Christopoulos (Wave Radio, Popaganda, MixGrill).

Dunkel Bar, Πανόρμου 117, Αθήνα
Τηλ: 21 30409418
Κυριακή 21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Yummy Tunes στο Key Bar


The “Is This Summer Already?” edition. Η Miss Cinnamon θα φέρει τον ήλιο. Και αυτό είναι δέσμευση.

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
17.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη