ΕΚΘΕΣΗ: “Αθήνα” στη Γκαλερί Σκουφά.

Ο φωτογράφος Γιώργος Μαλεκάκης εγκαινιάζει την έκθεση «ΑΘΗΝΑ» στη γκαλερί Σκουφά. Πρόκειται για μια καινοτομική ματιά που αναδεικνύει την πόλη μας και δηλώνει μια καινούρια οπτική στην καλλιτεχνική φωτογραφία. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι είναι αισθητική ανικανότητα να μην αποδέχεσαι την πόλη σου ως χώρο έμπνευσης και έκφρασης, ο Γιώργος Μαλεκάκης φωτογραφίζει την Αθήνα αποτυπώνοντας αληθινές, αντικειμενικές, καθαρές εικόνες. Απελευθερωμένος από τη θεματολογία, βασίζεται στην ικανότητα απόδοσης αισθητικής και συναισθήματος από το <τίποτα>. Έτσι, ανεπηρέαστος από καλλιτεχνικά και φωτογραφικά στερεότυπα της Αθήνας, ο φωτογράφος δημιουργεί μια ουσιαστική οπτική φόρμα της.Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του ¨ἅϊ λοβ ἅθενς πρότζεκτ¨, μιας μεγαλύτερης δράσης, που επιδιώκει τη δημιουργία μιας αντικειμενικής εικόνας της Αθήνας, με στόχο την προβολή της αισθητικής της πόλης μας, απενοχοποιημένη από κοινωνικοπολιτικά και πολιτιστικά στερεότυπα.Η έκθεση «Αθήνα» αποτελεί εφαλτήριο του όλου project, το οποίο ψάχνει συνοδοιπόρους και από άλλες καλλιτεχνικές ρίζες, για να δείξουμε ότι η Αθήνα μας, μπορεί να είναι πόλη έμπνευσης.

Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι
Τηλ: 2103643025
20.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

HXOΣ: Έλλη Πασπαλά live στο Gazarte


Η Έλλη Πασπαλά επανέρχεται  τις Πέμπτες του Μαρτίου στο Gazarte  παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα σπουδαίων τραγουδιών ελλήνων και ξένων συνθετών. Σ ‘αυτές τις βραδιές, η Έλλη θα μας θυμήσει σημαντικές στιγμές που αποτέλεσαν  σταθμούς στην πορεία της, με τραγούδια που είτε  πρωτοτραγούδησε είτε τ’ αγαπήσαμε μέσα από τον τρόπο που τα ερμήνευσε.Έτσι θ ‘ ακουστούν τραγούδια από   Χατζιδάκι, Ξαρχάκο,Καλαντζόπουλο , Σέμση , κάποιες διασκευές σε παλιά ρεμπέτικα  αλλά και κομμάτια των Τομ Γουέιτς, Λέοναρντ Κοέν,Βαν Μόρισον και άλλων.Φυσικά,ένα μέρος του προγράμματος είναι αφιερωμένο στην σπουδαία τραγουδοποιό Joni Mitchell σε συνέχεια των επιτυχημένων παραστάσεων  που έδωσε η Έλλη Πασπαλά πρόφατα στο Gazarte προς τιμήν της .

H Έλλη Πασπαλά μας μιλάει εδώ

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλ: 2103460347
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση: A ζώνη: 18€ | Β ζώνη: 13€  |   Όρθιοι: 8€
Ταμείο: A ζώνη: 20€ | Β ζώνη: 15€  |   Όρθιοι: 10€

ΗΧΟΣ: The Boy live στο Six D.o.g.s


Το Αγόρι γίνεται 33 χρονών και το γιορτάζει με ένα ζωντανό ροκ και ρολ κήρυγμα στο six d.o.g.s λίγο πριν την πασχαλινή του σταύρωση. Αυτό θα είναι και το μοναδικό του live για την τρέχουσα σεζόν. Ο The Boy θα παρουσιάσει ένα πολύωρο σετ που θα περιλαμβάνει κυρίως ακυκλοφόρητα νέα τραγούδια με στίχο στη δημοτική γλώσσα. Κατά τ΄άλλα τύμπανα, πλήκτρα, φωνή. Η γνωστή συνταγή που αγάπησαν οι γονείς σας, εσείς και που θα αγαπήσουν και τα παιδιά σας.

Six D.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103210510
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 E

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: To Κλέφτικο (Μια τελετουργία) στο Bios


Ένα σύγχρονο τελετουργικό της άνοιξης, εμπνευσμένο από παράξενες τελετές αναγέννησης διαφορετικών πολιτισμών και εποχών, οργανώνεται γύρω από το ποίημα Κλέφτικο του Γιώργου Πρεβεδουράκη. Το Ουρλιαχτό του Άλεν Γκίνσμπεργκ, μεταγράφεται από τον Έλληνα ποιητή και παρουσιάζεται από την ομάδα Per-Theater-Formance σε μια ιδιότυπη τελετή, ως ένας καυστικός θρήνος για την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και ως ύμνος για όλους τους σημερινούς “ρεμπέτες-αγγέλους”. Η παράσταση To Κλέφτικο (Μία Τελετουργία) διερευνά σκηνικά τη σχέση της ποίησης με την τελετουργία καθώς και τη σχέση των τελετών, του ιερού και των εκστατικών φαινομένων με το θέατρο.

Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Τηλ: 210 3425335
21.00 μ.μ.
Eισιτήρια: 10 ευρώ (ενιαίο)

ΘΕΑΤΡΟ: Τα συμβόλαια του εμπόρου – Μια οικονομική κωμωδία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.


Μια πολυσυζητημένη παράσταση φθάνει στη Στέγη και την καταλαμβάνει από άκρη σε άκρη. Το έργο-δυναμίτης, από τη βραβευμένη με Νόμπελ συγγραφέα Ελφρίντε Γέλινεκ, προσαρμόζεται στη συνθήκη της ελληνικής οικονομικής κρίσης και ανεβαίνει σαν ένα θεότρελο μουσικοθεατρικό χάππενινγκ. «Το χρήμα τα έπαιξε και την έκανε για αλλού!» θα μας τραγουδήσουν οι δεκατρείς ηθοποιοί και μουσικοί από την Κολωνία και το Αμβούργο, κολλώντας πάνω τους χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, λίγο πριν  τα σκίσουν ή τα κάψουν, στο τετράωρο σκηνικό όργιο που θα στηθεί στις σκηνές,τα φουαγιέ και τους άλλους χώρους της Στέγης. Οι θεατές μπορούν να μπαινοβγαίνουν στους χώρους κατά βούληση· δύσκολα, όμως, χάνει κανείς έστω και μία στιγμή από αυτό το εκθαμβωτικό, αναρχικό και αξιολάτρευτα σαρκαστικό «πανκ ορατόριο του χρήματος», το οποίο σκηνοθετεί ένας από τους σημαντικότερους σήμερα Ευρωπαίους σκηνοθέτες, ο 45χρονος Γερμανός Νίκολας Στέμαν.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 
Τηλ: 2109005800
20.00 μ.μ.
Εισιτήρια: 15 – 18 – 28 €  Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι 5 €

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: 4 Days Of Creation στο Ρομάντσο.

10009890_457666234363910_1728849930_n

Το Ρομάντσο γιορτάζει τις ημέρες δημιουργίας και φιλοξενεί τρεις εκθέσεις, δύο συναυλίες και ένα dj set σε τέσσερις ημέρες σε όλους τους χώρους του κτιρίου. Οι νικητές της πρώτης φάσης του διαγωνισμού CU RestartUp @Ρομάντσο, εκθέτουν για πρώτη φορά τα πρότζεκτ, με τα οποία κέρδισαν τη στέγασή τους στη θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο μέσω του διαγωνισμού. Παράλληλα, οι αγαπημένοι μας Baby Guru παρουσιάζουν το καινούριο τους άλμπουμ, οι Αγώνες Νέων Σχεδιαστών βραβεύουν τους νικητές του διαγωνισμού, τα Bad Kids διαλέγουν μουσική, και ο Spyros Pan μας συστήνει το hang, ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο.Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό, με κοινό άξονα την έκφραση των νέων δημιουργών σε όλες της τις μορφές.

Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια 
Τηλ: 2103425335
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

HΧΟΣ: Edith στο Μέγαρο Μουσικής.


Η Jil Aigrot – η «φωνή» της Edith Piaf στην βραβευμένη ταινία “La vie en rose” –ερμηνεύει με τρόπο μοναδικό τα αθάνατα τραγούδια της Πιαφ συνοδευόμενη από τέσσερις μουσικούς (πιάνο, ακορντεόν, μπάσο και κρουστά). Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Εντίθ Πιαφ, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από το θάνατό της. Η παράσταση “Edith” είναι ένας φόρος τιμής στη μοναδική ερμηνεύτρια που σφράγισε με την ανυπέρβλητη φωνή και παρουσία της το γαλλικό τραγούδι και έγινε παγκόσμιο σύμβολο.

