ΗΧΟΣ: Sma Rag Da Live στο PassPort

Αν άκουσες ραδιόφωνο το τελευταίο οκτάμηνο, ή αν χρησιμοποιείς το Διαδίκτυο έστω για τα βασικά, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή έπεσες πάνω σε ένα δεκαοκτάχρονο κορίτσι από την Πάτρα. Έτσι συνήθιζαν να την λένε. Ωστόσο η Sma Rag Da είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Με μια σειρά ακουσμάτων που ξεκινούν από τον Alex Turner και καταλήγουν στη Florence + the Machine και τους Foals, αλλά και μια κλασική παιδεία που ξεκίνησε από το μουσικό σχολείο, στο οποίο σπούδασε κρουστά και αγάπησε καλλιτέχνες όπως ο Chopin και ο Debussy, η Sma Rag Da δέχτηκε πολύ γρήγορα το βάπτισμα ως μια νεαρή τραγουδοποιός, η οποία έχει καταφέρει, από τα πρώτα της κιόλας βήματα, να συγκινήσει και να αγαπηθεί.

PassPort- Χώρος Πολιτισμού, Καραΐσκου 119, Πειραιάς
Τηλ: 2104296401
21.30 μ.μ.
Είσοδος: 7 € (προπώληση) – 9 € (ταμείο)
Προπώληση: Καταστήματα Public – Καταστήματα Παπασωτηρίου – Seven Spots. PassPort Café (Καραϊσκου 117, πλ. Κοραή, Πειραιάς) & on line: www.viva.gr

ΗΧΟΣ: Tonino Carotone Live στον Μπούφο


Το όνομά του ηχεί ιταλικό… Αλλά ο ίδιος είναι Βάσκος. Λατρεύει το ιταλικό τραγούδι αλλά στην Ιταλία ταξίδεψε για πρώτη φορά σχετικά μεγάλος, μόλις το 1995 και μάλιστα προκειμένου να αποφύγει τη στρατιωτική θητεία! Η μουσική του και το old-school ντύσιμό του θυμίζει νεαρό με βέσπα στους δρόμους της Νάπολι πίσω στα fifties, αλλά ο ίδιος ξεκίνησε από punk συγκροτήματα. Αυτή τη φορά, ο πάντα χειμαρρώδης και αγαπημένος μας Ισπανός, εμφανίζεται για 2 βραδιές στον Μπούφο, όπως σπανίως τον βλέπουμε. Σε ένα ατμοσφαιρικό ακουστικό live show, όπου θα τον συνοδεύουν η Piluka Aranguren στα φωνητικά και ο Ander Percaz del Barrio στην κιθάρα. Το τρίο θα παίξει όλα τα αγαπημένα τραγούδια του Tonino από το ντεμπούτο του άλμπουμ, Mondo Difficile και μετά, αλλά και διασκευές των τραγουδιών που τόσο αγαπά να ερμηνεύει ο Tonino.

Ο Μπούφος, Καρόρη 4 & Αγ. Ειρήνης, Αθήνα
Τηλ.: 2103211117
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

HXOΣ: The Mighty N Live στο Six D.o.g.s

Το ‘The Mighty N’ είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί η Νατάσα Τσίρου για να «μπερδεύει» τον εαυτό της και τον υπόλοιπο κόσμο. Όπως «μπέρδεψε» και τις κλασσικές σπουδές μουσικής που έκανε, με τον αντιφατικό -ως προς αυτές- ήχο των Soundgarden, Nirvana, Tool, Jeff Buckley. Και κάπως έτσι έφτασε στο ‘Songs for the X generation’ που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2014 από την The Sound of Everything. Ένα ιδιαίτερα πολυποίκιλο, αγγλόφωνο άλμπουμ το οποίο η Mighty N υπογράφει ως στιχουργός, μουσικός, συνθέτης, ενορχηστρωτής και παραγωγός και που με τη σειρά του καταφέρνει να μπερδεύει το rock με τις περισσότερες πτυχές του και όχι μόνο. Οι Whereswilder είναι ένα ψυχεδελικό ροκ κουαρτέτο από την Αθήνα που μετρά μόλις μερικούς μήνες ζωής. Η πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2014.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 E

ΘΕΑΤΡΟ: Σάρα Κέιν, 4.48 Ψύχωση στο Bios


Το θέατρο Δωματίου και η Άντζελα Μπρούσκου παρουσιάζουν το τελευταίο έργο της Σάρα Κέιν, 4.48 Ψύχωση. Ένα έργο που χαρακτηρίζεται από την μεταδραματική δομή του μέσα από μια ωμή και αποκαλυπτική γλώσσα. Ένας μονόλογος ή ένα έργο για πολλές φωνές.Το έργο αναφέρεται στην ειδική ώρα πριν την ανατολή.  Ένας χρόνος καταγραμμένος σαν μία στιγμή ακραίας διαύγειας.Οι πρωινές ώρες που στατιστικά διαπράττεται ένας μεγάλος αριθμός αυτοκτονιών.Ένα ταξίδι μέσα στο μυαλό κάποιου ή μια συνεδρία ανάμεσα σ’ ένα ασθενή και τον γιατρό του; Τι είναι η ψυχική αρρώστια; Γιατί αρρωσταίνουμε; Υπάρχει θεραπεία; Η  αρρώστια σαν κοινωνικό στίγμα.

Bios, Πειραιώς 84,  Αθήνα
Τηλ: 2103425335
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 10 ευρώ (ενιαίο)

ΘΕΑΤΡΟ: Tο Τρένο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


Με ροκ μουσική διαρκώς στο υπόβαθρο και με αναφορές στην εφηβική ψυχοσύνθεση, αλλά και στο Facebook, το Twitter και το YouTube, ο Χρηστίδης τοποθετεί τους ήρωές του σε μια συνθήκη παράδοξου ταξιδιού: είναι όλοι τους επιβάτες σε ένα τρένο με ερμητικά κλειστές πόρτες και άγνωστο προορισμό. Κανείς δεν ξέρει τι θα διαδραματιστεί στο ένα και μοναδικό βαγόνι του· ούτε ποιος πραγματικά είναι αυτός που κάθεται στη διπλανή θέση. Οι έξι επιβάτες αυτού τουΤρένου είναι έφηβοι: δεν ξέρουν καλά-καλά τον ίδιο τους τον εαυτό. Κάνουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας σε πείσμα όσων τους υπαγορεύουν τι πρέπει να κάνουν και να σκεφτούν και πώς να ζήσουν. Διανύουν μια πορεία ενηλικίωσης προς τον αβέβαιο κόσμο των ενηλίκων.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα
Τηλ: 2109005800
19.30 μ.μ.
Εισιτήρια: 12 €  | Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

MOYΣΙΚΗ: Reflections στο DeathDisco

Κλείνοντας αισίως 6 μήνες από τη στιγμή που το εναλλακτικό club του Ψυρρή,το Death Disco άνοιξε τις πόρτες του σε όλους εσάς και τις καθημερινές,τα Reflections συνεχίζουν και την άνοιξη να μας κάνουν βόλτα μέσα από διαδρομές που φεύγουν από το όριο των dj sets,συναντούν ιδιαίτερα ακουστικά-και όχι μόνο live και παράλληλα τολμούν να ψάξουν για σε κάθε είδους εκφραστική δύναμη,σε άλλες τέχνες και τρόπους αντανάκλασης συναισθημάτων.Όσα έκαναν θεσμό τις Πέμπτες το χειμώνα που μας πέρασε(Αφιέρωμα στα Διάφανα Κρίνα,Dark Comics,Go film,Ars Nocturna) μαζί με πολλά νέα μονοπάτια θα είναι μαζί μας κάθε Πέμπτη.

DeathDisco,  Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου,Ψυρρή
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Cosmic Soup στο Key Bar

Oι Cosmic Soup με μια ακόμα οσκαριkey ερμηνεία από τα deck του Key Bar, υπόσχονται ένα αξέχαστο πάρτυ!

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη 

HXOΣ: Μπάμπης Παπαδόπουλος Live στο Koo Koo


Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, γνωστός κιθαρίστας, για πολλά χρόνια μέλος της θρυλικής rock μπάντας Τρύπες και στενός συνεργάτης του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Σωκράτη Μάλαμα , του Φλώρου Φλωρίδη, έχει αφήσει το στίγμα του στην Ελληνική μουσική πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια . Θα εμφανιστεί στη σκηνή του KOOKOO στις 10 Απριλίου με το «Ακούστικ σετ».Πρόκειται για μια σύγχρονη ματιά της ελληνικής μουσικής, αποτέλεσμα του συνδυασμού ηχοχρώματος της λαικής μουσικής, σύγχρονης αρμονίας και αβανγκάρντ-τζαζ αυτοσχεδιασμών. Μια μινιμαλιστικής αισθητικής προσέγγιση των συνθέσεων , που τους δίνει μια άλλη διάσταση και αναδεικνύει τις πρωτότυπες μελωδίες. O Mπάμπης Παπαδόπουλος ελίσσεται χρόνια στην ελληνική μουσική με επιτυχία – οι Τρύπες, ίσως η μεγαλύτερη ελληνική ροκ μπάντα, υπήρξαν η ροκ εκδοχή του, ενώ με τις κιθάρες και ενορχηστρώσεις στους δίσκους του Θανάση Παπακωνσταντίνου με τους Λαϊκεδέλικα πέρασε στη λαϊκή πλευρά με την ίδια ευκολία. Το ακουστικό σετ του είναι μια ακόμα έκφραση της βαθιάς μουσικής του γνώσης, και μια διασταύρωση ρεμπέτικων, τζαζ και μπλουζ με τον πιο μίνιμαλ τρόπο.

Koo Koo Live Bar, Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλ: 2103450930
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 8 ευρώ ( προπώληση) , 10  ευρώ ( πόρτα) , Φοιτητικό:8 ευρώ
Προπώληση: www.ticketservices.gr,PUBLIC, Πανεπιστημίου 39 – Στοά Πεσμαζόγλου, τηλεφωνικά :210 7234567

ΕΚΘΕΣΗ: O Mπουφές στο Παλαιοπωλείο “Μαρτίνος”


Στρώνουμε το ΜΠΟΥΦΕ μας με πράγματα από τη συλλογή του παλαιοπωλείου “Μαρτίνος”, ενώ παράλληλα θα εκτεθούν έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα περιλαμβάνει ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, έπιπλα, σκεύη, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, κοσμήματα και κατασκευές σύγχρονων σχεδιαστών που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τον ΜΠΟΥΦΕ μας. Η έκθεση διαρκεί μέχρι τέλη Ιουνίου.

Παλαιοπωλείο Μαρτίνος , Πινδάρου 24, Κολωνάκι, Αθήνα
Τηλ: 2103609449
19.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη