HXOΣ: Hannah Williams & The Tastemakers στο Gazarte


Έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο Αθηναϊκό κοινό μέσα από μία συναυλία που κέρδισε διθυραμβικές κριτικές και άφησε υποσχέσεις για ένα λαμπρό μέλλον, η Hannah Williams και οι Tastemakers επιστρέφουν ανανεωμένοι και με καινούργιο υλικό σε έναν χώρο που δείχνει να τους ταιριάζει απόλυτα.Η Soul που αγαπάμε, ζωντανεύει μέσα από ένα τραγούδι που αποτέλεσε για πολλούς από εμάς “soundtrack” της χρονιάς που πέρασε. Η Hannah Williams, υπεύθυνη για το αριστουργηματικό “Work it Out”, έχει καταφέρει να κερδίσει τόσο το ελληνικό κοινό, όσο και την παγκόσμια μουσική κοινότητα, προκαλώντας την Sharon Jones, τον Charles Bradley αλλά και τον Afrika Bambaataa να μιλούν για αυτή με κάτι παραπάνω από κολακευτικά σχόλια, αλλά και να την έχουν στο πλευρό τους σε ιστορικά venues και festivals ανά τον κόσμο. Η νέα Diva της Soul Hannah Williams, επιστρέφει στο αγαπημένο της Αθηναϊκό κοινό για μία και μοναδική συναυλία γεμάτη από την εσωτερικότητα της Jazz, το δυναμισμό της R&b και το συναισθηματισμό της soul.

Τα δέκα αγαπημένα κομμάτια της Hannah Williams εδώ

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλ: 2103460347
22.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: A ζώνη: 35€ | Β ζώνη: 25€ | Όρθιοι: 15€
Ταμείο: A ζώνη: 38€ | Β ζώνη: 28€ | Όρθιοι: 18€

ΗΧΟΣ: Ρόδες United και Λεωνίδας Μπαλάφας στο Gagarin 205.


To ετήσιο μεγάλο πάρτι του Νικήτα Κλιντ και της μεγάλης παρέας μουσικών – Ρόδες United ξανά στο Gagarin 205, και μάλιστα διήμερο! Με απροσδόκητους guests!Φέτος, οι Ρόδες United επιστρέφουν από το πουθενά με τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο με τίτλο “Internet” και με δύο αγαπημένους τραγουδοποιούς στη σκηνή του Gagarin με το “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΚΑΤΑ 2ΜΕΡΟ LIVE”. Ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Λεωνίδας Μπαλάφας στηρίζουν το εγχείρημα. Μια αρμάδα από ράπερ και φίλους μουσικούς θα δώσει το παρόν.

Gagarin Live Music Space, Λιοσίων 205, Αθήνα
Τηλ: 211411 2500
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Τα εισιτήρια για τη συναυλία του Σαββάτου έχουν εξαντληθεί.

ΗΧΟΣ: Leon Live στο Six D.o.g.s

Λίγο πριν την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του με τίτλο “Global”, ο Leon έρχεται στο six d.o.g.s με τη νέα του μπάντα, για την πρώτη του επίσημη παρουσίαση.Opening act του Live θα είναι η νέα πρόταση τις Mahayana Records, η εικοσάχρονη ELLE που αναμένεται να κυκλοφορήσει την πρώτη δισκογραφική της δουλειά μέσα στον Μάιο. Oι Leon of Athens, θα ανέβουν στη σκηνή του Six D.o.g.s για να παίξουν όλα τα νέα τους κομμάτια. Τραγούδια που έχουν τις ρίζες τους στην indie rock και pop μουσική, ενώ παράλληλα αντλούν στοιχεία από την ηλεκτρονική, τη folk και τη μεσογειακή μουσική.

O Leon μας μίλησε εδώ

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.30 μ.μ.
Είσοδος: Προπώληση + Ταμείο: 8€
Προπώληση: http://www.viva.gr/tickets/music/leon-live/, στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots, καθώς και στο 11876.

HXOΣ: And Also The Trees live στο Bios

Οι αγαπημένοι And Also The Trees έρχονται στην Αθήνα για μία και μοναδική συναυλία, το Σάββατο 29 Μαρτίου στο Bios. Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα και περισσότερα από πέντε έτη από το πιο πρόσφατο full live set τους (όπως θα εμφανιστούν και φέτος δηλαδή), οι Μεγάλοι Ρομαντικοί επιστρέφουν με νέο άλμπουμ για μία αποκλειστική ζωντανή εμφάνιση. Αμέσως μετά το τέλος της συναυλίας θα βρίσκονται στο Drugstore στο πλαίσιο ενός After Show Official Party προκειμένου να επιλέξουν τα αγαπημένα τους τραγούδια στα decks και να συναντήσουν τους φανς τους.

Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ: 210 3425335
22.30 μ.μ
Εισιτήρια: 23 ευρώ (ταμείο) & 19 ευρώ (προπώληση)
Προπώληση εισιτηρίων: The Drugstore (Αραχώβης 10 & Ιπποκράτους 69)

Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός Στοάς, Κέντρο Αθήνας, τηλ: 210-36 08 366)
Ticket House-Musicland (Μητροπόλεως 102, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-26 48 80)

 

ΠΑΡΤΙ: Subbed Out IX: Legocy + Mr. Statik + Runner + Lostra στο Six D.o.g.s


Μία από τις μακροβιότερες club βραδιές του six d.o.g.s, επιστρέφει μετά από ένα διάλειμμα δεκατριών μηνών στον τόπο του εγκλήματος, για ένα special τριπλό all night back-to-back. Το Subbed Out γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2010, από την ανάγκη των Runner και Mr. Statik να παντρέψουν την post-dubstep εποχή με house, techno και garage ήχους, υπό τον βόμβο των χαμηλών συχνοτήτων, που αναδεικνύονται εξαιρετικά μέσα από το ηχοσύστημα του six d.o.g.s. Κατά καιρούς το δίδυμο έχει φιλοξενήσει διεθνείς καλλιτέχνες-ορόσημα όπως οι Scuba, DJ Pete aka Substance, 2562/A Made Up Sound, Pearson Sound, Peverelist, Surgeon (μαζί με το Meltdown) καθώς και πολλούς εγχώριους Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Ekelon, Cassegrain και Zorz, με αποτέλεσμα μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες βραδιές χορευτικής μουσικής στην πρωτεύουσα. Με αφορμή το re-boot του Subbed Out club night, ήρθε η ώρα για άλλο ένα πάρτυ, το πρώτο για το 2014, που υπόσχεται πολλά κιλά μπάσου, groove-based μουσική και χορό μέχρι το πρωΐ. Αυτή τη φορά, Mr. Statik και Runner με μεγάλη τους χαρά, υποδέχονται έναν από τους πιο σοβαρούς λάτρεις ηλεκτρονικής μουσικής και DJs της χώρας, τον Lostra, γνωστό από τη μακρά παρουσία του στο χώρο της παραγωγής και του DJing στην underground ηλεκτρονική μουσική.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
24.00 π.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOYΣΙΚΗ: Palov djset στο Bios (Bar)


Latin, Bass, Funk ήχοι και πολύ χορός!

Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ: 210 3425335
22.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΗ: Sell Your Body To The Night στο Six D.o.g.s (Bar)


Ο Daimon και ο Manouras είναι απ’ αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουν οτι η νυχτερινή διασκέδαση της Αθήνας έχει παρακμάσει και το κοινό έχει πέσει έρμαιο στα χέρια και τα γoύστα αναξιόπιστων διασκεδαστών και εφήμερων εραστών. Ευτυχώς για μας είναι άνθρωποι της δράσης κι όχι της γκρίνιας, οπότε, το Σάββατο 29 Μαρτίου ξεκινούν την πορεία τους για την κατάκτηση της νυχτερινής Αθήνας από το The Bar του six d.o.g.s με όπλο τους υπνωτικούς ήχους του Rock και της ακατέργαστης ψυχεδέλιας.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: To Κλέφτικο (Μια τελετουργία) στο Bios


Ένα σύγχρονο τελετουργικό της άνοιξης, εμπνευσμένο από παράξενες τελετές αναγέννησης διαφορετικών πολιτισμών και εποχών, οργανώνεται γύρω από το ποίημα Κλέφτικο του Γιώργου Πρεβεδουράκη. Το Ουρλιαχτό του Άλεν Γκίνσμπεργκ, μεταγράφεται από τον Έλληνα ποιητή και παρουσιάζεται από την ομάδα Per-Theater-Formance σε μια ιδιότυπη τελετή, ως ένας καυστικός θρήνος για την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και ως ύμνος για όλους τους σημερινούς “ρεμπέτες-αγγέλους”. Η παράσταση To Κλέφτικο (Μία Τελετουργία) διερευνά σκηνικά τη σχέση της ποίησης με την τελετουργία καθώς και τη σχέση των τελετών, του ιερού και των εκστατικών φαινομένων με το θέατρο.

Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ: 210 3425335
21.00 μ.μ.
Eισιτήρια: 10 ευρώ (ενιαίο)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Αγώνες Νέων Σχεδιαστών στο Ρομάντσο


Tο περιοδικό Gr Design γιορτάζει έναν χρόνο από την έκδοσή του και σας καλεί στο Ρομάντσο το Σάββατο 29 Μαρτίου.Η συντακτική επιτροπή του περιοδικού θα παρουσιάσει μια σύντομη αναδρομή στα τεύχη που έχουν εκδοθεί, ενώ παράλληλα θα γίνει και η τελετή απονομής του διαγωνισμού «Αγώνες Νέων Σχεδιαστών» που διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος το περιοδικό. Οι «Αγώνες Νέων Σχεδιαστών» είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται από το περιοδικό Gr Design και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας (ΕΓΕ), ο οποίος δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς ηλικίας 21 έως 30 ετών να συμμετέχουν (χωρίς κόστος) σε μια διαδικασία, όπου έμπειρα άτομα από τον τομέα της οπτικής επικοινωνίας της χώρας μας, θα αξιολογήσουν τη δυναμική και την αρτιότητα της δουλειά τους. Παράλληλα μια έκθεση των προκριθέντων έργων θα εκτεθεί στο Ρομάντσο σε συνδυασμό με μια παρουσίαση στις σελίδες του περιοδικού Gr Design.

Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια 
Τηλ: 2103425335
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ: Τα συμβόλαια του εμπόρου – Μια οικονομική κωμωδία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


Μια πολυσυζητημένη παράσταση φθάνει στη Στέγη και την καταλαμβάνει από άκρη σε άκρη. Το έργο-δυναμίτης, από τη βραβευμένη με Νόμπελ συγγραφέα Ελφρίντε Γέλινεκ, προσαρμόζεται στη συνθήκη της ελληνικής οικονομικής κρίσης και ανεβαίνει σαν ένα θεότρελο μουσικοθεατρικό χάππενινγκ. «Το χρήμα τα έπαιξε και την έκανε για αλλού!» θα μας τραγουδήσουν οι δεκατρείς ηθοποιοί και μουσικοί από την Κολωνία και το Αμβούργο, κολλώντας πάνω τους χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, λίγο πριν  τα σκίσουν ή τα κάψουν, στο τετράωρο σκηνικό όργιο που θα στηθεί στις σκηνές,τα φουαγιέ και τους άλλους χώρους της Στέγης. Οι θεατές μπορούν να μπαινοβγαίνουν στους χώρους κατά βούληση· δύσκολα, όμως, χάνει κανείς έστω και μία στιγμή από αυτό το εκθαμβωτικό, αναρχικό και αξιολάτρευτα σαρκαστικό «πανκ ορατόριο του χρήματος», το οποίο σκηνοθετεί ένας από τους σημαντικότερους σήμερα Ευρωπαίους σκηνοθέτες, ο 45χρονος Γερμανός Νίκολας Στέμαν.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
20.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 15 – 18 – 28 €  Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι 5 €

ΠΑΡΤΙ: Bad Kids στο Ρομαντσο


Οι Bad Kids αποτελούνται από το δίδυμο των Trooper και Mpompos. Οι δύο δισκοθέτες συναντήθηκαν πριν από δύο περίπου χρόνια και από την πρώτη στιγμή οι μουσικές τους δέσανε. Ο Trooper λάτρης της μαύρης μουσικής, των blues, της soul, των r&b και της hip hop και ο Mpompos λάτρης των τρελών πνευστών, του swing, της ska, του surf και του punk rock, ένωσαν τις μουσικές τους δυνάμεις. Περάσανε πολλές ώρες πίσω από αρκετές κονσόλες πριν βρουν το όνομα της συνεργασίας τους, που θα τους χαρακτήριζε και που θα τους ακουγόταν τόσο οικείο. Το βρήκαν μια μέρα λοιπόν βάζοντας ένα αγαπημένο κομμάτι να παίξει: Bad Kids ! Ως Βad Kids θα τους έχεις πετύχει από δω κι από κει σε διάφορα μπαρ του κέντρου και θα έχεις χορέψει με τη μουσική τους. Μουσική που κυμαίνεται από χορευτικά μπλουζ, soul, funk, σε rock n roll, garage, surf, μέχρι dub και hip hop, αλλά ακόμα και πιο mainstream ακούσματα. Ο αυτοσχεδιασμός είναι αυτό που τους χαρακτηρίζει σε κάθε dj- set τους και προτιμάνε να αφήνουν το mood του κόσμου και της βραδιάς να διαλέξει τη ροή του party. Get ready bad people, bad music is about to be served!

Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια 
Τηλ: 2103425335
23.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ: To Τρένο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ταξιδιάρικο και ονειροπόλο, ανησυχητικό και μυστηριώδες, δυναμικό και παράφορο είναι το πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Έτσι ακριβώς είναι και Το τρένο, το νέο θεατρικό έργο του διακεκριμένου Λένου Χρηστίδη.Με ροκ μουσική διαρκώς στο υπόβαθρο και με αναφορές στην εφηβική ψυχοσύνθεση, αλλά και στο Facebook, το Twitter και το YouTube, ο Χρηστίδης τοποθετεί τους ήρωές του σε μια συνθήκη παράδοξου ταξιδιού: είναι όλοι τους επιβάτες σε ένα τρένο με ερμητικά κλειστές πόρτες και άγνωστο προορισμό. Κανείς δεν ξέρει τι θα διαδραματιστεί στο ένα και μοναδικό βαγόνι του· ούτε ποιος πραγματικά είναι αυτός που κάθεται στη διπλανή θέση. Οι έξι επιβάτες αυτού τουΤρένου είναι έφηβοι: δεν ξέρουν καλά-καλά τον ίδιο τους τον εαυτό. Κάνουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας σε πείσμα όσων τους υπαγορεύουν τι πρέπει να κάνουν και να σκεφτούν και πώς να ζήσουν.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα
Τηλ: 210 900 5 800
19.30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 12 € Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

ΠΑΡΤΙ: Dimitris Papaspyropoulos presents:”The Last Chance” Party στο DeathDisco


Αυτό το Σάββατο 29 Μαρτίου υποδεχόμαστε την άνοιξη και το καθιερωμένο πλέον μηνιαίο “The Last Chance” party του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου σας περιμένει με την καλύτερη μουσική απ΄τα 80’s / Electro / New Wave / Indie / Alternative μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Μαζί του οι:Jeremy & ExpiK.

DeathDisco  Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου, Ψυρρή
23.00 μ.μ.
Είσοδος: 5€ (με μπύρα/κρασί) +2€ για ποτό

HΧΟΣ: Edith στο Μέγαρο Μουσικής.


Η Jil Aigrot – η «φωνή» της Edith Piaf στην βραβευμένη ταινία “La vie en rose” –ερμηνεύει με τρόπο μοναδικό τα αθάνατα τραγούδια της Πιαφ συνοδευόμενη από τέσσερις μουσικούς (πιάνο, ακορντεόν, μπάσο και κρουστά). Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Εντίθ Πιαφ, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από το θάνατό της. Η παράσταση “Edith” είναι ένας φόρος τιμής στη μοναδική ερμηνεύτρια που σφράγισε με την ανυπέρβλητη φωνή και παρουσία της το γαλλικό τραγούδι και έγινε παγκόσμιο σύμβολο.

Μέγαρο Μουσικής, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 
Τηλ: 2107282333
20.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Φοιτητικά, ΑΜΕΑ: € 15
Ζώνη Γ: € 25, Ζώνη Β: € 40, Ζώνη Α: € 55
Διακεκριμένη Ζώνη: € 65

ΠΑΡΤΙ: Blend presents ON OFF with Wade ( Spain ) – Manolaco- Ikee-Tap στο PIXI

Στο δεύτερο ON | OFF Party της σεζόν, το Blend υποδέχεται στο Pixi έναν από τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της νέας γενιάς της tech και deep house παγκοσμίως. Ο WADE, το “παιδί θαύμα” από την Ισπανία, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει αποδείξει πως αποτελεί μια ολοκληρωμένη όσο και ιδιαίτερη περίπτωση dj και παραγωγού. O ήχος του, μια πρωτότυπη εναλλαγή χαμηλών “παλμών”, έντονου ρυθμού και δυναμικών vocals με minimal προσανατολισμό, έχει κερδίσει ήδη μεγαθήρια της dance σκηνής, όπως ο Luciano, o Cuartero, ο Mark Knight, οι οποίοι στηρίζουν ανοιχτά τη δουλειά και το ταλέντο του.Τη βραδιά στο Pixi θα συμπληρώσει ο resident του Blend, Manolaco με support από τους Ikee και Tap!

PIXI, Ευμολπιδών 11, Γκάζι
Τηλ: 2103423751
24.00 π.μ.
Είσοδος: 10 ευρώ (με ποτό)
Τιμή Φιάλης: 100 ευρώ (Απλή φιάλη)
150 ευρώ (Special φιάλη)

HXOΣ: New Beginnings Live Show & Bunt Afterparty στο ΤΩΡΑ Κ44

H Playfalse παρουσιάζει μια βραδιά γεμάτη νέους ήχους, μελωδία και ενέργεια με τους νεοσύστατες Lopeholt, το νέο project του Ηλία των FALL OF MAN, NCNSSTNCS και τους North Shore Lioness να κάνουν ένα τριπλό debut gig!Μαζί οι φίλοι Oof The Record, δύο από τα μέλη των Day Oof! Μετά από το live ακολουθεί party με το team του Bunt.gr σε συνεργασία με τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, στα decks, με party-rock-pop-punk-mainstream μουσικές!

ΤΩΡΑ Κ44 Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι 
Τηλ: 2103423560
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΗ: Krunk & TOMatic djset στο Key Bar


Στις 22:30 έρχονται οι Krunk & TOMatic σε ένα dj set που θα μας μείνει αξέχαστο.
“Those who dance are considered insane by those who cannot hear the music”

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
22.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Trashformers στο Koo Koo


Μιλάμε για μια ιδέα που έρχεται από την Λιμνούπολη και μια ιστορία των παπιών του Carl Barks ( ε δεν χρειάζεται να σας πούμε ποιος είναι και τι έκανε, ψάξτε και λίγο ) γραμμένη το 1955 παρακαλώ, όπου πρόκειται για μια δεξίωση που προσκαλούν με επιστολή τον Σκρούτζ Μακ Ντακ, oπου πρέπει να παραβρεθεί φορώντας ακριβώς ότι φόραγε όταν την διάβασε!!! Πολύ αστεία ιστορία!! Τα χρόνια περάσανε και φτάνουμε στο σήμερα με αυτήν την ιδέα που βγάζει πολύ γέλιο! Αρκεί να μην είμαστε μούχλες, ξενέρωτοι και κομπλεξικοί! Φανταστήκαμε τα πιο πιθανά και απίθανα σενάρια που μπορεί να είναι ντυμένος κάποιος την ώρα που θα διαβάσει το event!

Koo Koo Live Music Bar, Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλ: 2103450930
22.00 μ.μ.
Είσοδος: 10 E (με μπύρα/κρασί)

ΜΟΥΣΙΚΗ: Mix & Blend στο Zaf Cafe Bar


Soul/Funk/Nu Disco/Disco μουσικές και κλασσικά House Beats! Στα decks o Dennis A.

Zaf Cafe Bar, Πλατεία Αγ. Ειρήνης 8, Αθήνα
Τηλ: 2103236711
21.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ: Teen Daze live στο Six D.o.g.s


Ο δραστήριος Καναδός παραγωγός Jamison Dick είναι ο μουσικός εγκέφαλος πίσω από τον Teen Daze, ο οποίος μετράει στο δυναμικό του τρία άλμπουμ κι ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ΕΡ’s, αποδεικτικών της εντυπωσιακής μετάβασής του από τους γνώριμους chillwave πειραματισμούς, που τον καθιέρωσαν ως χαρακτηριστικό εκπρόσωπο του είδους, στις σκοτεινές πτυχές της ambient electronica.Με κάθε βήμα, το project του ηλεκτρονικού παραγωγού από το Βανκούβερ εξελίσσεται από ταπεινό bedroom-project σε μια ανεπτυγμένη, ποικιλότροπη μουσική έκφραση.Το σετ του αποτελεί εμπειρία, μερικές φορές χορευτική, άλλοτε ήρεμη και στοχαστική. Μια αληθινή εκδήλωση της αστείρευτης δημιουργικής πηγής από την οποία προέρχεται η μουσική που ο Teen Daze μοιράζεται με τον κόσμο αυτά τα τρία τελευταία χρόνια. Opening act o Dozen Draft.

O Teen Daze μας μίλησε εδώ

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
Κυριακή 21.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 E
Προπώληση: www.viva.gr/tickets/music/teen_daze, στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Moving Silence Athens 2014 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.


3 Cinema Concerts, αφιερωμένα στη βωβή κινούμενη εικόνα και στον πειραματικό ήχο, προσφέρουν νέες οπτικοακουστικές εμπειρίες σε μια ασυνήθιστη και απροσδόκητη συνάντηση ήχου και εικόνας.Το Moving Silence 2014 στην Αθήνα είναι μια παραγωγή του Goethe-Institut Athen και της πλατφόρμας Moving Silence σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Exile Room.Το πρόγραμμα φέτος περιλαμβάνει βωβά πειραματικά ντοκιμαντέρ και ταινίες εμπνεόμενες από την ποίηση. Εκτός από μια επιλογή ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, δύο διακεκριμένα διεθνή φεστιβάλ από το Βερολίνο,το interfilm Festival και το Zebra Poetry Film Festival, προσκλήθηκαν να προτείνουν επιλογές ταινιών μικρού μήκους, τις οποίες θα συνοδεύσουν ζωντανά Ελλήνες μουσικοί και sound artists. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσουν στο κοινό ο Heinz Hermanns, Διευθυντής του interfilm και ο Thomas Zandegiacomo Del Bel, Διευθυντής Προγράμματος του Zebra Poetry Film Festival, οι οποίοι και θα παρευβρίσκονται στις προβολές.Ο Heinz Hermanns θα δώσει επίσης μια διάλεξη [Masterclass] με τίτλο “The art of the Short Film”, η οποία απευθύνεται σε δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους αλλά και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Βασιλέως Γεωργίου και Ρηγίλλης 17-19, Αθήνα
Κυριακή 20.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

HXOΣ: Cinema Paradiso Project στο Gazarte


Όταν η έβδομη τέχνη συναντά τη μουσική, και όταν η μουσική αυτή παλεύει με εκείνο το πιο σου ξεχασμένο συναίσθημα. Ένα συναίσθημα βγαλμένο μέσα από κάποια κινηματογραφική σκηνή που είχες κρατήσει στο πίσω μέρος του μυαλού σου σαν δική σου εμπειρία.Οι Cinema Paradiso Project εμφανίζονται για πρώτη φορά στη σκηνή του Gazarte, με σκοπό να μας ταξιδέψουν μέσα από την αγάπη τους για την τέχνη, την μουσική και τον κινηματογράφο. Το πολυμελές μουσικό σχήμα διαμορφώθηκε πριν από 4 περίπου χρόνια και κατάφερε γρήγορα να ξεχωρίσει μέσα από την ποιότητα των επιλογών του και την μοναδική ψυχαγωγία που έχει μάθει να προσφέρει.Το μουσικό ταξίδι στη μεγάλη οθόνη ξεκινά με το Struggle for Pleasure του Wim Mertens, στην ιδιαίτερη εκδοχή των Cinema Paradiso, με τα έγχορδα και την ηλεκτρική κιθάρα να παίρνουν τη θέση των σαξοφώνων “στην πάλη προς ευχαρίστηση”.Soundtracks από τον Ennio Morricone με το Nella Fantasia, καθώς και το ομώνυμο Cinema Paradiso σηματοδοτούν τη μοναδική classical crossover αισθητική του σχήματος που κινείται δεξιοτεχνικά ανάμεσα στον Astor Piazzolla, τους Madredeus, και τον Tom Waits.Οι Cinema Paradiso Project αναμοχλεύουν κινηματογραφικές μνήμες και διασκευάζουν μουσικές που μας γοήτευσαν, όπως όταν η Rita Hayworth ως Gilda τραγούδησε το Amado Mio, ή όταν η Liza Minnelli έγινε χορεύτρια στο Cabaret. Στο Manha de Carnaval ο μύθος του Ορφέα και της Ευριδίκης ζωντανεύει μέσα στο ρυθμό της bossa nova, ενώ η κινηματογραφική μεταφορά του “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” με τους Radiohead να συναντούν το Shakespeare, προκαλεί μια πρωτόγνωρη συναισθηματική φόρτιση.

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλ: 2103460347
Kυριακή 21.30 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: A ζώνη: 20€ | Β ζώνη: 15€  |   Όρθιοι: 10€
ΤαμείοA ζώνη: 22€ | Β ζώνη: 17€  |   Όρθιοι: 12€