Μέγαρο Μουσικής, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 
Τηλ: 2107282333
20.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Φοιτητικά, ΑΜΕΑ: € 15
Ζώνη Γ: € 25, Ζώνη Β: € 40, Ζώνη Α: € 55
Διακεκριμένη Ζώνη: € 65

ΜΟΥΣΙΚΗ: Rous live στο ΤΩΡΑ Κ44


O Γιώργος Rous είναι One Man Band..! Εμφανίζεται μόνος στη σκηνή, αλλά αν πάρεις τα μάτια σου από εκεί νομίζεις ότι ακούς μια κανονική full band!! Ακολουθεί After Party με τον Πάνο Σουρούνη με ένα από τα γνωστά του radio dj set!

ΤΩΡΑ Κ44 Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι 
Τηλ: 2103423560
21.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 E με μπύρα

ΠΡΟΒΟΛΗ: Reflections Go Film στο DeathDisco


Μετά από πολλούς μήνες ένα από τα πρωταρχικά concepts των Reflections που αγκαλιάστηκε από όλους εσάς σε τόσο μεγάλο βαθμό επιστρέφει!Συνεχίζουν και την άνοιξη να μας κάνουν βόλτα μέσα από διαδρομές που φεύγουν από το όριο των dj sets,συναντούν ιδιαίτερα ακουστικά-και όχι μόνο live και παράλληλα τολμούν να ψάξουν για σε κάθε είδους εκφραστική δύναμη,σε άλλες τέχνες και τρόπους αντανάκλασης συναισθημάτων. Η Πέμπτη 27 Μαρτίου είναι αφιερωμένη σε προβολές ταινιών μικρού μήκους! Ακολουθεί djset από τον Γιώργο Σαφέλα.

DeathDisco  Ωγύγου 15 και Λεπενιώτου,Ψυρρή
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

MOΥΣΙΚΗ: Πήγα ΚΕΥ Ήρθα στο Key Bar


O “single guy” Νικόλας Μπογιόπουλος να δώσει τη δική του οσκαριkey ερμηνεία από τα decks.

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Kontakt’s Closing Party + Thodoris Kanellopoulos στο Τρανζίστορ.


Το τελευταίο event στο Τρανζίστορ για φέτος από την Kontakt Productions με καλεσμένο για αυτήν την τελευταία νύχτα τον Θοδωρή Κανελλόπουλο (Popaganda). Mαζί του στις μουσικές το δίδυμο της Kontakt Χρήστος Αγγελόπουλος & Γιώργος Μωραΐτης.

Τρανζίστορ Cafe-Bistrotheque, Πρωτογένους 10, Ψυρρή
Τηλ:2103228658
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Flippinradio x Symposium Sessions στο Senza (Υπόγειο)


Ο Flippinradio σε συνεργασία με την ομάδα του Symposium συνεχίζει την επιτυχημένη σειρά events στο υπόγειο του Senza.Strictly Deep / Tech / House on a full dj rotation. Το δίδυμο των Stefani & Angelos Kouklakis μοιράζεται τα decks με τον Fondamentalism σε ένα από τα ιδιαίτερα σετ του.

Senza, Λέκκα 23-25, Αθήνα
Τηλ:2103251789
23.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Into The Groove Thursdays στο Βοx


Ένα νέο “hot spot” κάνει άφιξη στην καρδιά της πλατείας του Κεραμεικού και φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο της εστίασης με νέες προτάσεις και φρέσκες ιδέες. Το “box” είναι ένας χώρος minimal-industrial αισθητικής και θα λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από το πρωί ως “lunchbox”, με καφέ, προσεγμένα πιάτα και γλυκά από σπιτικές συνταγές, φτιαγμένα με πολύ μεράκι και συνεχίζοντας -τις βραδινές ώρες- θα μεταλλάσσεται σε “beatbox” όπου θα ανεβάζει ρυθμούς προσφέροντας -εκτός των γνωστών- και εξαιρετικά signature cocktails με την υπογραφή καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου, σε συνδυασμό με τις μουσικές αναζητήσεις από house, disco, soul, funk, jazz και alternative ήχους.
Σήμερα, Into The Groove πάρτι με disco/pop μουσικές!

Box, Δεκελεών 1Α, Γκάζι
Τηλ: 2103462027 
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

EKΔΗΛΩΣΗ: Οινογευσία στο Magaze Lounge Bar


Το Magaze lounge bar σε συνεργασία με την Dogkas Wine, διοργανώνει αύριο 27 Μαρτίου 9-11 το βράδυ, οινογευσία που περιλαμβάνει 20€ τη φιάλη ανά 2 άτομα & Free Buffet! Πιατάκι Buffet 4€ ανά άτομο.
Vibes από τον Dj Dennis on decks!

Magaze Lounge Bar, Αιόλου 33, Αθήνα
Τηλ:2103243740
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη