ΘΕΑΤΡΟ: Φανερωμένες στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κούν

MG_9328a_2

Από τη Ζάκυνθο του 1821 μέχρι την επαρχία της Δικτατορίας και την Αθήνα του σήμερα, ένα κορίτσι έπρεπε να αρνηθεί το σώμα του και να ζήσει ως μία ασώματος κεφαλή ή μία “μέδουσα”. Είναι η δικιά τους ιστορία που θα προσπαθήσουμε να αφηγηθούμε. Η Φανερωμένη είναι ένα κορίτσι, ούτε παιδί ούτε έφηβη, που ζει την ορμονική του έκρηξη στην καρδιά της χούντας των συνταγματαρχών. Σ΄ αυτή τη «μη ηλικία» η παιδική παντοδυναμία υποχωρεί και η πρώιμη σεξουαλικότητα έρχεται σαν πρόχειρο διαγώνισμα για αδιάβαστους. Αυτοδίδακτη και μόνη μπροστά σ’ αυτά τα νέα δράματα, προσπαθεί να βγάλει συμπέρασμα με μοναδικό βοήθημα τα σχολικά της βιβλία και τη στρεβλή παιδεία της δικτατορίας. Η Ελισάβετ Μαρτινέγκου είναι η ιδανική συνομιλήτριά της, η δική μας Σιμόν ντε Μποβουράρ, η Νόρα μας του΄Ιψεν κι ας έζησε στη Ζάκυνθο ακούγοντας τον απόηχο της επανάστασης του 1821 “ξεχωρισμένη από την ανθρωπινή εταιρία, κατά το βάρβαρο και αφύσικο και απάνθρωπο ήθος της εποχής”.

Oι “Φανερωμένες” είναι δύο διαφορετικά κείμενα σε μία ενιαία παράσταση – η “Αυτοβιογραφία της Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου και η “Φανερωμένη” της Ρούλας Γεωργακοπούλου.

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάκου
Ερμηνεία: Μαρία Ζορμπά

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κούν  Φρυνίχου 14 Πλάκα
21.00 μ.μ. (κάθε Δευτέρα& Τρίτη)
Τηλ: 2103222464
Eισιτήρια: 15 ευρώ-Γενική είσοδο
10 ευρώ-φοιτητικό, ομάδες, σύλλογοι, άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ

ΕΚΘΕΣΗ: Visions στο Six D.o.g.s

Vision(s): μια λέξη σε ενικό και πληθυντικό, μια λέξη με δυο ερμηνείες, είναι ο τίτλος του νέου He-m-n-oid project. Μέσα από τη χρήση διαφορετικών μέσων συνυπάρχουν οι πηγές έμπνευσης, η αισθητική, το συνολικό όραμα του εγχειρήματος που ονομάζεται He-m-n-oid αλλά και εικόνες / οράματα της ανθρώπινης ύπαρξης ως μέρους ενός μυστικιστικού σύμπαντος.
Φυτά, ρούχα και αξεσουάρ που παραπέμπουν σε ενδυμασία κάποιας τελετουργίας, παλιά αντικείμενα με εμφανή τα σημάδια φθοράς τους, όλα μαζί δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, συνθέτοντας ένα περιβάλλον τόσο οικείο όσο απόκοσμο και σκοτεινό.
He-m-n-oid DJ set στις 21:00

Six D.o.g.s Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι Αθήνα
Τηλ: 21 0321 0510
14:00 – 23:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ: Misfits Live στο Fuzz Club

Οι θρυλικοί Misfits, οι προπάτορες του horror punk ρεύματος, επιστρέφουν στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 στο Fuzz Live Music Club!Η μουσική τους είναι πρωτόγονη, επιθετική και επικίνδυνη. Οι στίχοι τους σκοτεινοί και βίαιοι. Οι μελωδίες τους εμπνευσμένες από το rock ’n’ roll των 50’s, η εμφάνιση και η θεματολογία τους από τις μαυρόασπρες ταινίες τρόμου της ίδιας χρονικής περιόδου. Ένας μοναδικός συνδυασμός από φαινομενικά ετερόκλητα στοιχεία που οδήγησε τον μουσικό τύπο (από το Rolling Stone μέχρι και το Pitchfork Media) να θεωρεί πως βρίσκονται “In a league of their own”. O Jerry Only, o Dez Cadena (Black Flag) και ο Eric “Chupacabra” Arce (πρώην Murphy’s Law, Merauder, κ.λ.π., ενώ έχει ξαναπαίξει και με τους Misfits κατά το παρελθόν) δέκα χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψή τους στη χώρα μας, θα ξανασκορπίσουν τον τρόμο με τον αρχετυπικό punk ήχο και την εντυπωσιακή εμφάνισή τους!

Fuzz Live Music Club Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα
 Τηλ. 2103450817
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια:  20 Ευρώ (τα πρώτα 200 εισιτήρια), 25 Ευρώ (προπώληση / ταμείο)
Διάθεση εισιτηρίων: Public, Metal Era, Reload Stores, Seven Spots, Παπασωτηρίου, On-line: www.viva.grwww.123tickets.gr

ΘΕΑΤΡΟ: Διαβολιάδα στο Bios


Η είδηση ότι λεφτά δεν υπάρχουν και οι υπηρεσίες προχωρούν σε μείωση προσωπικού, πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία στη μεταεπαναστατική Μόσχα του 1921. Θύμα της νέας αυτής πραγματικότητας γίνεται σύντομα και ο συνετός υπάλληλος Κοροτκόφ, ο οποίος προσπαθώντας να βρει το δίκιο του, αναζητά τον αρμόδιο διευθυντή, ευελπιστώντας να ανατρέψει τη δυσμενή του θέση.
Η ομάδα Ubuntu, μετά τη Χαμένη τιμή της Katharina Blum, επιστρέφει στο ΒIOS με τη Διαβολιάδα του πρωτοπόρου Ρώσου συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, μια επίκαιρη πολιτική αλληγορία.
Η Διαβολιάδα προκάλεσε σάλο όταν πρωτοεκδόθηκε το 1925 και δύο μήνες αργότερα λογοκρίθηκε, αποσύρθηκε και δεν επανακυκλοφόρησε ποτέ. Ο Μπουλγκάκοφ επιλέγει στο έργο αυτό το σύμβολο του Διαβόλου και πλήθος αναγνωρίσιμων αρχετύπων του και με το φαουστικό θέμα της εξαγοράς -του χρόνου, των ιδεών ή των πεποιθήσεων- σε πρώτο πλάνο, δημιουργεί αυτή την καυστική σάτιρα μιας τραγελαφικής κοινωνίας στην οποία ελλοχεύει και σύντομα επικρατεί ολοκληρωτικά το απόλυτο χάος.

Bios Πειραιώς 84 Αθήνα
Τηλ: 2103425335
21.00 μ.μ.
Εισιτήριο: 10 ευρώ (ενιαίο)

ΠΑΡΤΙNIGHT MOVES (hosted by K.Bolas) στο Key Bar

Tiptoe down
To the holy places
Where you goin’ now
Don’t turn around

Shoegaze ιστορίες, dream pop μελωδίες και μουσικές κατάλληλες να σου φτιάξουν την εβδομάδα. Στα decks ο Κωνσταντίνος Μπόλας.

Key Bar, Πραξιτέλους 37 Αθήνα
Τηλ: 210323 0380
21.30 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη