ΗΧΟΣ: Matt Elliott live στο Tin Pan Alley


Ο Matt Elliott επιστρέφει για ακόμη μια φορά στη χώρα μας έχοντας στις αποσκευές του τον εκπληκτικό καινούργιο του δίσκο “Only Myocardial Infarction Can Break Your Heart” που κυκλοφόρησε από την Ici d’Ailleurs στα τέλη της περσινής χρονιάς.Ξεκίνησε την προσωπική του καριέρα το 1996 ως Third Eye Foundation με την κυκλοφορία του “Semtex” στην εταιρία Linda’s Strange Vacation. Με αυτό το όνομα κυκλοφορεί ακόμα 5 άλμπουμ και καταξιώνεται στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Το 2003 κυκλοφορεί πλέον ως Matt Elliott το πρώτο του άλμπουμ The Mess We Made στην Domino και συστήνει στο κοινό τον καινούργιο του ήχο ο οποίος κινείται σε φολκ μονοπάτια με τη συνοδεία κιθάρας, πιάνου και των μελαγχολικών φωνητικών του. Την συναυλία θα ανοίξει η Μελεντίνη. Το σχήμα της θα αποτελείται από τσέλο και φαγκότο, και την ίδια στη φωνή και το πιάνο.

Ο Matt Elliott μας μιλάει εδώ

Tin Pan  Alley, Τουρναβίτου 6, Αθήνα
Τηλ:210321 0158
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: €12 (περιορισμένα εισιτήρια ορθίων)
€15 (περιορισμένα εισιτήρια καθήμενων)

ΗΧΟΣ: Ρόδες United και Φοίβος Δεληβοριάς στο Gagarin 205.

1800363_10151959756374716_2016407646_n

To ετήσιο μεγάλο πάρτι του Νικήτα Κλιντ και της μεγάλης παρέας μουσικών – Ρόδες United ξανά στο Gagarin 205, και μάλιστα διήμερο! Με απροσδόκητους guests!Φέτος, οι Ρόδες United επιστρέφουν από το πουθενά με τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο με τίτλο “Internet” και με δύο αγαπημένους τραγουδοποιούς στη σκηνή του Gagarin με το “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΚΑΤΑ 2ΜΕΡΟ LIVE”. Ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Λεωνίδας Μπαλάφας στηρίζουν το εγχείρημα. Μια αρμάδα από ράπερ και φίλους μουσικούς θα δώσει το παρόν.

Gagarin Live Music Space, Λιοσίων 205, Αθήνα
Τηλ: 211411 2500
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 8 ευρώ (προπώληση) 12 ευρώ (ταμείο)
Σημεία προπώλησης: Θέατρο Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11, Τηλ.: 2103643700), Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Viva.gr

HXOΣ: Chinese Basement live στο Six D.o.g.s


Είμαστε οι Chinese Basement αξιωματούχοι της αυτοκρατορίας του σύμπαντος της Αφροδίτης και κατευθυνόμαστε με όλο αυξανόμενη ταχύτητα και σταθερή πορεία 90 μοίρες στον Ήλιο μέσα στο πέρασμα των τελευταίων 4 εποχών, μα περνώντας μέσα στο ηλιακό σας σύστημα δεν είχαμε υπολογίσει την τροχιά της γης και όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί σύγκρουση, και πιο συγκεκριμένα με την περιοχή που σύμφωνα με τις έρευνες και τις συντεταγμένες που έχουμε στην κατοχή μας ονομάζεται Αθήνα!

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.30 μ.μ.
Είσοδος: 3 E

MOYΣΙΚΗ: O Νέγρος του Μοριά στο Bios

Ο Νέγρος Του Μοριά μαζί με τον Evan Sbk, μέλη των 307 Squad, παρουσιάζουν το πρώτο τους οfficial LP. Ακούγοντας Κ Μαθαίνοντας, ένα work-in progress project που δουλεύουν τα τελευταία δύο χρόνια. Οι ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν στο  Rapcave LTD., στα pinkstudios, στο Popay Edi’s Music Studio Productions, κάποιες έξτρα ηχογραφήσεις και συμμετοχές έγιναν στο στούντιο Χ από την ΟΜΑΔΑ Χ (Constantine The G, Pope Madshots, DJ Xquze).

Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ: 210 3425335
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚH: X-Qube στο Six D.o.g.s


Η τελευταία Παρασκευή του μήνα οφείλει να είναι η καλύτερη. Θα το φροντίσει ο X-Qube στο The Bar του six d.o.g.s, με μουσικές επιλογές που ξεκινάνε από το New Wave και το alternative rock των 90’s και 00’s και φτάνουν ως το punk και το rock n’ roll.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ: Baby Guru-Marginalia Live Presentation στο Ρομάντσο.


Οι Baby Guru παρουσιάζουν ζωντανά το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο Marginalia την Παρασκευή 28 Μαρτίου στο Ρομάντσο. Ενάμιση χρόνο μετά την πανευρωπαϊκή κυκλοφορία του “Pieces” οι Baby Guru επιστρέφουν με αποσκευές γεμάτες ενθουσιώδεις κριτικές, αξέχαστες εμπειρίες από τις συναυλίες τους σε Ελλάδα και εξωτερικό και πάνω από όλα με ολοκαίνουρια μουσική. Το τρίτο άλμπουμ τους “Marginalia” κυκλοφορεί σε ολόκληρη την Ευρώπη τον Μάρτιο του 2014 και είναι η πιο φιλόδοξη δισκογραφική δουλειά τους μέχρι σήμερα.Το “Marginalia” δεν κινείται στα περιθώρια, αλλά δικαιολογεί τον τίτλο του επεκτείνοντας το μυαλό και το σώμα προς κάθε δυνατή κατεύθυνση μέσω της μουσικής του υπόστασης. Οι Prins Obi, King Elephant και Sir Kosmiche όπως πάντα είναι οι αποκλειστικοί δημιουργοί του (σύνθεση, παραγωγή, ενορχήστρωση, ηχογραφήσεις) και με την βοήθεια του ανεπίσημου τέταρτου μέλους της μπάντας (Χριστίνα), επιχειρούν να συγχωνεύσουν την ποιοτική ποπ με τη μουσική των συνθεσάιζερ και τα καθηλωτικά grooves.

Οι Baby Guru μας μίλησαν εδώ

Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια 
Τηλ: 2103425335
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Modulation: Truncate + George Apergis στο Six D.o.g.s


Την Παρασκευή 28 Μαρτίου, το 11ο Modulation party στο gig space του six d.o.g.s, έχει καλεσμένο τον Truncate από το Los Angeles. Αφορμή, η πρόσφατη επιτυχημένη συνεργασία του με τον George Apergis στο remix του ‘Ekhowax’, που κυκλοφορεί από την Modular Expansion records.O David Flores ή αλλιώς Truncate ή Audio Injection ξεκίνησε το djiing στην ηλικία των 15, παίζοντας σε underground warehouse parties στην Καλιφόρνια και raves στην έρημο. Τότε έπαιζε house, acid, techno και hardcore. Μετά από αρκετά χρόνια σαν DJ, άρχισε να κυκλοφορεί την δική του μουσική σε labels όπως τα Monoid, Stimulus, 4 Track και Droid Recordings. Ο Γιώργος Απέργης είναι ιδρυτής της Modular Expansion. Ξεκίνησε την καριέρα του ως DJ, παίζοντας hip-hop στις αρχές των ‘90s και συνέχισε παίζοντας techno και διοργανώνοντας events.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
24.00 π.μ.
Είσοδος: 5 E

ΠΑΡΤΙ: One Year Anniversary Party : Henry Relph & Stelios Ioannou + BestSeller στο PIXI


Το PIXI γιορτάζει το πρώτο χρόνο λειτουργίας του στην Αθηναϊκή νύχτα με ένα μεγάλο πάρτι! Νύχτα γεμάτη με μοναδικές μουσικές και τρομερά vibes. Henry Relph , Stelios Ioannou , BestSeller & η ομάδα του PIXI. Μη το χάσετε!

PIXI, Ευμολπιδών 11, Γκάζι
Τηλ: 2103423751
23.00 μ.μ.
Είσοδος: 10 E με ποτό

ΘΕΑΤΡΟ: Τα συμβόλαια του εμπόρου – Μια οικονομική κωμωδία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


Μια πολυσυζητημένη παράσταση φθάνει στη Στέγη και την καταλαμβάνει από άκρη σε άκρη. Το έργο-δυναμίτης, από τη βραβευμένη με Νόμπελ συγγραφέα Ελφρίντε Γέλινεκ, προσαρμόζεται στη συνθήκη της ελληνικής οικονομικής κρίσης και ανεβαίνει σαν ένα θεότρελο μουσικοθεατρικό χάππενινγκ. «Το χρήμα τα έπαιξε και την έκανε για αλλού!» θα μας τραγουδήσουν οι δεκατρείς ηθοποιοί και μουσικοί από την Κολωνία και το Αμβούργο, κολλώντας πάνω τους χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, λίγο πριν  τα σκίσουν ή τα κάψουν, στο τετράωρο σκηνικό όργιο που θα στηθεί στις σκηνές,τα φουαγιέ και τους άλλους χώρους της Στέγης. Οι θεατές μπορούν να μπαινοβγαίνουν στους χώρους κατά βούληση· δύσκολα, όμως, χάνει κανείς έστω και μία στιγμή από αυτό το εκθαμβωτικό, αναρχικό και αξιολάτρευτα σαρκαστικό «πανκ ορατόριο του χρήματος», το οποίο σκηνοθετεί ένας από τους σημαντικότερους σήμερα Ευρωπαίους σκηνοθέτες, ο 45χρονος Γερμανός Νίκολας Στέμαν.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
20.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 15 – 18 – 28 €  Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι 5 €

ΠΑΡΤΙ: Touched By The Hand Of Goth στο DeathDisco



Αυτή την Παρασκευή το Death Disco γίνεται old school και σας προσκαλεί στo “Touched By The Hand Of Goth”! Μουσικές που ξεκινούν από τους The Cure μέχρι τους Bauhaus και τους The 69 Eyes.

DeathDisco  Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου,Ψυρρή
20.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 E (με μπύρα/κρασί)

ΗΧΟΣ: Barry Guy – Maya Homburger στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


Ο Μπάρρυ Γκάυ είναι ένας «πολυστυλιστικός» μουσικός με τεράστιο κατάλογο ηχογραφήσεων και συνεργασιών τόσο στον τομέα της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής όσο και σε αυτόν της σύγχρονης σύνθεσης. Μαζί με τη Μάγια Χόμπουργκερ, δεξιοτέχνη στο μπαρόκ βιολί, έχουν φέρει πιο κοντά τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, ωθώντας ο ένας τον άλλον προς νέες περιοχές της μουσικής έκφρασης.Το γεφύρωμα του χρόνου που επιτυγχάνεται στο πρόγραμμα τους δεν είναι ένα μεταμοντέρνο παιχνίδι, αλλά μια μουσική αφήγηση που εκτείνεται σαν τόξο για να συμπεριλάβει και άλλες ιστορίες μέσα της. Ακολουθώντας τα βήματα και άλλων σπουδαίων μουσικών που έχουν εντοπίσει και αναπτύξει τις εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ της προκλασικής και της σύγχρονης μουσικής (ο Klaus Huber με τη μουσική του Gesualdo, για παράδειγμα), οι δύο μουσικοί μεταφέρουν τα λεξιλόγια των τόσο διαφορετικών εποχών σε πρωτόγνωρες και συναρπαστικές συνηχήσεις.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 18 € Μειωμ. 10 € | Άνεργοι 5 €

ΠΑΡΤΙ: You Say Party!We Say Yeah! στο ΤΩΡΑ Κ44


Οι YSP!WSY! aka Kris Riot & Postripe, υπεύθυνοι για τον αυθεντικό χαμό του Γκαζιού έτσι όπως μόνο αυτοί δεν ξέρουν να τον προκαλούν, σας προσκαλούν σε ένα ακόμα YOU SAY PARTY! Τα καλύτερα Party Anthems κοινώς για όλο τον κόσμο σε ένα alla around dj set από τους ειδικούς.

ΤΩΡΑ Κ44 Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι
Τηλ: 2103423560
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 3 Ε με μπύρα.

HXOΣ: ELENI live στο Playground


H ELENI (Ελένη Σταμίδου) παρουσιάζεται για ακόμη μια φορά στο αθηναϊκό κοινό, με οδηγό την μοναδική της αισθητική που την ακολουθεί σε κάθε της εμφάνιση. Στον ατμοσφαιρικό χώρο του Playground, στον Βοτανικό, παρουσιάζει δικές της συνθέσεις, τραγουδώντας σε ένα διαφορετικό ύφος από ότι την έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Προσεγγίζει την alternative μουσική σκηνή, χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερη φωνή της σαν πολυφωνικό όργανο, με την βοήθεια των εφέ και των live electronics.

Playground, Βουτσάρα 7, Βοτανικός
Τηλ: 2108544836
21.30 μ.μ.
Είσοδος: 10 E

ΠΑΡΤΙ: Killekill – Berlin Techno Night στο Κοο Κοο


Με έδρα το Βερολίνο από το 2008 τα Killekill πάρτι ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία στην techno και ηλεκτρονική σκηνή ακολουθώντας έναν απλό κανόνα: μουσική, διασκέδαση και ποικιλία. Ο ορισμός Killekill περιέχει μια μεγάλη γκάμα από djs με διεθνή καριέρα, ιδιαίτερο ήχο και ποιότητα. Djs όπως cristian vogel , Otto Von schirach , Abe Duque καθώς και καινούρια ονόματα όπως Untold και lakker στις λίστες του. Ο DJ Flesh είναι το όνομα της Killekill  τα τελευταία 15 χρόνια. Με τα σετ του φτάνει στα όρια της ηλεκτρονικής μουσικής καθώς και τα mix του από Chicago jack and booty tracks μέχρι electro και future techno sounds και minimal funk dirty freaky και πολλές φορές μια μεγάλη δόση από acid. Ο HANNO HINKELBEIN είναι ο “resident” της KILLEKILL από την ίδρυση της. Για περισσότερα από 20 χρόνια παίζει ανάμεσα σε techno house electro , breakbeats και new jack όμως κάθε φορά ο ήχος του σου δίνει μια καινούρια μουσική έκπληξη.

Koo Koo, Ιάκχου 17, Γκάζι 
Τηλ: 2103450930
24.00 π.μ.
Είσοδος: 12 E

ΠΑΡΤΙ: Andreas Mint djset στο Magaze Lounge Bar

Disco / Old School House ήχοι για το βράδυ της Παρασκευής.

Magaze Lounge Bar, Αιόλου 33, Αθήνα
Τηλ: 2103243740
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΗ: Γκέτι Μοντεκρίστο djset στο Κey Bar

O Γκέντι Μοντεκρίστο αυτοσχεδιάζει από τα decks κ μας διασκεδάζει!

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
22.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη