ΠΑΡΤΙ: Ελάτε για μια ΠΟΠ Τσικνοπέμπτη στο Φωταγωγό.

Ελληνικό soundtrack με αξέχαστες επιτυχίες από το παρελθόν από το team της Popaganda.
Σουβλάκι (1 ευρώ), μπίρα (3 ευρώ), ρακί και τσίπουρο από το Γκελ Bistrot.
Και χαρτοπόλεμος.
Και σερπαντίνες.
Και απ’όλα!
Και μασκέ.
Και…

Φωταγωγός Κολοκοτρώνη 9Β Αθήνα
Τηλ: 2103839355
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Η Πλατεία Αυδή οργανώνει Party Τσικνοπέμπτης!

Με αφορμή την Τσικνοπέμπτη, όλοι όσοι αγαπάμε και δουλεύουμε γύρω από την Πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο, οργανώνουμε ένα party, με φαγητό – «τσικνιστό» – ποτό, μουσική, χαμόγελα και κέφι!
Ο Μπλε Παπαγάλος θα σερβίρει μεζεδάκια και τσίπουρο, το Tamarind θα ψήνει στα κάρβουνα αυθεντικές ταϋλανδέζικες νοστιμιές, το Lost ‘n Found θα τσικνίσει με καλαμάκια και οινόμελο , οι Σεϋχέλλες θα τσικνίσουν παραδοσιακά ψήνοντας αρνί και σερβίροντας τσίπουρο, ενώ το Αυγό του Κόκορα θα ψήνει κι αυτό τις δικές του παραδοσιακές λιχουδιές.
Όλα αυτά από τις 17.30 έως τις 20.30 πάνω στην πλατεία ( γινόμαστε όλοι μια παρέα ) ενώ τις μουσικές επιλογές θα κάνει ο dj Γιάννης Σαρτζετάκης. Η…συνέχεια θα δοθεί στο εσωτερικό των καταστημάτων.

Mπλε Παπαγάλος Λεωνίδου 31 Μεταξουργείο
Τηλ: 211012 1099

Tamarind Κεραμεικού 51 Μεταξουργείο
Τηλ: 2105225945

Lost N Found Κεραμεικού 53 Μεταξουργείο
Τηλ: 2105246564

Σεϋχέλλες Κεραμεικού 49 Μεταξουργείο
Τηλ: 694 4206407

Το Αυγό του Κόκκορα Μυλλερού και Λεωνίδου Μεταξουργείο
Τηλ: 217705 0103

ΠΑΡΤΙ: Τσικνοπέμπτη με τον Batman στο Μπούφο.

Στο νεοκλασικό της Καρόρη ψήνουμε, πίνουμε και χορεύουμε από τις 8 το απόγευμα και μέχρι πρωίας.Τις μουσικές την ιδιαίτερη αυτή μέρα των Αποκρεών, αναλαμβάνει ο θρυλικός Batman του Νέου Κόσμου, με όλα τα κλασικά και αγαπημένα, παλιά και καινούρια, ελληνικά λαϊκά τραγούδια.

Ο Μπούφος café – salami bar , Καρόρη 4 & Αγ. Ειρήνης, Αθήνα
Τηλ.: 210 3211117
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: MC Soom T στο Bios


Από τις πλέον αναγνωρίσιμες παρουσίες της soundsystem culture, η ΜC από τη Γλασκόβη επιστρέφει για να συναντήσει με τη φωνή της τα beats και τις μουσικές επιλογές των Anna Mystic, Fleck και Espeekay.

Bios Πειραιώς 84 Αθήνα
Τηλ: 2103425335
22.30 μ.μ.
Εισιτήριο: € 10. Προπώληση (€ 8): www.viva.gr

ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιάννης Κυριακίδης – Maze Εnsemble στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο Ελληνοκύπριος συνθέτης Γιάννης Κυριακίδης, μετά από μια σύντομη περιπλάνηση στις μουσικές της Μέσης Ανατολής, σπούδασε μουσική στη Βρετανία και συνέχισε στην Ολλανδία, όπου ζει σήμερα και σταδιοδρομεί με επιτυχία. Στα έργα του πειραματίζεται με τις νέες τεχνολογίες, αναζητώντας νέες φόρμες και υβρίδια, έχοντας πάντα την παράδοση στο μυαλό του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνεργάζεται με ένα νέο σύνολο ηλεκτροακουστικής μουσικής, αφοσιωμένο στην ερμηνεία μουσικής που θέτει σε αμφισβήτηση την αρχή της μονοδιάσταστης προοπτικής της ακρόασης.

Το σύνολο Maze (Λαβύρινθος) θα παρουσιάσει μια σειρά πολυμεσικών έργων του Κυριακίδη που αναδεικνύουν στο προσκήνιο τη φωνή και την αφήγηση, όπως τοParamyth (ολλανδικό βραβείο Toonzetter για το καλύτερο νέο έργο του 2010), αλλά και τα χαρακτηριστικά έργα του συνθέτη που εστιάζουν στην εσωτερική φωνή, όπως το Arrest (Σύλληψη) και οι Karaoke Etudes (Σπουδές Καραόκε).

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα
Τηλ: 210 900 5 800
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 18 €
Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

ΠΑΡΤΙ: Τσικνοπέμπτη στον Κήπο του Six D.o.g.s

Παρότι λατρεύουμε τα BBQ, μιας και έχουμε πραγματοποιήσει δεκάδες τα τελευταία 4+ χρόνια, δεν έχουμε κάνει ποτέ μία παραδοσιακή γιορτή Τσίκνας, την πατροπαράδοτη μέρα όπου όλη η Ελλάς φροντίζει να δημιουργεί μαζικά ένα γκρί σύννεφο ευωδίας πάνω από την χώρα. Για αυτό, είπαμε να το τσικνήσουμε στον Κήπο μας! Θα στήσουμε μερικές heavy-weight ψησταριές στον ‘εξώστη’ του Κήπου, εξωτερικά της τέντας δηλαδή, και θα αρχίσει το γλέντι.
Όλα μας τα κρέατα θα έρθουν απευθείας και έπειτα από ειδικό selection από τον ένα και μοναδικό Δαβούτη (Dm Davoutis CO), ενώ τις μουσικές που θα ακούνε τα αυτάκια μας θα φροντίζει σε απευθείας σύνδεση ο μοναδικός Blackman. Άφθονη ρετσίνα. Άφθονη μπύρα. Θα υπάρχουν 500 Χοιρινά Καλαμάκια, 40 κιλά Κοτόπουλο Παϊδάκι, 10 κιλά Κεμπάπ, 15 κιλά Παντσέτες, 10 κιλά Λουκάνικα, 500 πίτες, και πολλά άλλα! Τα κρέατα θα δίνονται δωρεάν.

Six D.o.g.s Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι Αθήνα
Τηλ: 210 3210510
20.00 μ.μ.
Είσοδος και κατανάλωση κρέατος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΗ: Chris Kontos djset στο Romantso

Κάθε Πέμπτη ο φωτογράφος και διευθυντής του περιοδικού Kennedy Χρήστος Κοντός, αναλαμβάνει την επιμέλεια της μουσικής, από νωρίς, στο μπαρ του Ρομάντσο. Ο Χρήστος ζει στην Αθήνα και συλλέγει εδώ και χρόνια σπάνιους δίσκους. Έχει επιμεληθεί mixtapes για γνωστά site και μουσικά blogs ενώ παίζει συχνά σε clubs και μπαρ ανά τον κόσμο.

Ρομάντσο  Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια 
Τηλ: 2103425335
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Αλέξανδρος Δρόσος στο Μέγαρο Μουσικής



Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι, με ιδιαίτερη κλίση στη μουσική, αποφασίζουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε μεγάλες Ευρωπαϊκές Μουσικές Ακαδημίες με την ελπίδα να διεκδικήσουν μια θέση στο, ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, διεθνές μουσικό πεδίο.
Το Μέγαρο Μουσικής καλωσορίζει τους νέους μουσικούς και προτείνει στο κοινό να απολαύσουν το ταλέντο των μελλοντικών πρωταγωνιστών της μουσικής σκηνής.
Ο Αλέξανδρος Δρόσος , συνθέτης και πιανίστας, ζει σήμερα στο Βερολίνο και έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλές και σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. Το πρόγραμμά του στο Μέγαρο, όπου εμφανίζεται για πρώτη φορά, θα αναδείξει και τις δύο πλευρές -δημιουργού και σολίστ- της μουσικής του προσωπικότητας.

Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Τηλ: 210 7282333
20.30 μ.μ. 
Εισιτήρια:Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 5

Πολύτεκνοι, 65+: € 8
Ζώνη Β: € 12
Ζώνη Α: € 20

ΠΑΡΤΙ: Reflections στο DeathDisco

Από τις βραδιές της Πέμπτης αν μη τι άλλο δε θα λείπουν όλα εκείνα τα σκοτεινά και…ημιφωτισμένα ακούσματα που σημάδεψαν την πορεία όλων στο πέρας του χρόνου μέχρι σήμερα,από τις αξίες που ο χώρος μεταξύ Ωγύγου και Λεπενιώτου ξέρει να τιμά όπως τους αρμόζει,όπως οι Cure και οι Joy Division μέχρι και τις ανεξίτηλες περιόδους κινημάτων που ‘έμειναν,όπως το EBM και όχι μόνο.

DeathDisco  Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου,Ψυρρή
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Τσικνοπέμπτη στο Black Duck

Το Black Duck τηρεί το έθιμο και «ψήνει» για να γιορτάσει την Τσικνοπέμπτη.
Έτσι, ο σεφ μας προτείνει διάφορες ποικιλίες κρεατικών, σεφταλιές, κεμπάπ και πολλά άλλα εδέσματα και μας προκαλεί να το «τσικνίσουμε» λίγο πριν την επερχόμενη νηστεία της Σαρακοστής.
Βάλτε την καλή σας διάθεση, εμείς θα βάλουμε τα εκλεκτά μας εδέσματα, που μπορούν να συνοδευτούν από μια μεγάλη ποικιλία εξαιρετικών κρασιών, καλή μουσική, πολλά χαμόγελα και σας περιμένουμε!

Black Duck Χρήστου Λαδά 9Α
Τηλ: 210323 4760
13.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Τσικνοπέμπτη στο Key Bar

Ωραίες μουσικές με τον Dreamer & τον Cartoon Dandy στα decks.
To μενού περιλαμβάνει σουβλάκια.

Key Bar, Πραξιτέλους 37 Αθήνα
Τηλ: 210323 0380
21.00 μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη