Categories: ΠΟΛΗ

Ζήστε την απόλυτη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στο Ellinikon Experience Park

Σε απόσταση μόλις δέκα λεπτών από το μετρό του Ελληνικού, το Ellinikon Experience Park μας περίμενε για να ξεναγηθούμε σε κάθε γωνιά του. Ανοίγοντας τις πύλες του για το κοινό την περασμένη Δευτέρα, ήρθε να αποτελέσει την αρχή μιας ιστορίας γεμάτης εικόνες, εμπειρίες και συναισθήματα.

Όπως μας λέει ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development: «Σε χρόνο ρεκόρ, μόλις έξι μήνες από την απόκτηση του Ελληνικού από την Lamda Development -και πολύ νωρίτερα από κάθε προσδοκία- παραδίδουμε στους πολίτες το πρώτο μας έργο. Είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι θα παραδώσουμε ένα έργο που θα ωφελήσει όλους τους πολίτες, χωρίς ο φορολογούμενος να δώσει ούτε ένα ευρώ. Τηρούμε αυτή την υπόσχεση. Στη διάθεση όλων, είναι από σήμερα ένας χώρος πράσινου 70 στρεμμάτων με παιδικές χαρές, υπερσύγχρονους χώρους για άθληση και πλατείες. Ένα μοναδικό  πάρκο που  θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα για να γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης! Εδώ, τις επόμενες ημέρες, θα οργανώσουμε πλήθος εκδηλώσεων, τόσο την περίοδο των Χριστουγέννων όσο και μετά, στις οποίες καλούμε όλους να έρθουν, να ζήσουν την εμπειρία και να κάνουν το Ελληνικό μέρος της ζωής τους. Το Experience Park είναι η αρχή του ταξιδιού».

Το Experience Park του Ελληνικού, το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης, θα είναι προσβάσιμο καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 22:00. Το φυσικό του περιβάλλον αποτελείται από 500 δέντρα και 55.000 φυτά, τα οποία επιλέχθηκαν με προσοχή ώστε να εναρμονίζονται με το Μεσογειακό τοπίο της χώρας.

Τέσσερις πλατείες, πολλαπλά spots χαλάρωσης, εκγύμνασης και παιχνιδιού, ξεδιπλώθηκαν μπροστά στα μάτια μου κατά την επίσκεψή μου την περασμένη Τρίτη. Η φύση και οι χώροι του Πάρκου συνυπάρχουν αρμονικά με τα τρία ιστορικά και διατηρητέα υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι χαρακτηρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία.

Το έργο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μία νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση. Με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, διατηρούνται μεγάλα τμήματα του χώρου ενώ νέα στοιχεία τα συμπληρώνουν και συνδιαλέγονται μαζί τους. Το έδαφος έχει εμπλουτιστεί για να γίνει πιο γόνιμο, έχει ελαχιστοποιηθεί η χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και τα υπάρχοντα φυτά και δέντρα έχουν διατηρηθεί και συμπληρωθεί. Το νερό της βροχής συλλέγεται για να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του Πάρκου. Τα υλικά επαναχρησιμοποιούνται για να αποκτήσουν νέα ζωή και να μετουσιωθούν σε παγκάκια, μονοπάτια, αλλά και παιχνίδια για τα τους λιλιπούτιους επισκέπτες.

Οι φωνές των παιδιών και τα χαμόγελά τους ήταν διαπεραστικά όπου κι αν στεκόμουν, με τους ενήλικες να γίνονται κι εκείνοι για λίγο παιδιά. Κάνοντας μια στάση στο συναρπαστικό σιντριβάνι του πάρκου με τις εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν μοναδικές χορογραφίες, άνθρωποι μαζί με τα κατοικίδιά τους διασκέδαζαν με όλη τους τη ψυχή – παρά το διαπεραστικό κρύο.

Το Experience Park διαθέτει χώρους υπαίθριας άθλησης, την παιδική χαρά με τα κατασκευασμένα από ξύλο και ανακυκλωμένα υλικά παιχνίδια, και τον κήπο με τα ελαιόδεντρα. Ο μεθυστικός Κήπος Ζεν είναι η ήρεμη γωνιά του πάρκου, μια όαση από ελαιόδεντρα γύρω από ένα κυκλικό υδάτινο στοιχείο, που προσφέρει την ευκαιρία να συνδεθούμε με τη φύση. Απλά κλείσε τα μάτια και παραδώσου στις αισθήσεις σου. Στάσου κάτω από τη σκιά των υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων και άκουσε τους χαλαρωτικούς ήχους του νερού. 

Ειδικά για την εορταστική περίοδο, από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου, το χριστουγεννιάτικο δέντρο με ύψος 17 μ. που έχει στηθεί στο πάρκο, δημιουργεί μία μοναδική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πλατείας Α’. Το δέντρο αποτελείται από 180 αληθινά δέντρα τα οποία στη συνέχεια θα δωθούν για αναδάσωση.

Γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορείτε να απολαύσετε υπέροχες γεύσεις από τo Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη, τον Ηλία Σκουλά, τους LUKUMAΔΕΣ και το ÉSOPHY, καθώς και έθνικ προτάσεις από τα ESTEBAN Burrito Bar και Falafeladiko, σε συνδυασμό με πολλές άλλες εκπλήξεις.


Από τα πρώτα σημεία που ξεχώρισα κατά τη ξενάγησή μου στο χώρο, ήταν τα μοναδικά light installations που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα: το επιβλητικό Stalactite με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα που συγχρονίζονται με μουσική, που φέρει την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider και το εντυπωσιακό Helios, σχεδιασμένο από την ομάδα της Algorithm, που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό. 

Η είσοδος στο Πάρκο είναι δωρεάν και η πρόσβαση γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο. Επιπλέον, παρέχεται δωρεάν μετακίνηση μέσω shuttle bus από το Μετρό Ελληνικού.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το: experiencepark.theellinikon.com.gr
Instagram: https://www.instagram.com/the_ellinikon_official/
Facebook: https://www.facebook.com/TheEllinikon
POPAGANDA