ΗΧΟΣ: Trentemoller live στο Gazi Music Hall


O Trentemøller, ένας από τους χαρισματικότερους μουσικούς και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής την τελευταία δεκαετία, έρχεται στη χώρα μας για δύο μοναδικά live shows, μαζί με τη μπάντα του.O ήχος του Trentemøller συνδυάζει κινηματογραφικά τοπία με post punk περάσματα και κιθαριστικά riffs από τα 50’s. Σε στιγμές, είναι σα να ακούς τον Duane Eddy και τον Dan Sartain να μονομαχούν ενώ το Βερολίνο φλέγεται. Σε άλλες, ηχεί σαν το καλύτερο album που δεν έβγαλαν ποτέ οι UNKLE.
Διαβάστε τη συνέντευξη του Trentemoller, εδώ

Gazi Music Hall, Ιερά Οδός 7-13, Γκάζι, Αθήνα

20.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: 25 E 
Περιορισμένος αριθμός VIP: 50 Ε
Την ημέρα της συναυλίας: 30 E

ΗΧΟΣ: Fasma Festival στην Αθήνα.



Το Fasma Festival ένας νέος πολιτιστικός θεσμός με στόχο του να αναδείξει αυτό το πρίσμα μέσω του οποίου εκδηλώνεται η σύγχρονη αστική τέχνη. Για πρώτη φορά στην Αθήνα περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο θα εμφανιστούν σε έξι διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους .Από τις 28 Φεβρουαρίου ως και τις 2 Μαρτίου, το Fasma θα προσφέρει μια εμπειρία πέρα από τα τετριμμένα και θα επιχειρήσει να ενοποιήσει τέχνη, τεχνολογία, μουσική και πολιτισμό σε ένα event. Πιο συγκεκριμένα, το πολύ φιλόδοξο φεστιβάλ θα έχει συναυλίες, προβολές ντοκιμαντέρ, DJ sets, workshops, showcases γνωστών δισκογραφικών και workshops.
Την αυλαία με ήχους χορευτικούς μέχρι και abstract θα ανοίξει στο CAMP ένα από τα καλύτερα labels του 2013, το PAN του Βασίλη Κουλιγκά. Οι καλλιτέχνες της PAN, Helm, Dalgish και Mohammad θα είναι πλαισιωμένοι από DJs του Vinyl Microstore. Λίγο πιο πέρα, στο Six D.O.G.S το label της Livity Sound έχει ετοιμάσει ένα showcase σε περισσότερο πειραματικές dance φόρμες. Παράλληλα η ομάδα των Smoke Machine αναλαμβάνει  ένα techno DJ set στο Astron Bar. Επειδή όμως η σύγχρονη ελληνική ηλεκτρονική σκηνή ανθίζει, το ντοκιμαντέρ PLUGS που θα προβληθεί στο Gouadeloupi Basement.

CAMP Contemporary Art Meeting Point, Ευπολιδός 4 και Απέλλου 2, Πλ. Κοτζιά, Αθήνα
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 10€

Six D.o.g.s , Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι,  Αθήνα
Τηλ: 2103210510
24.00 μ.μ.
Είσοδος: 10 E

Astron Bar, Τάκη 3, Ψυρρή, Αθήνα
Τηλ: 6983885327
23.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Gouadeloupi Basement Πρωτογένους 12, Ψυρρή, Αθήνα
Τηλ: 6978523933
19.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ: Egg Hell Παρουσίαση Album στο Six D.o.g.s

Οι Egg Hell γιορτάζουν την ολοκλήρωση του πρώτου τους δίσκου, “Once Part of a Whole Ship”, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Inner Ear και το γιορτάζουν καλώντας τους φίλους τους στο Gig Space του six d.o.g.s για μία ιδιαίτερη, γεμάτη πάθος συναυλία. Το προσωπικό project του Jef Maarawi έχει πλέον μετατραπεί σε πενταμελή μπάντα, της οποίας το ντεμπούτο θ’ αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη για όσους ανακαλύπτουν για πρώτη φορά το μουσικό κόσμο που βρίσκεται πίσω από το παράξενο όνομα Egg Hell.Η ιδιαιτερότητα του Once Part Of A Whole Ship οφείλεται στη μουσική και θεματική του ποικιλία. Oι ρομαντικές φολκ-ροκ επιρροές και ο λυρισμός συναντούν στοιχεία ψυχεδελικής ποπ και ηλεκτρονικής μουσικής. Οι Egg Hell παίζουν με τους στίχους τους κυριολεκτικά, συμβολικά, αλλά και χιουμοριστικά, με τον πιο σκοτεινό και ανθρώπινο τρόπο.

Six D.o.g.s , Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι,  Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Blood Opera | ETC! ETC! [USA] & Ookay [USA] στο Κύτταρο

Το μεγαλύτερο και το τρομακτικότερο Carnival Party της Αθήνας, το “Βlood Opera” έρχεται στο Κύτταρο.
Guest’s της βραδιάς θα είναι οι Αμερικάνοι Τrap Superstars: ETC(!) ETC(!) και Ookay, σε ένα hard double Headline show για πρώτη φορά στην Ελλάδα!  Ισάξιο με τα μεγαλύτερα θεματικά Party του εξωτερικού!
Ντυθείτε ζωντανοί-νεκροί, zombie, νοσοκόμες (sexy ή και όχι), μάγισσες, πριγκίπισσες, swagers και ότι άλλο θέλετε και ελάτε σε ένα πάρτι μέχρι το πρωί!
Τους 2 Guest θα πλαισιώνουν οι DJ’s της Say What: Zombalistic & CRAY σε ένα special b2b set. Το line up κλείνει με άλλους 2 Local Guest: Μαρίνα (Στίχοιμα) και DJ YOUNG (Panik records-Showtime).

Κύτταρο Live Club, Hπείρου 48, Αθήνα
Tηλ: 2108224134
22.00 μ.μ.
Είσοδος: 10 € + Shot


ΦΕΣΤΙΒΑΛ: 30 Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης στο Block 33

Βαλκάνια, μία χερσόνησος, 8 διαφορετικές χώρες και λαοί, διαφορετικές γλώσσες και ζωές, τόσα χωρίζουν αυτούς τους λαούς αλλά ακόμη περισσότερα είναι αυτά που τους ενώνουν, κοινές ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες, κοινά ήθη και έθιμα, κοινή κουλτούρα και τρόπος ζωής. Η χερσόνησος που ενώνει την κεντρική Ευρώπη με τη Μεσόγειο, ένα σταυροδρόμι, με χαρακτηριστική πολιτισμική ταυτότητα και έντονο χαρακτήρα.Το Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης στοχεύει στη συγκέντρωση και ανάδειξη στοιχείων του πολιτισμού των χωρών της Βαλκανικής χερσονήσου, εντοπίζοντας μέσα από τη διαφορετικότητα μας, τα κοινά μας χαρακτηριστικά σαν λαοί.

Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310533533
20.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Tαμείο: 7€ 

ΟΜΙΛΙΑ: Pecha Kucha Athens Vol. #6 στο Ρομάντσο.

Το 6ο Pecha Kucha της Αθήνας αφιερώνεται στην πόλη του. 10 άνθρωποι μέσα σε 20 εικόνες x 20 δευτερόλεπτα μιλούν για τη σχέση τους με την Αθήνα, την άβολη πραγματικότητα της πόλης και ιδέες για την αλλαγή της.

– Buerger Katsota Architects, Αρχιτέκτονες – www.buerger-katsota.com
– Μιχάλης Δέλτα, Μουσικός – http://mikaeldelta.net/
– Σταύρος Διοσκουρίδης & Γιάννης Καρλόπουλος, https://popaganda.gr/
– Μάκης Παπαδημητράτος, Σκηνοθέτης – http://tsiou.gr/
– Ανδρέας Φακής, Curator/Art Director – www.studio-four.org
– Αντώνης Μαυρόπουλος, D-Waste – www.atlas.d-waste.com
– Αμαλία Ζέπου, συνΑθηνά –  http://www.synathina.gr/
– Ο Άλλος Άνθρωπος, Κοινωνική Κουζίνα – http://oallosanthropos.blogspot.gr/
– Βασίλης Χαραλαμπίδης, BIOS – http://bios.gr/

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει πάρτι με μουσική από τους (p2)!

Ρομάντσο,  Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια , Αθήνα
Τηλ: 2103425335
Οι πόρτες ανοίγουν: 19.00
Έναρξη ομιλιών: 20.20
Είσοδος ελεύθερη

HXOΣ: Shiny Darkness live στο Death Disco.

Oι Γάλλοι Shiny Darkness με τη πρώτη εμφάνιση τους στη χώρα μας για ένα μοναδικό set στο Death Disco.
Καλό είναι οι λάτρεις του είδους – και όχι μόνο- να μη το χάσετε.

Death Disco,  Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου, Ψυρρή, Αθήνα
21.30 μ.μ.
Είσοδος:€ 5


ΗΧΟΣ: 12η Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής



Εορταστική συναυλία σε συνεργασία με την Europa Musicale επ’ ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε.

Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Τηλ: 210 7282333
20.30 μ.μ. 
Είσοδος: Φοιτητικά-Εκπτωτικά (νέους έως 25, ανέργους, ΑΜΕΑ): € 5

Ζώνη Γ: € 10 , Ζώνη Β: € 15, Ζώνη Α: € 20
Διακεκριμένη Ζώνη: € 30

ΠΑΡΤΙ: All Together Neon Party “Carnival Edition” στο  Gagarin 205.

Οι All together Now και το Τώρα Κ44 σε συνεργασία με το Vodafone CU και την Paint Glow, την μεγαλύτερη εταιρία διoργάνωσης Neon party στην Ευρώπη, επιστρέφουν με το 7ο στη σειρά NEON PARTY στον χώρο που καταξιώθηκε και δεν είναι άλλος από το Gagarin 205.Το μοναδικό Neon party της Αθήνας έχει πλέον καθιερωθεί και ήρθε για να μείνει. Με 6 συνεχόμενα sold out events επιστρέφει με το πιο πολύχρωμο και αποκριάτικο event.
5 από τις πιο δραστήριες εναλλακτικές μoυσικές ομάδες της Αθήνας, θα βρίσκoνται στην σκηνή του Gagarin 205 για να γιορτάσουν την τελευταία Παρασκευή των αποκριών με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.
Μαζί τους θα έχουν 1000 λίτρα ΝΕΟΝ χρώμα , glowsticks , και φυσικά πολλές εκπλήξεις από το CU.
Στα decks θα βρίσκονται μέλη των γνωστότερων alternative ομάδων: STFU, YSP!WSY!, Not Sober, LesAnimaux καθώς και του EnterTheVoid για ένα all around μουσικό παραλήρημα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με μουσικές από indie, electro μέχρι dnb και dubstep.

Gagarin 205 , Λιοσίων 205, Αθήνα
Τηλ: 2114112500
22.00 μ.μ. 
Τιμή εισιτηρίου: 7 E+ shot στη πόρτα εκτός αν έχεις CU! ( με ενεργοποιημένη κάρτα CU, μπαίνεις δωρεάν)
Προπώληση: 5 E + shot στη πόρτα.

ΜΟΥΣΙΚΗ: Dear Spring |Leon Segka dj set | Felizol Live | Niadoka dj set | Lurie dj set στο Death Disco

H τελευταία μέρα του χειμώνα,  η Ntrop Recordings υποδέχεται την άνοιξη. H club εκδοχή του label σε μια μοναδική βραδιά στο underground dancefloor του Death Disco!
Live από τον Felizol ο οποίος μαζί με τον Boy πρόσφατα κυκλοφορήσαν στην ετικέτα της Ntrop το ” Mother E.P “.
H Θάλεια Ραυτοπόλου είναι η dj Lurie, επιλέγει τα δικά της b-sides από τον κατάλογο της Ntrop και ταυτόχρονα με το πάρτι τα κυκλοφορεί σε ένα διαστημικά ευωδιαστό digital compilation.
O Niadoka κινείται με χαρακτηριστική μποέμ άνεση ανάμεσα στη electro, disco, trap και άλλα “δικά” του, και ετοιμάζεται για το closing της βραδιάς.
Τέλος ο Leon Segka , Α&R της Ntrop, αναμιγνύει classic aciids, house & techno με το γνώριμο μοναδικό του mind blowing dj set , αυστηρά με βινύλια.

Death Disco,  Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου, Ψυρρή, Αθήνα 
24.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

ΠΑΡΤΙ: Let it Burn: The Nikki Hayia Edition στο ΤΩΡΑ Κ44

Οι The Last Page κάνουν χώρο για την απαράμιλλη Νίκη Χάγια και το γνωστό Let it Burn πάρτι τους παίρνει φωτιά, δηλαδή κάνει αυτό που λέει και το όνομά του, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακά, καταλαβαίνεις.
Όχι έ; Φήμες λένε ότι θα είστε μασκαρεμένοι. Καλή τύχη και μ’ αυτό.

ΤΩΡΑ Κ44 , Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι,  Αθήνα
Τηλ: 2103423560
23.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη


ΠΑΡΤΙ:  Psychedelic Trance στο Second Skin



Πάρτι με psychedelic, trance και rave ήχους από την ομάδα Natural High.

Second Skin,  Πλ. Αγ. Αναργύρων 4, Ψυρρή, Αθήνα
Τηλ: 6981763095
24.00 μ.μ.
Είσοδος: 6 E με μπύρα/energy drink

ΠΑΡΤΙ: Supervillains στο PIXI

Αρκετά με τους σούπερ ήρωες! Ελάτε  στο PIXI στις 28 Φεβρουαρίου για ένα τρομερό βράδυ γεμάτο με σούπερ κακοποιούς! Ντυθείτε ως φόρο τιμής στον Joker, Catwoman, Mystique, Loki, Two Face, Poison Ivy, Magneto, ή Green Goblin, και όλους τους χαρακτήρες που κάνουν αγαπημένες ιστορίες μας ενδιαφέρουσες.

PIXI Ευμολπιδών 11, Γκάζι
Τηλ: 2103423751
23.00 μ.μ.
Είσοδος: 8 E με ποτό.

ΜΟΥΣΙΚΗCrucifigat – Μουσική από την εποχή των σταυροφοριών στο Μουσείο Μπενάκη.

Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί στους χώρους του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio με καλεσμένο τον ουτίστα Ζιάντη Ρατζάμπ για δύο συναυλίες με τίτλο Crucifigat – Μουσική από την εποχή των σταυροφοριών. Ένα μουσικό σταυροδρόμι ανάμεσα σε ανατολή και δύση με έργα από τον δυτικό Μεσαίωνα των τροβαδούρων Raimbaut de Vaqueiras και Elias Cairel καθώς και αραβική παραδοσιακή μουσική.

Μουσείο Μπενάκη ,Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, Αγίων Ασωμάτων 22 & Διπύλου 12, Αθήνα
Τηλ: 210 3251311
20.30 μ.μ.
Είσοδος: 8 Ε

ΠΑΡΤΙ: Απόκριες στο Black Duck

O dj Themos παίρνει τα σκήπτρα και περνάει από όλες τις προηγούμενες δεκαετίες για να καταλήξει στα χορευτικά των 90’s.

Black Duck , Χρήστου Λαδά 9Α,  Αθήνα
Τηλ: 210323 4760
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη


ΠΑΡΤΙ: Riot On The Radio στο School Cafe Bar



Mainstream radio rock ήχοι και  οld school hip hop beats μέχρι vintage soul! Στα decks Dj T-Ace.

School Pizza Bar, Πλ. Αγίας Ειρήνης Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103251444
19.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: The Kids Of Distinction στο Μπαμπά


Αποστασιοποιημένοι από το διονυσιακό κλίμα των ημερών,θα σταθούν συνεπείς στις μουσικές τους επιλογές.Από τις ξέγνοιαστες εποχές της britpop era, στα διαχρονικά μονοπάτια της κιθαριστικής pop των 80’s,στα ομιχλώδη τοπία της shoegaze σκηνής,διανθίζοντας εμβόλιμα την βραδιά με ο,τι καλύτερο από την σύγχρονη δισκογραφία.

Ακούστε το Poptape των Kids Of Distinction εδώ

“Ο Μπαμπάς” Καφετέρια-Μπάρα, Φαλήρου 53, Κουκάκι
Τηλ: 2155505565
21.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: 80’s-90’s Smash Carnival στο Ginger Ale

“Καρναβαλίστικες” μουσικές από τα 80’ς και 90’ς. Στα decks o George Kanouras.

Ginger Ale Cocktail Lounge, Θεμιστοκλέους 74, Πλατεία Εξαρχείων, Aθήνα
Τηλ: 2103301246 
22.ο0 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Doros Dimosthenous and Band στο Half Note.

Η  τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς θέλει ρυθμό, κέφι, τραγούδι και καλή διάθεση! O Δώρος Δημοσθένους και η μπάντα του σας προσκαλούν στο Half Note για μια αξέχαστη βραδιά, με μουσικές από τη χρυσή εποχή του swing και του retro τραγουδιού, πασπαλισμένη με κονφετί, μάσκες, άρωμα εποχής, Vintage ρούχα και πολύ χορό!Μουσικές από την εποχή και την ατμόσφαιρα των club της Νέας Υόρκης των δεκαετιών ’30, ’40, ’50 και ’60, στους ρυθμούς του swing, του  charleston, του blues και του rock n’ roll, με τραγούδια των Benny Goodman, Duke Ellington, Irving Berlin, Leonello Casussi, Ray Stanley, που τραγούδησαν μεγάλοι ερμηνευτές όπως  Perry Como, Frank Sinatra, Elvis Presley κ.α. Φορέστε λοιπόν  την καλύτερη σας διάθεση βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και δώστε ραντεβού στο Half Note!

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, Αθήνα
Τηλ: 210 9213310
21.30 μ.μ.

Εισιτήρια: 10 eur (bar) – 14 eur (Β’ ζώνη & εξώστης) – 19 eur (A’ ζώνη)