HXOΣ: Μιχάλης Ρακιντζής Full Band Live στο Gagarin


Μετά από πολλά χρόνια για πρώτη φορά ο Μιχάλης με την μπάντα του θα μας ταξιδέψει σε ένα Flash Back στα καλύτερα μας χρόνια με τα τραγούδια του στην αυθεντική τους μορφή. Με τα τραγούδια που αγαπήσαμε ερωτευτήκαμε και ονειρευτήκαμε. Θα είμαστε όλοι εκεί να ξαναζήσουμε τις μεγάλες μοναδικές συναισθηματικές μουσικές στιγμές, στιγμές που δεν θα πάψουν ποτέ να εξελίσσονται.

Αναλυτικός Μιχάλης Ρακιντζής εδώ

Gagarin 205 Live Music Space, Λιοσίων 205, Αθήνα
Τηλ: 2114112500
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 8€ προπώληση, 10€ ταμείο

ΗΧΟΣ: MIdas Fall (UK) & Adolf Plays The Jazz (GR) & Absent Without Leave (GR) Live στο Interpid Fox


Μια από τις πλέον ανερχόμενες post rock μπάντες κι από τις πιο αγαπημένες του Ελληνικού κοινού επιστρέφει με μεγάλο ενθουσιασμό στη χώρα μας για δύο εμφανίσεις. Μαζί με τα album “Eleven. Return and Revert” και “Wilderness” που κυκλοφόρησε μόλις πέρσι, φέρνουν στις αποσκευές τους κομμάτια από τον επόμενο τους δίσκο που τώρα ετοιμάζουν και για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν, όπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν. Οι Midas Fall με πολυπλοκότητα μουσικού βάθους σμιλεύουν τη δική τους γνησιότητα, συνδυάζοντας στοιχεία electronica, post-rock και alt-goth δημιουργώντας μια πανίσχυρη μα και συνάμα εύθραυστη, ολέθρια όμορφη κι όμορφα ολέθρια, μουσική.Ατμοσφαιρικοί σε σημείο που δεν καταντούν βαρετοί, σκοτεινοί χωρίς να είναι σε καμία περίπτωση εξεζητημένοι και με μια ιδιαίτερη ικανότητα στη δημιουργία αυθεντικών συναισθημάτων, οι Midas Fall ξεχωρίζουν αμέσως για την μοναδικότητα του ήχου τους μέσα σε ένα μουσικό περιβάλλον που έχει αναδείξει πολλές ηχητικές προτάσεις και μελωδίες.

Interpid Fox, Τριπτολέμου 30, Γκάζι
Τηλ: 6944666088
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: Limited E-Tickets: 5€ & 6,5€ αποκλεστικά μέσω του eventbrite, 8€
Ταμείο: 10€
Σημεία Προπώλησης:Eventbrite E-Tickets: https://midasathens14.eventbrite.com/
Reload Stores [Πανεπιστημίου 54, Πλ. Ομονοίας] – τηλ. 2103801466
Rhythm Records [Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια] – τηλ. 2103841550
Metal Era [Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Εξάρχεια] – τηλ. 2103304133.

ΗΧΟΣ: Παντελής Θαλασσινός Live στο Passport


Ο Πειραιώτης Παντελής Θαλασσινός για μία και μοναδική βραδιά στο Passport στον Πειραιά. Επιτέλους “Εντός έδρας”. Εκτός από τις μεγάλες του επιτυχίες, θα παρουσιάσει και τραγούδια απ’ τα δύο τελευταία του CDs. Μαζί του η Νάνα Μπινοπούλου.

Passport, Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιά,
Tηλ. 2104296401
21.30 μ.μ.
Είσοδος: 12 ευρώ (στο bar, με μπύρα ή κρασί) – 20 ευρώ (σε τραπέζι, με ποτό)

HXOΣ: Harry Elektron + Κτίρια τη Νύχτα + Άγγελος κυρίου Live στο Six D.o.g.s


Τον Απρίλιο του 2009, ο Harry Elektron πρωτοσυναντήθηκε με τον Κτίρια τη Νύχτα στη σκηνή του ιστορικού Kinky Kong, ενώ εκείνο το live στάθηκε η αφορμή για να γνωριστούν με τον Άγγελο κυρίου. Πέντε χρόνια μετά, λίγα μέτρα πιο πέρα οι τρεις τους ανταμώνουν, για πρώτη φορά μαζί, σε μια επετειακή χοροεσπερίδα.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 E

ΠΑΡΤΙ: Tribute to the legendary JUNGLE Parties στο Bios

Σε ανάμνηση των φημισμένων Jungle Parties του Χρίστου Καλοπήτα που άφησαν ιστορία στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή μουσική σκηνή και έβαλαν την Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη του clubbing, djs της Αθήνας από διαφορετικές μουσικές σκηνές ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πάρτι στην καρδιά της σημερινής ζούγκλας της πρωτεύουσας σε πείσμα των καιρών και της συγκυρίας.Ένα μεγάλο line-up που εκπροσωπεί το σύνολο σχεδόν της χορευτικής μουσικής, από djs που είτε τα έζησαν και δεν τα ξεχνούν, είτε λυπούνται που δεν πρόλαβαν τα Jungle, και θα παίξουν αφιλοκερδώς, θα σας προσφέρει ένα πάρτι διαφορετικό από τα άλλα, στο Bios. Θα παίξουν οι: Anna Mystic /Junior X/ Blend Mishkin /Raggaprincess/ Lo-Fi/ A@H2O/Pascal/ Mr Denniz/ Petros Floorfiller/ Chevy/ Leon Segka/ DJ Harris/ Junior Sp/Palov/Jeph One/Thanos/Romylos

Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ: 210 3425335
22.30 μ.μ
Είσοδος: 5 E

ΠΑΡΤΙ: Revolt! pres. Maayan Nidam με K.atou & Anestie Gomez στο Six D.o.g.s


Η Maayan Nidam, επιστρέφει την Παρασκευή 25 Απριλίου στην Ελλάδα, για το τελευταίο Revolt! party της φετινής σεζόν, στο six d.o.g.s. Μαζί της οιresidents του Revolt!, K.atou και Anestie Gomez. Η Maayan Nidam είναι γνωστή στο ελληνικό κοινό για την ικανότητά της ν’ απογειώνει το κάθε party, με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο, και μία δισκογραφία που θα ζήλευαν πολλοί.Η Maayan έχει παίξει στα μεγαλύτερα clubs της υφηλίου, με εισιτήριο το ταλέντο της στο DJing, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά επιτυχημένα projects, καθώς και releases που έχουν φτάσει στην κορυφή των charts. Ακριβώς τη στιγμή που νομίζετε ότι έχετε καταλάβει τα πάντα γι’ αυτήν, η Maayan είναι το είδος της καλλιτέχνιδας που θα σας οδηγήσει σε μια εντελώς νέα κατεύθυνση, δημιουργώντας μία μουσικά αξέχαστη βραδιά.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
23.55 μ.μ.
Είσοδος: 5 E

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Israel Galvan στο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


O διάσημος Ισπανός χορευτής και χορογράφος Ισραέλ Γκαλβάν χορεύει το «αδύνατο», δυναμιτίζοντας τη σκηνή. Κάποτε, ο Γάλλος φιλόσοφος Georges Didi-Huberman είπε στον διάσημο Ισπανό χορευτή: «Ισραέλ, το να χορεύεις την πραγματικότητα είναι συνώνυμο του να χορεύεις το αδύνατο». Κι αυτό ακριβώς αποπειράται  να κάνει σε αυτή την παράσταση ο Ισραέλ Γκαλβάν. Επινοεί μια νέα χορογραφική γλώσσα φλαμένκο, ώστε να προσεγγίσει εκφραστικά το δύσκολο θέμα του διωγμού των Ρομά κατά τις δεκαετίες του ’30 και του ’40 από τα φασιστικά καθεστώτα εκείνης της περιόδου. Πώς να εκφράσει κανείς με το σώμα τα βασανιστήρια, τον πόνο, την περηφάνια, το ελεύθερο πνεύμα; Ο Γκαλβάν το επιχειρεί και κερδίζει το στοίχημα. Συνεργοί του σε αυτό το εγχείρημα είναι δύο εξαιρετικές χορεύτριες (Μπελέν Μάγια και Ισαμπέλ Μπαγιόν), έμπειροι μουσικοί, τραγουδιστές, μια μπάντα, ηθοποιοί και χορευτές.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
20:30 μ.μ.
Εισιτήρια: 15 – 18 – 25 – 36 € 
Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι 5 €

MOYΣΙΚΗ: Maverick and Dustin στο Six D.o.g.s (Bar)


Την Παρασκευή 25 Απριλίου τον πρώτο λόγο έχουν οι κιθάρες. Ξεκινώντας από τo χορευτικό rock n’ roll των 50’s, περνώντας από την ψυχεδέλεια του ’60 και φθάνοντας στο post punk και ακόμα παραπέρα, οι Maverick και Dustin θα διαλέγουν μουσική στο The Bar του six d.o.g.s

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΗ: “No Respect”: Graffiti και Street Art στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η Στέγη διοργανώνει σε κλειστό χώρο μία έκθεση-καταγραφή της ελληνικής graffiti & street art σκηνής, όπως αυτή αποτυπώνεται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.
Τα σαράντα έργα που θα δημιουργηθούν επί τόπου και θα καλύψουν τους τοίχους, τις κολώνες, το δάπεδο του εκθεσιακού χώρου, αλλά και τα αυτοκίνητα που θα τοποθετηθούν μέσα σε αυτόν, ανήκουν σε ισάριθμους graffiti και street artists, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών από καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος της Στέγης. Μέσα στον χώρο της έκθεσης θα προβάλλεται making of video υλοποίησης των έργων. Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο με φωτογραφικό υλικό των έργων και με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες.

Εμείς πάντως πήγαμε και είδαμε.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
12:00-21:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ: Μαρίκα Κλαμπατσέα “Strange Fruit” στο Μέγαρο Μουσικής


Στη συναυλία θα ακουστούν έργα των Vivaldi, Claudio Monteverdi, Henry Purcell, Giuseppe Verdi, Eric Satie, Gorecki, Georges Gerswhin, Kurt Weill, Cole Porter, Big Brother, Animals, Νίκου Χαριζάνου και Μαρίκας Κλαμπατσέα.

Μέγαρο Μουσικής, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Τηλ: 2107282333
20.30 μ.μ.
Εισιτήρια: Φοιτητικά: € 6, Ζώνη Β: € 15, Ζώνη Α: € 25

EIKAΣΤΙΚΑ: Μedea Electronique: “Μονοτονία” στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique εμπνέεται από το ποίημα «Μονοτονία» του Κ.Π. Καβάφη και το κείμενο του Raoul Vaneigem Η επανάσταση της καθημερινής ζωής (The revolution of everyday life) και δημιουργεί την οπτικοακουστική εγκατάσταση Μονοτονία. Η παγκόσμια συνθήκη στην οποία ζούμε  μας επιβάλλει  μια μονότονη κατάσταση ύπαρξης. Οι μονότονες σκέψεις μας καθορίζουν της καθημερινές μας πράξεις απάθειας που οδηγούν σε συμπεριφορά αδιάφορη απέναντι σε όσα ζούμε. Μέσα από την απροσδόκητη εγκατάσταση Μονοτονία, επιχειρείται η ρήξη του φαύλου κύκλου της επανάληψης, η πρόκληση του ενδιαφέροντος, η αναζήτηση μιας νέας συνθήκης ζωής.Η καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique ιδρύθηκε το 2006, χρησιμοποιώντας ένα λογοπαίγνιο στο όνομα της -αναφορά στα νέα μέσα- το οποίο υποδηλώνει την πειραματική διάθεση της ομάδας. Ανεξάρτητοι καλλιτέχνες που δουλεύουν σε διαφορετικούς τομείς της τέχνης, ενοποιούν της ξεχωριστές ειδικότητες τους στους τομείς της έρευνας και της εφαρμογής, ορίζοντας έτσι ένα ιδιαίτερο στυλ.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
12:00-23:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

HXOΣ: The Jaguar Bombs Live “Η σιωπή των αμνών” edition + Dj sets by Secret Handshake & YSP! WSY!


Για να αντιμετωπιστούν οι ανασφάλειες των παραπανίσιων κιλών που κάποιοι πήραν τούτο το Άγιο Πάσχα. Για να επισημανθεί η φιλική προς το αχαλίνωτο πάρτυ (ή παρκινγκ) αύρα του επικείμενου καλοκαιριού. Για να μην μας ξεχνάτε και αν μην σας ξεχνάμε… Άλλη μία βραδιά Jaguar Bombs είναι γεγονός.Πάρε τον rock n’ roll τσαμπουκά των 60s και πέτα τον μέσα σε μια τυχαία playlist του MTV στα early 00s. Αν αυτό δεν σου φαίνεται αρκετό τότε ίσως ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς τι κοινό μπορεί να είχαν ποτέ οι Sonics με τους 5ive ή ο Elvis με τους Offspring. After Party DJ Set by Secret Handshake (η επιστροφή του αληθινού) + You Say Party! We Say Yeah!

