Categories: ΝΥΧΤΕΣ

Η ετερόκλητη (παριζιάνικη) φύση ενός wine bar του Συντάγματος

Ο χώρος: Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του Ιστορικού κέντρου, το Heteroclito είναι ένας φιλόξενος χώρος, στην αισθητική των γαλλικών “bars à vins”, που επιτρέπει τη συνάντηση διαφορετικών ανθρώπων με συνδετικό κρίκο την αγάπη τους για το καλό κρασί. Η “ετερόκλητη” ονομασία του χαρακτηρίζει και την αισθητική του χώρου καθώς χωρίζεται σε δύο επίπεδα, πατάρι και ισόγειο, έτοιμα να στεγάσουν τους λάτρεις του κρασιού και να δημιουργήσουν ένα νέο αγαπημένο στέκι.
GPS: Λίγο πιο πέρα από την πλατεία Συντάγματος, δίπλα στην πλατεία Μητροπόλεως, το Heteroclito ξεχωρίζει -μεταξύ των wine bars που έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια στο κέντρο της πόλης- για την καλή του αισθητική αλλά και για τις πολλές οινό- επιλογές του.
Τι να παραγγείλω: Ο κατάλογος των κρασιών είναι σχεδόν ατέλειωτος, ικανός να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς οινόφιλους ενώ κάθε μήνα προτείνει μία λίστα για επιλογές σε ποτήρι κρασιού. Ξεχωρίζουν τα ελληνικά κρασιά από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τη βόρεια Ελλάδα, την Κρήτη, τα Επτάνησα και τα νησιά του Αιγαίου. Εν συντομία, κάθε κρασί που υπάρχει στον κατάλογο είναι μία εγγυημένη επιτυχία και με το προσωπικό πρόθυμο να σου προσφέρει τις “οινικές” του υπηρεσίες και προτάσεις. Όσον αφορά το φαγητό, το bar διαθέτει πλατώ τυριών με τρία ελληνικά τυριά συνοδευόμενα με αρτοποιήματα, φρέσκα ή ξερά φρούτα, μαρμελάδα ή τσάτνεϊ, πλατώ αλλαντικών με τρία ελληνικά αλλαντικά συνοδευόμενα και πάλι με αρτοποιήματα, ελιες, ντοματάκια και τσάτνεϊ. Στον κατάλογο επίσης προστίθεται «heteroclito ντάκος» με φρέσκο ψωμί ή κρητικό παξιμάδι, αιγοπρόβειο τυρί από τη Ζάκυνθο, ντομάτα και κάπαρι ενώ ορισμένες μέρες μπορείς να γευτείς την τάρτα ημέρας, με σπανάκι γραβιέρας ή άλλες γεύσεις. Γι’ αυτές τις μέρες και μέχρι να αντικατασταθεί με ένα καινούριο πιάτο, προτείνουμε το tartine heteroclito με roasted beef, μασκαρπόνε, ταρτάρ ντομάτας και φύτρα ρόκας σε φρέσκο ψωμί. Νόστιμες γεύσεις συνδυασμένες με γευστικότατο κρασί.
Πόσο θα πληρώσω: στα κρασιά οι τιμές ποικίλουν, για ποτήρι κρασί από 2.5€- 6.8€ ενώ για ένα μπουκάλι κρασί η τιμή ξεκινά από 11.5€- 40€. Οι ποικιλίες των τυριών και αλλαντικών στοιχίζουν από 8€, ο ετερόκλητος ντάκος 3€, οι τάρτες ημέρας 3.3€ και το tartine heteroclito 6.8€.
Τι ώρα να πάω; Τις καθημερινές ανοίγει τις πόρτες του από τις 12:30 και μένει ανοιχτό έως τις 24:00, με εξαίρεση τις Παρασκευές και τα Σάββατα που μένει ως τη 1:30. Τις Κυριακές ανοίγει πιο αργά το απόγευμα, στις 18:00 έως τις 24:00.
Φωκίωνος 2 και Πετράκη 30, Σύνταγμα, 210 323 9406
Μερόπη Κοκκίνη

Share
Published by
Μερόπη Κοκκίνη