31_01_04292014
Didee. Από που προέρχεται η ονομασία; Die idee στα γερμανικά σημαίνει Η ιδέα. Πρόκειται για μια ιδέα λοιπόν βασισμένη στην δημιουργία ενός Urban Life Magazine, που προέκυψε έπειτα από ένα ταξίδι μου στο Βερολίνο.
Urban. Ποιος είναι ο δικός σου ορισμός; Καλώ τα πρόσωπα, τον κόσμο, όλες αυτές τις δραστήριες φυσιογνωμίες μιας πόλης που προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν σε ένα νέο και πρωτοποριακό αντικείμενο και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. Είναι ένας όρος βασισμένος στη σύγχρονη ζωή μιας πόλης και στην παρούσα στιγμή μιλάμε για την Αθήνα. Παρ’ όλα αυτά, πρόκειται για μια ιδέα χωρίς περιορισμούς, αντίθετα μιλάμε για έναν πειραματικό ορισμό που εξελίσσεται συνεχόμενα στις μεγαλουπόλεις.
Πώς δημιουργήθηκε η ανάγκη για την υλοποίηση του Didee; Όπως προανέφερα η ιδέα προέκυψε μέσα από ένα ταξίδι μου στην Γερμανία. Προσπαθώ σε κάθε τοποθεσία που επισκέπτομαι να εξερευνώ την κουλτούρα, την αισθητική, το εγχώριο press της εκάστοτε χώρας, όπως τα νέα blogs, ενώ απολαμβάνω ταυτόχρονα να παρατηρώ την διαδραστικότητα  του κόσμου. Συγκεκριμένα στο Βερολίνο παρατήρησα ότι αυτή η κινητικότητα και η ανησυχία επάνω στο urban θέματα, διαδίδονταν πολύ καλύτερα συγκριτικά με άλλες πόλεις. Σκέφτηκα λοιπόν, γιατί να μην υπάρξει και μια αντίστοιχη ενημέρωση πάνω σε αυτό το κομμάτι και στην Αθήνα;
31_04_04292014
Ο σκοπός ενός Urban Life Magazine. Ο σκοπός του Didee είναι καθαρά ενημερωτικός και κινείται πιστά γύρω από μια urban θεματολογία. Faces, arts, events, style, νέες αφίξεις, μοναδικές πρωτοβουλίες και οτιδήποτε συμβαίνει τώρα δίπλα μας.
Ο προσωπικός ρόλος. Όλα περνάνε πρώτα από εμένα. Πρόκειται για μια ομάδα 18 ατόμων που περιλαμβάνει συντάκτες, φωτογράφους και όλο εκείνο το προσωπικό που χρειάζεται ώστε να υποστηριχθεί ένα website. Έχω συνεργάτες των οποίων τη δουλειά εμπιστεύομαι πολύ και πάντα τη θαύμαζα. Προσπαθούμε να το δουλεύουμε όλοι μαζί πολύ συνεργατικά και οικογενειακά. Θέλω η ομάδα μου και οι συντάκτες μου να καταθέτουν την προσωπική τους πινελιά και άποψη.
Η επισκεψιμότητα. Δεν αγχώνομαι για την επισκεψιμότητα. Είμαι πολύ χαλαρός στο συγκεκριμένο θέμα. Φυσικά όμως χαίρομαι να βλέπω, την επόμενη μέρα, την επιτυχία ενός θέματός μας.
Η επιλογή των άρθρων. Το κύριο κριτήριο επιλογής των άρθρων είναι η αισθητική μας και τα νέα δρώμενα της πόλης μας. Δεν βαδίζουμε με βάση την προσωπική μου άποψη αλλά αυτή του κοινού.
Τα events. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο του Didee. Θέλω να φαίνεται η ενέργειά μας στην πόλη και να είμαστε ένα κομμάτι αυτής, για αυτό το λόγο είμαι πολύ υπέρ της δημιουργίας events, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, καλώντας τους φίλους μας να γιορτάσουμε κάθε φορά κάτι καινούριο.
31_03_04292014
Η εξέλιξη μέσα από το νέο site. Μπορώ να πω, ότι το Didee είναι το παιδί μου. Καθώς αναπτύσσεται αυτό, εξελίσσομαι και εγώ και η ομάδα μου μαζί του. Λειτουργούμε εδώ και οκτώ μήνες. Προφανώς και θα υπάρξει ένταση στην καθημερινότητά μας, γιατί πρόκειται για μια δουλειά στην οποία είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες και πολλές διαφορετικές απόψεις, αλλά τα αντιμετωπίζουμε όλα στο τέλος πολύ ευχάριστα. Παράλληλα, κοιτάζω να ενημερώνομαι καθημερινά από πληθώρα νέων websites και blogs ώστε να μεταφέρω το live update αυτής της πόλης.
Το αγαπημένο μέρος. Την κάνω και εγώ αυτή την ερώτηση και ήρθε η ώρα να την απαντήσω κιόλας. Υπάρχει πλήθος τοποθεσιών που μου αρέσουν στην Αθήνα. Προσπαθώ κάθε εβδομάδα να ανακαλύπτω και ένα νέο μέρος, γι’ αυτό και δεν έχω μια συγκεκριμένη απάντηση, θα ήταν άδικο να πω ένα μόνο.
Τι δεν αποχωρίζεσαι ποτέ; Το λάπτοπ μου.