Παπαδόπουλος, είδη σπιτιού

L1006364

Master Δημήτρης Παπαδόπουλος

Est. 1968

Best Ανοξείδωτος οικιακός εξοπλισμός. Μαχαιροπίρουνα, δίσκοι σερβιρίσματος, πιατέλες και διάφορα άλλα οικιακά σκεύη.

Past “Παλιότερα κάναμε χονδρική κυρίως. Πλέον η χονδρική έχει πεθάνει οπότε κάνουμε μόνο λιανική αναγκαστικά. Εγώ ανέλαβα το μαγαζί το ’95. Η ατμόσφαιρα του κέντρου παλιά ήταν τελείως διαφορετική. Και από άποψη ποιότητας πελατών και ποσότητας φυσικά. Για ένα διάστημα εμείς εδώ, επειδή είμαστε κάτω από την Αθηνάς είχαμε περάσει πολύ άσχημες καταστάσεις με όλη αυτή την υποβάθμιση του κέντρου. Φοβόμασταν να κυκλοφορήσουμε μετά τις 5 το απόγευμα. Γινόντουσαν κλοπές πολλές, δεν κυκλοφορούσε κόσμος στους δρόμους, ήταν πολύ περίεργα τα πράγματα. Επειδή και το είδος μας είναι οικιακό, οι γυναίκες που είναι και ο κύριος όγκος των πελατών μας φοβόντουσαν να κατέβουν στο κέντρο.

Present “Πλέον υπάρχει μια σταθερότητα αλλά δε θα έλεγα ότι υπάρχει ανάπτυξη. Προς το παρών δεν έχω δει κάτι το ιδιαίτερο. Ο κόσμος θέλει να ψωνίζει φθηνά προϊόντα. Το φθηνό όμως πολλές φορές δεν είναι και ότι πιο ποιοτικό. Αυτό συμβαίνει είτε πάει στο πολυκατάστημα είτε πάει σε ένα μικρό τοπικό μαγαζάκι. Ο κόσμος ξέρει ότι στο κέντρο υπάρχουν μαγαζιά που προωθούν την καλή ποιότητα και οι μαγαζάτορες έχουν γνώση του αντικειμένου που πουλούν. Γι’ αυτό το λόγο δεν το έχουν εγκαταλείψει και έρχονται να κάνουν εδώ τα ψώνια τους. Είτε χρειάζονται πράγματα για το σπίτι είτε θέλουν να ψωνίσουν ρούχα. Τα πολυκαταστήματα πιστεύω έχουν πέσει όσο και εμείς. Πλέον ο κόσμος δεν πάει να ψωνίσει σε ένα μεγαλοκατάστημα όσο πήγαινε. Χαίρομαι επίσης γιατί εδώ η γειτονιά μας έχει κρατήσει το χρώμα της και την γραφικότητα της. Χαρακτηριστική μασκότ του κέντρου είναι η Φτερού, ο Αντρέας. Δεν υπάρχει άλλη φιγούρα του κέντρου αυτή τη στιγμή νομίζω”.

Info Παλλάδος 4, 210 3214368. Λειτουργεί κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και κάθε Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Το Μαντρί, μπακάλικο

L1006296

Master Θανάσης, Τρύφωνας

Est. 1983

Best Πολλά είδη τυριών και αλλαντικών από όλη την Ελλάδα.

Past “Πριν μερικά χρόνια στη Βαρβάκειο δε μπορούσες να περάσεις από τον τόσο κόσμο που κυκλοφορούσε. Οι Αθηναίοι ερχόντουσαν εδώ και έκαναν τα ψώνια τους, γενικά στο κέντρο της Αθήνας. Τα είχε όλα εξάλλου. Κάθε μέρα τότε είχαμε πολύ δουλειά και ειδικά τα Σαββατοκύριακα θυμάμαι γινόταν χαμός. Δεν προλαβαίναμε να εξυπηρετήσουμε, γινόντουσαν ουρές. Η αγορά ανοίγει από τις πέντε. Αλλά από τις εξήμισι έρχεται κόσμος. Πρώτοι πρώτοι παλιότερα ερχόντουσαν οι μαγαζάτορες, εκείνοι που έχουν ταβέρνες και εστιατόρια. Τώρα έχουν ελαττώσει και αυτοί”.

Present “Η φέτα είναι το προϊόν που μας φεύγει πιο πολύ απ’ όλα. Τρώγεται συνέχεια, όλες τις εποχές του χρόνου και κυρίως το καλοκαίρι. Οι Έλληνες ξέρουν να τρέφονται σωστά αλλά ακόμα θέλουν δουλειά. Δε μπορούν να ξεχωρίσουν ακόμα το πιο ποιοτικό. Απλώς πάνε στο σούπερ μάρκετ και κάνουν όλα τους τα ψώνια νομίζοντας ότι κερδίζουν σε ποιότητα. Αλλά δεν είναι έτσι. Γνήσια ελληνικά προϊόντα και ποιοτικά δύσκολα θα βρεις. Αρκεί να γνωρίζεις που να ψάξεις. Τα τελευταία χρόνια η κίνηση εδώ στη Βαρβάκειο έχει πέσει αρκετά. Είναι λιγότερος ο κόσμος, δεν ψωνίζουν όσο ψώνιζαν παλιότερα. Τώρα ο κόσμος έρχεται στο κέντρο περισσότερο για να κάνει τη βόλτα του. Και οι μαγαζάτορες πλεόν πηγαίνουν στα πολυκαταστήματα και στα σούπερ μάρκετ και ψωνίζουν από εκεί. Μια συγκεκριμένη ιστορία που έχει συμβεί εδώ στη Βαρβάκειο και θυμάμαι ήταν όταν είχε έρθει η Πετρούλα, αυτή που έλεγε τον καιρό, και χόρευε πάνω στα κρέατα σχεδόν γυμνή. Χαρακτηριστική μασκότ του κέντρου για μένα είναι οι πολλοί ηλικιωμένοι. Δεν βλέπεις νέο άνθρωπο εδώ στη Βαρβάκειο”.

Info Βαρβάκειος Αγορά, 210 3253475. Λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα καθημερινά και το Σάββατο εκτός Κυριακής

1 2