HXOΣ: Έλλη Πασπαλά live στο Gazarte

Η Έλλη Πασπαλά επανέρχεται  τις Πέμπτες του Μαρτίου στο Gazarte  παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα σπουδαίων τραγουδιών ελλήνων και ξένων συνθετών. Σ ‘αυτές τις βραδιές, η Έλλη θα μας θυμήσει σημαντικές στιγμές που αποτέλεσαν  σταθμούς στην πορεία της, με τραγούδια που είτε  πρωτοτραγούδησε είτε τ’ αγαπήσαμε μέσα από τον τρόπο που τα ερμήνευσε.Έτσι θ ‘ ακουστούν τραγούδια από   Χατζιδάκι, Ξαρχάκο,Καλαντζόπουλο , Σέμση , κάποιες διασκευές σε παλιά ρεμπέτικα  αλλά και κομμάτια των Τομ Γουέιτς, Λέοναρντ Κοέν,Βαν Μόρισον και άλλων.Φυσικά,ένα μέρος του προγράμματος είναι αφιερωμένο στην σπουδαία τραγουδοποιό Joni Mitchell σε συνέχεια των επιτυχημένων παραστάσεων  που έδωσε η Έλλη Πασπαλά πρόφατα στο Gazarte προς τιμήν της .

H Έλλη Πασπαλά μας μιλάει εδώ

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλ: 2103460347
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: A ζώνη: 18€ | Β ζώνη: 13€  |   Όρθιοι: 8€
Ταμείο: A ζώνη: 20€ | Β ζώνη: 15€  |   Όρθιοι: 10€

HXOΣ: Stress live στο Gagarin 205

Από τις αρχές του 2013 οι Stress σε συνεργασία με την b-otherside records δρομολόγησαν την επανακυκλοφορία του ”Ηχου της ανασφάλειας’. Πρόκειται για την επετειακή εκδοση των 30 χρόνων από τη πρώτη κυκλοφορία 1984-1985. Ο δίσκος θα κυκλοφόρησε στις 16 Δεκεμβρίου με νέα επεξεργασία και μίξη και θα συνοδευτεί από μια σειρά εμφανίσεων…. H μπάντα θα παρουσιάσει τον Ήχο Της Ανασφάλειας μαζί με το διπλό single Athens burning.

Gagarin Live Music Stage, Λιοσίων 205, Αθήνα
Τηλ:211411 2500
20.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 E

ΜΟΥΣΙΚΗ: Arve Henriksen Live με Elektronik Meditation στο Six D.o.g.s

Ο σπουδαίος Νορβηγός τρομπετίστας, Arve Henriksen, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια μοναδική σόλο εμφάνιση και μια αυτοσχεδιαστική σύμπραξη με το οπτικο-ακουστικό project Elektronik Meditation του Γιάννη Αναστασάκη και της Deniz Αγγελάκη.O Arve Henriksen είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο αναγνωρισμένους καλλιτέχνες του είδους του.Ο Henriksen έχει επηρεαστεί πολύ από τον ήχο του shakuhachi flute (παραδοσιακού πνευστού της Ιαπωνίας) και έχει μελετήσει την παράδοση του Zen Βουδισμού. Η μουσική του εμπεριέχει στοιχεία από όλες τις folk μουσικές και την παραδοσιακή μουσική της Νορβηγίας, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται όλο και περισσότερο με την σύγχρονη και ηλεκτρονική μουσική και τη διεύρυνση του ήχου της τρομπέτας.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια:  Προπώληση: 12€  Ταμείο: 14€

ΠΑΡΤΙ: Hip – hop live and Bass Party στο Bios

Tο hiphop συναντά τη reggae-funk και την soundsystem κουλτούρα σε ένα live/party στη σκηνή του Bios front. Τη βραδιά ανοίγουν οι Afezz, Σάικο και El Chavo, μέλη του Phatskool από τα Χανιά, με boom bap beats, funky λούπες, γρήγορα flows και έντονα φωνητικά, μετά αναλαμβάνει ο Soulnek, ένας mc με πολλές δουλειές στο ενεργητικό του, είτε σόλο, είτε σε διάφορα projects, κινούμενος σε πιο soul και funky μονοπάτια, με τον Kill Emil στα decks,και στην συνέχεια ο Icy, ιδρυτικό μέλος των Fort Bravo και μέλος των Moriginal, σε reggae ύφος και dub,breaks ρυθμούς. Η σκυτάλη παραδίδεται στη Mammy Hot Anna Mystic, για ένα after grime/jungle party με τον Mc Dash στα φωνητικά.

Bios, Πειραιώς 84,  Αθήνα
Τηλ: 2103425335
22.30 μ.μ.
Εισιτήρια: 5 E

ΕΚΘΕΣΗ: Interfaces – ‘Έκθεση διαδραστικών εγκαταστάσεων στο Ρομάντσο.

Το Ρομάντσο γιορτάζει την παγκόσμια Arduino Day (day.arduino.cc),10 χρόνια από την πρώτη έκδοση της ηλεκτρονικής παλτφόρμας Arduino, με δύο παράλληλες εκδηλώσεις, μία έκθεση διαδραστικών έργων και ένα εντατικό εργαστήριο.Με την υποστήριξη του Arduino και σε συνεργασία με τον τον Άγγελο Φλώρο, αρχιτέκτονα και σχεδιαστή διαδραστικών εφαρμογών, παρουσιάζει την Πέμπτη 20 Μαρτίου, την έκθεση διαδραστικών εγκαταστάσεων Interfaces, μια σειρά από πρωτότυπα διαδραστικά έργα, φτιαγμένα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα Arduino.Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα δύο εργαστηρίων που έδωσαν στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις και τη δυνατότητα να υλοποιήσουν D.I.Y. (do-it-yourself) πρωτότυπα διαδραστικά έργα.

Ρομάντσο,  Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια 
Τηλ: 2103425335
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ: Tο Τρένο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Με ροκ μουσική διαρκώς στο υπόβαθρο και με αναφορές στην εφηβική ψυχοσύνθεση, αλλά και στο Facebook, το Twitter και το YouTube, ο Χρηστίδης τοποθετεί τους ήρωές του σε μια συνθήκη παράδοξου ταξιδιού: είναι όλοι τους επιβάτες σε ένα τρένο με ερμητικά κλειστές πόρτες και άγνωστο προορισμό. Κανείς δεν ξέρει τι θα διαδραματιστεί στο ένα και μοναδικό βαγόνι του· ούτε ποιος πραγματικά είναι αυτός που κάθεται στη διπλανή θέση. Οι έξι επιβάτες αυτού τουΤρένου είναι έφηβοι: δεν ξέρουν καλά-καλά τον ίδιο τους τον εαυτό. Κάνουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας σε πείσμα όσων τους υπαγορεύουν τι πρέπει να κάνουν και να σκεφτούν και πώς να ζήσουν. Διανύουν μια πορεία ενηλικίωσης προς τον αβέβαιο κόσμο των ενηλίκων.

Αναλυτικός Λένος Χρηστίδης  εδώ

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
19.30 μ.μ.
Εισιτήρια: 12 €  | Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

ΠΑΡΤΙ: Reflections στο DeathDisco

Από τις βραδιές της Πέμπτης αν μη τι άλλο δε θα λείπουν όλα εκείνα τα σκοτεινά και ημιφωτισμένα ακούσματα που σημάδεψαν την πορεία όλων στο πέρας του χρόνου μέχρι σήμερα,από τις αξίες που ο χώρος μεταξύ Ωγύγου και Λεπενιώτου ξέρει να τιμά όπως τους αρμόζει,όπως οι Cure και οι Joy Division μέχρι και τις ανεξίτηλες περιόδους κινημάτων που ‘έμειναν,όπως το EBM και όχι μόνο.
Aυτή τη Πέμπτη, Πέμπτη στα Reflections στο Death Disco ο  Lucky Mrs. Daniels ανεβαίνει στη σκηνή για ένα ακουστικό live-έκπληξη.

DeathDisco  Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου,Ψυρρή
20.00 μ.μ.
Είσοδος: 3 E 

HXOΣ:  Stop Rewind Play + Guppy Fish + Celuta Red στο Τώρα Κ44

Οι indie-post, Stop Rewind Play έρχονται να συναντήσουν στον χώρο του «Τώρα Κ44», στο Γκάζι, το κοινό τους, παρέα με τους φίλους τους Guppy Fish και Celuta Red. Τρία ανερχόμενα συγκροτήματα της alternative αθηναϊκής σκηνής, κάνουν την κοινή τους εμφάνιση υποσχόμενα να ταξιδέψουν, αλλά και να ταρακουνήσουν όσους ακολουθήσουν στη σκηνή του Κ44. Δυναμικές κιθάρες, αργόσυρτες μελωδίες, έντονοι ρυθμοί, μονότονα loop, μελωδίες και ξεσπάσματα θα είναι τα βασικά στοιχεία ανταμοιβής του κοινού!

ΤΩΡΑ Κ44 Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι 
Τηλ: 2103423560
20.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Canadian Tuxedos στο Key Bar

George Papachatzopoulos & Konstantino Guglielmi για να παίξουν, από τα deck βέβαια, happy, smiley, noisy n summery μουσική.

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΕΚΘΕΣΗ: Έκθεση Εικαστικής Φωτογραφίας Χρήστου Παλαμήδη στο Black Duck

Ο ζωγράφος Χρήστος Παλαμήδης μας ταξιδεύει με τις φωτογραφίες του σε ένα κόσμο μαγικό, ονειρικό και ενίοτε σκληρό παρακάμπτοντας την πραγματικότητα και αναζητώντας απαντήσεις σε οικουμενικά υπαρξιακά ερωτήματα. Οι φωτογραφίες του είναι επεξεργασμένες με την λογική ενός ζωγραφικού έργου και οι στίχοι – λεζάντες του ποιητή Πέτρου Λυγίζου, που γράφτηκαν ειδικά για τα έργα, ολοκληρώνουν και ταυτίζονται αρμονικά με το νόημα των έργων.


Black Duck, Χρήστου Λαδά 9Α, Αθήνα
Τηλ:2103234760
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ: Mary’s Flower Superhead live στο Tiki Bar


Οι Mary’s Flower Superhead σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2003. Τρεις φίλοι από τη Θεσσαλονίκη μοιράστηκαν το πάθος τους για την ανεξάρτητη μουσική και μπήκαν στο στούντιο για να αισθανθούν πώς είναι να παράγουν μουσική και εκφράζονται μέσω του ήχου.
Η μουσική τους είναι ένα ηλεκτρισμένο μείγμα από art-rock ήχους και ιδιαίτερους στίχους. Παίρνουν την απρόσωπη αλλά ευχάριστη φύση του είδους τους, και το συνδυάζουν μαζί με  post-punk και μελωδικό indie. Electro μελωδίες δίνουν την αίσθηση disco-punk στον ήχο τους.

Οι Mary’s Flower Superhead μας μίλησαν εδώ

Tiki Bar, Φαλήρου 15, Αθήνα
Τηλ:2109236908
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 E