HXΟΣ: Forest Swords (UK) & The Rattler Proxy (GR) Live στο Six D.o.g.s


Ένας απο τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής, ο Forest Swords, επιστρέφει στην Αθήνα δυο χρόνια μετά την αξέχαστη εμφάνιση του στο Plisskën Festival μ’εναν από τους καλύτερους δίσκους του 2013, με τίτλο Engravings.Το αριστουργηματικό Engravings αποτελεί ηχητική σφραγίδα της ατμόσφαιρας που περικλείει την γενέτειρα του Forest Swords, το οποίο βασισμένο στις δομές του εξαιρετικού Dagger Paths EP, εξελίσσεται χτίζοντας πάνω σε υπνωτικές λούπες, με έντονα dub στοιχεία, επικαλούμενο εναν γήινο μινιμαλισμό ο οποίος αντηχεί βαριά, βυθισμένος σ’ενα πέπλο μυσταγωγικής ομίχλης.Το πειραματικό ντουέτο The Rattler Proxy γεννήθηκε από την ανάγκη του Μάκη Παπασημακόπουλου (vocals) και του Λουκά Σαββίδη (decks) να εκφράσουν διάφορα ηχητικά μονοπάτια για συλλογισμούς που δεν μπορούν να προσδιορίσουν με κάποιο άλλο τρόπο, λειτουργώντας κατά μια έννοια ως ένα είδος ψυχοθεραπευτικής άσκησης. Με επιρροές από τους Suicide, ακροβατούν σε σκοτεινές μελωδίες παντρεμένες με θόρυβο, δυνατά beats και απόκοσμα φωνητικά.

O Forest Swords μας έδωσε μια γεύση για το τι θα ακούσουμε εδώ

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Περιορισμένη Προπώληση 10 € | www.eventbrite.com/plisskenfestival/forestswords – Sold Out
Προπώληση 12 € | Viva | http://www.viva.gr/tickets/music/forest_swords
Ταμείο | 15 €
Προπώληση εισιτηρίων από τα Viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και από όλα τα καταστήματα Public (on-line στο www.public.gr), Παπασωτηρίου και Seven Spots.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Israel Galvan στο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


O διάσημος Ισπανός χορευτής και χορογράφος Ισραέλ Γκαλβάν χορεύει το «αδύνατο», δυναμιτίζοντας τη σκηνή. Κάποτε, ο Γάλλος φιλόσοφος Georges Didi-Huberman είπε στον διάσημο Ισπανό χορευτή: «Ισραέλ, το να χορεύεις την πραγματικότητα είναι συνώνυμο του να χορεύεις το αδύνατο». Κι αυτό ακριβώς αποπειράται  να κάνει σε αυτή την παράσταση ο Ισραέλ Γκαλβάν. Επινοεί μια νέα χορογραφική γλώσσα φλαμένκο, ώστε να προσεγγίσει εκφραστικά το δύσκολο θέμα του διωγμού των Ρομά κατά τις δεκαετίες του ’30 και του ’40 από τα φασιστικά καθεστώτα εκείνης της περιόδου. Πώς να εκφράσει κανείς με το σώμα τα βασανιστήρια, τον πόνο, την περηφάνια, το ελεύθερο πνεύμα; Ο Γκαλβάν το επιχειρεί και κερδίζει το στοίχημα. Συνεργοί του σε αυτό το εγχείρημα είναι δύο εξαιρετικές χορεύτριες (Μπελέν Μάγια και Ισαμπέλ Μπαγιόν), έμπειροι μουσικοί, τραγουδιστές, μια μπάντα, ηθοποιοί και χορευτές.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
20:30 μ.μ.
Εισιτήρια: 15 – 18 – 25 – 36 € 
Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι 5 €

ΜΠΑΖΑΡ: Reflections:Easter Bazaar στο DeathDisco


Nέα παιδιά μαζεύονται και εκθέτουν ”τα πάντα”! Βιβλία, cd, περιοδικά,comics,handmade stuff & more !
Οn decks:G.Safelas

DeathDisco  Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου, Ψυρρή
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΗ: “No Respect”: Graffiti και Street Art στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


Η Στέγη διοργανώνει σε κλειστό χώρο μία έκθεση-καταγραφή της ελληνικής graffiti & street art σκηνής, όπως αυτή αποτυπώνεται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.
Τα σαράντα έργα που θα δημιουργηθούν επί τόπου και θα καλύψουν τους τοίχους, τις κολώνες, το δάπεδο του εκθεσιακού χώρου, αλλά και τα αυτοκίνητα που θα τοποθετηθούν μέσα σε αυτόν, ανήκουν σε ισάριθμους graffiti και street artists, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών από καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος της Στέγης. Μέσα στον χώρο της έκθεσης θα προβάλλεται making of video υλοποίησης των έργων. Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο με φωτογραφικό υλικό των έργων και με πληροφορίες για τους καλλιτέχνες.

Εμείς πάντως πήγαμε και είδαμε.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
12:00-21:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Dubstep|Trap|D’n’B -Dj Booker & Casa Fiesta στο ΤΩΡΑ Κ44


Ο Dj booker μαζί με 2 μέλη από την ομάδα του Casa Fiesta a.k.a. Type-O & Mosh Beat καταλαμβάνουν τα Dexx του Τώρα Κ44 για ένα βράδυ με παλιές και νέες επιτυχίες από Τrap και Dubstep, μέχρι Βreaks,Neurohop και D’n’B

ΤΩΡΑ Κ44 Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι 
Τηλ: 2103423560
23.00 μ.μ.
Είσοδος: 3 E (με μπύρα)

EIKAΣΤΙΚΑ: Μedea Electronique: “Μονοτονία” στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique εμπνέεται από το ποίημα «Μονοτονία» του Κ.Π. Καβάφη και το κείμενο του Raoul Vaneigem Η επανάσταση της καθημερινής ζωής (The revolution of everyday life) και δημιουργεί την οπτικοακουστική εγκατάσταση Μονοτονία. Η παγκόσμια συνθήκη στην οποία ζούμε  μας επιβάλλει  μια μονότονη κατάσταση ύπαρξης. Οι μονότονες σκέψεις μας καθορίζουν της καθημερινές μας πράξεις απάθειας που οδηγούν σε συμπεριφορά αδιάφορη απέναντι σε όσα ζούμε. Μέσα από την απροσδόκητη εγκατάσταση Μονοτονία, επιχειρείται η ρήξη του φαύλου κύκλου της επανάληψης, η πρόκληση του ενδιαφέροντος, η αναζήτηση μιας νέας συνθήκης ζωής.Η καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique ιδρύθηκε το 2006, χρησιμοποιώντας ένα λογοπαίγνιο στο όνομα της -αναφορά στα νέα μέσα- το οποίο υποδηλώνει την πειραματική διάθεση της ομάδας. Ανεξάρτητοι καλλιτέχνες που δουλεύουν σε διαφορετικούς τομείς της τέχνης, ενοποιούν της ξεχωριστές ειδικότητες τους στους τομείς της έρευνας και της εφαρμογής, ορίζοντας έτσι ένα ιδιαίτερο στυλ.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
12:00-23:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Σταύρος Διοσκουρίδης djset στο Key Bar


Πολλά tunes και beats από τον Σταύρο Διοσκουρίδη.

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη