Ρούχα στο Pepe Jeans London, κουλούρια στο Βασίλη, πέτρες στον Στέφο, κοκτέιλ στο Crazy Daisy, φρούτα στον Γαράφα

Pepe Jeans London, ρούχα

Master Κωνσταντίνος Παλτίδης

Est. 2006

Best Είναι το μοναδικό κατάστημα στην Αθήνα που έχει αποκλειστικά ρούχα Pepe. Μπορούμε να βρούμε την ολοκληρωμένη συλλογή των ενηλίκων και πλέον και του παιδικού.

Present “Τα Pepe Jeans είναι μια ισπανική εταιρία και ξεκίνησε ως βρετανική. Έχω παρακολουθήσει την πορεία της Pepe όλα αυτά τα χρόνια και με το πέρασμα των χρόνων έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στις συλλογές της και μάλιστα τώρα πρόσφατα βγήκε και η παιδική συλλογή. Είναι μια εταιρία με βασικό κορμό τα τζιν. Βέβαια εδώ και πολλά χρόνια έχει και ολοκληρωμένες συλλογές που περιλαμβάνουν τα πάντα, από φορέματα μέχρι τσάντες και παπούτσια, αξεσουάρ. Υπάρχει από το 2007 και έπειτα και μια πιο fashion σειρά, η Andy Warhol που είναι συλλεκτική, πιο ιδιαίτερη. Είναι μια συλλογή που πιστεύω ότι έλειπε από την Pepe και ήρθε για να τη συμπληρώσει. Πιστεύω ότι όλες οι ηλικίες μπορούν να φορέσουν τα Pepe Jeans, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο. Το κατάστημά μας διαθέτει πολλά διαφορετικά και ευέλικτα στύλ, από floral και μονόχρωμα μέχρι με στάμπες και έντονα print. Επίσης έχουμε από τα πιο κλασσικά κομμάτια που μπορεί να είναι ένα απλό καθημερινό τζιν πουκάμισο, μέχρι και ένα πιο ιδιαίτερο κομμάτι με τρουκς και περίεργα χρώματα”.

“Στο κέντρο της Αθήνας έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές. Ειδικά εδώ στο σημείο που είμαστε εμείς, αν εξαιρέσεις την Ερμού, είμαστε λίγο κέντρο-απόκεντρο. Λίγο πιο παλιά, εδώ η περιοχή θεωρούταν πιο υποβαθμισμένη και υποτονική. Τα τελευταία 2 με 3 χρόνια, κλιμακούμενη όλη αυτή η κατάσταση, έχει αναβαθμιστεί πλήρως. Ελάχιστοι νομίζω θα έβλεπαν αυτό το μέλλον της περιοχής. Έχουν ανοίξει αρκετά καταστήματα καφέ, εστιατόρια και μπαράκια και νομίζω ότι όλα αυτά διαθέτουν μια πολύ ωραία αισθητική και ένα design που θεωρώ ότι έλειπε από το κέντρο. Ο κόσμος το έχει εκτιμήσει πάρα πολύ αυτό και φαίνεται και τις καθημερινές και τις Κυριακές τα μεσημέρια από τον κόσμο που έρχεται είτε για να πιει τον καφέ του είτε για να κάνει βόλτα είτε για να ψωνίσει”.

Info Ευαγγελιστρίας 12 και Περικλέους, 210 3313757. Λειτουργεί κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και τις υπόλοιπες ημέρες 10 με 9 το βράδυ.

Βασίλης, κουλούρια

Master Κύριος Βασίλης

Est. Από το 1990 βρίσκεται στην γωνία της Καλαμιώτου με Ευαγγελιστρίας

Best Τα πιο διάσημα και φρέσκα κουλούρια του κέντρου. Κουλούρια μαλακά, κουλούρια Θες/νίκης, κριτσίνια με καλαμπόκι, με πατάτα πάπρικα, με πολύσπορο, ολικής άλεσης, με τυρί, με σπανάκι, με κανέλα, με αλεύρι αμυγδάλου.

Past  «Tο κέντρο τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ένα κατακόρυφο μακροβούτι. Δεν ανεβαίνει, πηγαίνει προς τα κάτω. Είναι πλέον είναι τρομακτικό. Κανένα μαγαζί δεν έχει δουλειά. Παλιά τουλάχιστον έβλεπες ζωή, κίνηση, τον κόσμο να ψωνίζει. Κατά κύριο λόγο το κέντρο ήταν εμπορικό. Ακόμα και της καθημερινές γινόταν χαμός από κόσμο. Εγώ θυμάμαι τότε, όταν πρώτο-ήρθα εδώ στην Καλαμιώτου, έπαιρνα τα πρώτα πρώτα κουλούρια που ήταν περίπου 300, μετά άλλα 300 και μετά άλλα 400. Δηλαδή συνολικά έπαιρνα 1000 και βάλε κουλούρια. Τώρα στο σύνολο θα πάρω 100 άντε 130. Ο κόσμος πλέον δεν έχει λεφτά να ψωνίζει. Ο κόσμος κλαίει. Εγώ βλέπω μερικούς και τρώνε από τα σκουπίδια και δεν είναι λίγες οι φορές που επειδή τους λυπάμαι τους φωνάζω και τους δίνω μερικά κουλούρια. Το κέντρο όχι απλώς έχει υποβαθμιστεί αλλά έχει στουκάρει στον πάτο και έχει μείνει εκεί».

Present «Αποφάσισα να έρθω εδώ και να πουλάω κουλούρια γιατί μου το πρότεινε και ο Δήμος γιατί στο προηγούμενο πόστο που ήμουν δεν πήγαινα καλά οπότε είχα αποφασίσει ήδη ότι θέλω να πάω σε ένα άλλο μέρος. Γύρναγα γύρω γύρω για να βρω άλλο πόστο και στο τέλος βρήκα αυτό εδώ το σημείο. Και είμαι εδώ 20 τόσα χρόνια τώρα. Όλα αυτά τα μπαρ και τα μαγαζιά, τα φαγάδικα που έχουν ανοίξει τώρα τελευταία δεν είναι για καλό πιστεύω. Αυτό δείχνει ή ότι είμαστε τεμπέληδες ή ότι έχουμε λεφτά και δεν ξέρουμε που να τα ξοδέψουμε και τα ξοδεύουμε στα μπαράκια. Τα πρωινά που είναι από την πιο παραγωγική ώρα της μέρας δε γίνεται να βλέπεις τον κόσμο να κάθεται στις καφετέριες, κανονικά θα έπρεπε να είναι στις εργασίες τους. Εγώ βλέπω τόσο κόσμο καθημερινά και δεν κάνει τίποτα, έχουν γίνει αργόσχολοι. Δηλαδή οι τουρίστες που είναι αυτή την εποχή εδώ θα πάνε μετά έξω στην πατρίδα τους και τι θα πουν; Ποια κρίση στην Ελλάδα αφού όλοι ήταν έξω στις καφετέριες και στα μπαρ. Εγώ θυμάμαι όταν είχα πάει στην Ιταλία πριν μερικά χρόνια, το 2004, στην πιάτσα Ντι Σπάνια, οι καφετέριες ήταν ψιλό άδειες. Δηλαδή ένας κύριος καθόταν έπινε έναν καφέ, διάβαζε την εφημερίδα του και έφευγε, δεν καθόταν με τις ώρες στην καφετέρια χωρίς να κάνει τίποτα. Δεν έβλεπες το πρωί νεολαία να πηγαίνει από εδώ και από εκεί. Το βράδυ βέβαια το σκηνικό άλλαζε, ο κόσμος έβγαινε μετά τη δουλειά του για φαγητό ή ποτό. Αν δεν αλλάξει πρώτα ο κόσμος δεν ξέρω εάν θα αλλάξει και η κατάσταση. Πρώτα πρέπει να αλλάξουμε εμείς και μετά θα αλλάξει και η κατάσταση. Από εμάς εξαρτάται. Η μασκότ του κέντρου είναι ο Αντρέας, η Φτερού. Όσα χρόνια είμαι εδώ, τον βλέπω καθημερινά.

Info Καλαμιώτου & Ευαγγελιστρίας. Δευτέρα-Σάββατο 06:45-13:30

Στην επόμενη σελίδα ένα κατάστημα με εξαρτήματα κοσμημάτων, ένα μανάβικο και ένα vintage μπαρ

Page: 1 2

Αλεξία Μπαμπαλίκη