Τα έχουν πει και αναλυτικά εδώ

ΤΩΡΑ Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι
Τηλ:2103423560
22.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Γιώργος Μαυρόπουλος/Genti Montekristo (Untitled) djset στο Key Bar


Με το “Summertime” θα ξεκινήσει στις 18:00 ο Γιώργος Μαυρόπουλος κ θα συνεχίσει φωτογραφίζοντας με μοναδικό τρόπο τις μουσικές επιλογές του.
Στις 22:00 έρχεται ο Genti Montekristo των Untitled, να απογειώσει κι άλλο την καλοκαιρινή μας διάθεση.

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
18.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

HXOΣ: SadDoLLs Live στο DeathDisco


Οι SadDoLLs παρουσιάζουν την νέα τους επερχόμενη κυκλοφορία με τίτλο “Grave Party” με ένα Release Live την Παρασκευή 25 Απριλίου στις 21:00 στο Death Disco Club.Την συναυλία ανοίγουν οι Cold Remembrance και πίσω απο τα decks θα βρίσκονται οι Chemical Circus.

DeathDisco, Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
20.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: The Smiths & Morrissey Party + Comics Exhibition ”Tales Of The Smiths’ By Con Chrisoulis.

Βραδιά αφιερωμένη στην μεγάλη Βρετανική μπάντα. Στα decks: Θοδωρής Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Μένεγος, Θεοδόσης Μίχος.
Εγκαίνια της έκθεσης Τales Of The Smiths από τον Con Chrisoulis.

O Con Chrisoulis μας μίλησε εδώ

Χοροστάσιο, Σκουλενίου 2, Πλατεία Κλαθμώνος, Αθήνα
Τηλ: 2103314330
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Nick Varon Presents The 4/4 Residency – Closing Party στο PIXI


Το πρώτο προσωπικό residency του Nick στην Αθήνα ολοκληρώνεται την Παρασκεύη 25.04.Μετά από τρεις εξαιρετικές & ξεχωριστές βραδιές , το τελευταίο μέρος έρχεται για να ολοκληρώσει τα 4/4 ( τέσσερα τέταρτα ).Μια ακόμα βραδιά με απόλυτο πρωταγωνιστή την μουσική και μόνο.Καλεσμένοι του Nick ,οι ταλαντούχοι Gbond & Aris.

PIXI, Ευμολπιδών 11, Αθήνα
Τηλ: 2103423751
23.00 μ.μ.
Είσοδος: 10 E (με ποτό)

ΠΑΡΤΙ: Phantasy στο Komma

Η Κατερίνα (Οh Yeah!) και η Χριστίνα μαζί, σε μια φαντασμαγορική βραδιά, την Παρασκευή στο Κόμμα.

Komma Bar, Μαυροκορδάτου 6, Αθήνα
Τηλ: 2130238555
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΗ: Apodyopsis στο Magaze Lounge Bar

Ο Δήμος Τσορμπατζόγλου έρχεται στην Αθήνα , από τις ακτές του φετινού χειμώνα, φέροντας την αίσθηση της πρώτης ματιάς, αποτυπωμένη σε κολλάζ που δούλεψε προσεχτικά, με φαντασία κι αφαίρεση, έτσι όπως μόνο ένας επιμελής συλλέκτης εμπειριών γνωρίζει. Γιατί apodyopsis είναι η διάθεση που γίνεται σχέδιο , το σχέδιο που γίνεται αμέτρητα μικρά κομμάτια κομμένα με ψαλίδι και υπομονή , τα κομμάτια χωρίς συνοχή που με επιμονή χειρούργου κι αμέτρητες προσπάθειες συναρμολόγησης γίνονται ένας καμβάς , είναι ο καμβάς της αρχικής μνήμης του πρώτου βλέμματος, της διάθεσης αυτής της apodyopsis, που κολλημένη, ανασυνθέτει και λειτουργεί σαν ένα αίσθημα αναγκαίο, μια επιθυμία μετέωρη που βρίσκει κάδρο, μια χάρτινη χειροποίητη υπενθύμιση αληθινής ζωής – για τούτο τόσο πολύτιμη – όσο ένα ξεχασμένο κομμάτι χαρτί πριν το καλοκαίρι σε «παραλία ερημική να μας καλωσορίζει».

Magaze Lounge Bar, Αιόλου 33, Αθήνα
Τηλ: 2103243740
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη