Categories: ΠΟΛΗ

Εντυπώσεις από το 5o Athens Bike Festival

Για 5η συνεχόμενη χρονιά ολοκληρώθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι το Athens Bike Festival, η ελληνική παρουσίαση της εγχώριας αγοράς ποδηλάτου. Εκτός από τους 60 εκθέτες στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπήρχαν διάφορες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την εκκίνηση του Brevet της Αθήνας, freestyle από τους Γερμανούς Dirt Riders, ομιλίες από νέους επιχειρηματίες του χώρου, τον αρχιτέκτονα Θάνο Βλαστό, test riding νέων μοντέλων και πολλά άλλα. 

 

Όσον αφορά τις ομιλίες η πιο ενδιαφέρουσα υπήρξε η αναφερόμενη στις εμπειρίες αστικών αναπλάσεων, του Ιδρύματος Ωνάση, με πρωτοβουλία του Rethink Athens. Σε αυτήν παρουσιάστηκαν παραδείγματα αστικών αναπλάσεων σε Νέα Υόρκη, Παρίσι και Βιέννη, από Έλληνες και ξένους ομιλητές ανάμεσά τους το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο που επιμελήθηκε τη μελέτη της Πλατείας Δημοκρατίας στο Παρίσι αλλά και το Ολλανδικό που συμμετείχε στην ανάπλαση του κεντρικού δρόμου της Βιέννης. Στην ιδία εκδήλωση, ο καθηγητής κ. Τουρνικιώτης αναφέρθηκε στις αναπλάσεις στην Times Square στη Νέα Υόρκη και ο καθηγητής κ. Βλαστός στις αναπλάσεις στις σύγχρονες πόλεις.

 

Όσον αφορά τα προιοντικά περίπτερα αυτό που μας κέρδισε ήταν η φρεσκάδα και ωριμότητα των προϊόντων της Three Legs and A Model (ποδηλατικές τσάντες και αξεσουάρ made in Greece), το περίπτερο της POC παρουσιάζοντας στην Ελλάδα την κορυφαία Ελβετική design εταιρία προστασίας (κράνη, γυαλιά, ρουχισμός), ενώ ίσως το σημαντικότερο κομμάτι της έκθεσης για άλλη μια χρονιά βρίσκεται στην δουλειά του Κυριάκου Ιωσηφίδη ο οποίος με αρκετή όρεξη και αποτελεσματικότητα παρουσίασε την νέα έκδοση «Το Ποδήλατο στην Ελλάδα 1880-2012» μαζί με μια ανανεωμένη εικαστική έκθεση με πολλά ιστορικά αντικείμενα από το παρελθόν. 

 

Το 5ο Αthens Bike Festival σε αριθμούς:

60 εκθέτες

250 brands

34.000 επισκέπτες 

350 καλοντυμένες κυρίες με ποδήλατο

25 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό

85 εργαζόμενοι

1 ενοχλητικός παρουσιαστής

5 Γερμανοί freestyle riders

1 Dj

1 Ραδιοφωνικός σταθμός να κάνει ζωντανά εκπομπή

2 φιλανθρωπικές διοργανώσεις

2500 ποδήλατα στο Parking

1 κουρέας με ποδήλατο για τις ανάγκες των επισκεπτών

Άγις Κολύβας

Share
Published by
Άγις Κολύβας