Ο Delta Funktionen Υπόσχεται «Σοβαρό Fun» την Παραμονή Χριστουγέννων στο Temple

Ο Ολλανδός Niels Luinenburg κυκλοφορεί μουσική ως Delta Funktionen από το 2008. Η επαφή με την ηλεκτρονική μουσική σκηνή άρχισε όταν ο ίδιος δούλευε σε ένα underground δισκοπωλείο, στη βόρεια Ολλανδία. Εκεί ήταν που γοητεύτηκε από την πρώιμη Detroit techno και την Chicago house. Νιώθοντας την ανάγκη να συμβάλει με το δικό του προσωπικό τρόπο στο ηλεκτρονικό στερέωμα, άρχισε να κυκλοφορεί τη μουσική του σε εταιρίες όπως η Delsin, η Ann Aimee και η Field.

Ίδρυσε τη δική του ετικέτα, την Radio Matrix, η οποία αποτελεί πλατφόρμα τόσο δική του, όσο και άλλων ανερχόμενων καλλιτεχνών. Τα sets του χαρακτηρίζονται από ευρύτητα ηλεκτρονικού ήχου και πειραματισμών. Όπως περιγράφει ο ίδιος τη δουλειά του: “My DJing is all about serious fun”. 

O Ολλανδός DJ και παραγωγός έχει φιλοξενηθεί στα μεγαλύτερα club της Ευρώπης εκπροσωπώντας τον χαρακτηριστικό του ήχο, μια μίξη Detroit techno, Chicago house, old school electro και italo disco. Θα επιστρέψει στην πόλη μας την Παραμονή των Χριστουγέννων, στην μεγάλη επάνοδο της δισκογραφικής Modal Analysis, τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου στο Temple Athens.

Μέχρι τότε, διάλεξε για εμάς μερικούς δίσκους για να γνωριστούμε καλύτερα…

Ο Δίσκος που σε έκανε να ακολουθήσεις καριέρα ως DJ/παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής…

Surgeon – Black Jackal Throwbacks.  Αληθινή πηγή έμπνευσης, επεκτείνοντας τα όρια του κλασικού techno εκείνη την περίοδο για μένα. 

Ο Δίσκος που είναι το killer track σου αυτόν τον καιρό…

X2 – Time Elevation Rhythm. Super dope and intense Chicago acid banger

O Δίσκος που αποτελεί το αγαπημένο σου remix…

VC-118A – Vlucht Naar Nachtschade (DF Remix). Το να μιξάρεις τη δουλειά ενός φίλου είναι πάντα ενδιαφέρουσα διαδικασία. Οι άνθρωπο από τη Lunar Disko ζήτησαν ένα ρεμίξ κατάλληλο για το dancefloor, κι έτσι το προσπάθησα. Το συγκεκριμένο έχει πάρει πολύ καλά σχόλια όλα αυτά τα χρόνια κι ακόμα απολαμβάνω να το παίζω. 

O δικός σου Δίσκος που δέχθηκε το πιο ωραίο remix από άλλον καλλιτέχνη…

DF – Onkalo (Karenn Remix). Η αλήθεια είναι πως η δουλειά μου δεν δέχεται συχνά remixes, το συγκεκριμένο πάντως είναι για σκληρό σπάσιμο. 

O κλασικός Δίσκος που παίρνεις πάντα μαζί σου…

E-Dancer – World Of DeepΚάποιος έχει σχολιάσει κάτω από αυτό το βίντεο: ¨Από τα αγαπημένα του Θεού”. Ας μην το απαρνηθούμε. 

O Δίσκος που φαντάζεσαι ότι θα μπορούσε να είναι το ιδανικό σάουντρακ για τη σημερινή Αθήνα…

Damcase – PI03.4

Ο Δίσκος για τον οποίον ζούσες και πέθαινες όταν ήσουν 16…

Ας την προσπεράσουμε αυτή την ερώτηση. Όταν ήμουν 16 η μουσική ήταν ένα τεράστιο ταξίδι κι ανακάλυπτα τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα που ειλικρινά δε θυμάμαι τι ακριβώς άκουγα εκείνο το διάστημα. 

O Δίσκος που αποτελεί τον δικό σου απόλυτο guilty pleasure…

Lucia – La Isla Bonita (Jungle Mix) Σίγουρα, κάτι αρκετά γλυκερό.

O Δίσκος που παίζεις αυτόν τον καιρό και κάνει τους clubbers να φασώνονται…

Aphex Twin – Abundance. Σαν τελευταίο κομμάτι κυρίως. Όταν ακούγεται σε σωστό ηχοσύστημα δημιουργεί μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο…

O Δίσκος που θα αφιέρωνες στο Βερολίνο…

Vainqueur – Lyot (Maurizio Mix). Εύστοχο.

O Αγαπημένος σου Δίσκος από τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη…

Autechre – Xflood από το πρόσφατο session που έκαναν για το NTS  radio. «Μάγκικο» αλλά και funky, με τον δικό του παραισθητικό τρόπο. Το αγαπώ.

O Δίσκος που ακούς αυτήν την στιγμή…

Το καινούργιο άλμπουμ του VC-118A στην Delsin Records, αλλά δεν είναι διαθέσιμο ακόμα. Σίγουρα κάτι που πρέπει να αναζητήσετε με το νέο χρόνο. 

Ηρώ Λιάτου

Share
Published by
Ηρώ Λιάτου