Categories: ΝΥΧΤΕΣ

Concierge: Το πιο καλόγουστο μπαρ στο Ψυρρή έσβησε το πρώτο του κεράκι

Η Αγίας Θέκλας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα δρομάκια του Ψυρρή. Θες γιατί κάποτε εκεί βρισκόταν ένα από τα πιο fun εστιατόρια της Αθήνας, το Multi Culti, θες γιατί ακριβώς απέναντί του υπήρχε και υπάρχει το γραφικά πανέμορφο Cosa Nostra ή επειδή κατορθώνει να αναδύει αλώβητο το πνεύμα της γειτονιάς με τους μαγαζάτορες και τους κατοίκους να χαιρετούν ο ένας τον άλλον;

Αυτή δεν είναι μια εξιδανικευμένη εικόνα αλλά μια πραγματικότητα που τη ζει όποιος κινείται καθημερινά στο κέντρο. Κι αυτή την ομορφιά της ζεστής οικειότητας έρχεται να επισφραγίσει με την κομψή και ανοιχτόκαρδη/ανοιχτόμυαλη εμφάνισή του το Concierge, ένα μπαρ αισθητικό κομψοτέχνημα, εκεί που παλιότερα βρισκόταν το Multi Culti.

Ο Κώστας Ανδρέου, ένας απο τους τρεις ιδιοκτήτες του Concierge, είναι πάντα έτοιμος να αφηγηθει τις πιο απίθανες ιστορίες από τη Νέα Υόρκη.

Εξηγώ τι εννοώ με το ανοιχτόκαρδη/ανοιχτόμυαλη. Αρχικά να πούμε ότι το Concierge έχει διαρκώς την πόρτα του ολάνοιχτη κι αυτό είναι ήδη μια πρόσκληση στην οποία δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Κατά δεύτερον το Concierge,  που όπως εύγλωττα δηλώνει και η ονομασία του που σημαίνει θυρωρός ή ρεσεψιονίστ, είναι ουσιαστικά το lobby του Hotel Aparments ConciergeAthens, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι τυχαίο το πόσο σπιτική είναι η ατμόσφαιρά του.

Ο χώρος αποπνέει αβίαστα μια easy livin’ αύρα, διόλου παράξενο αν γνωρίσεις από κοντά τον Κώστα Ανδρέου, έναν από τους τρεις συνεταίρους του χώρου, που μας είχε συστηθεί άρτι αφιχθείς από Νέα Υόρκη το 2005 ανοίγοντας το Formika designstore. Ο Κώστας λοιπόν είναι ένας από τους πιο γνήσια κοινωνικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει, κάθεσαι μαζί του σε ένα τραπέζι να πιείτε καφέ ή έναν από τους σούπερ-αντιοξειδωτικούς χυμούς του Concierge και μέσα σε πέντε λεπτά νιώθεις ότι τον ξέρεις χρόνια. Ο Κώστας σπούδασε και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη στον χώρο του design ενώ από το 1999 έως το 2003 διατηρούσε το μπαρ Coz στο Μανχάταν.

Ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι, χυμούς και κουβεντούλα

Μου διηγείται χωρίς καθόλου έπαρση αλλά αντιθέτως με απίστευτο χιούμορ ένα από τα πιο “sex and the city”περιστατικά που έζησε στη νυχτερινή Νέα Υόρκη όταν στο πρώτο πριβέ πάρτι του Coz, η ξαδέρφη του συνιδιοκτήτρια του μπαρ και εργαζόμενη στη βιομηχανία της μόδας,  κλείνει τον χώρο για τα γενέθλια μιας από τις σχεδιάστριες στη Donna Karan. H σχεδιάστρια τον ρωτά αν στο πάρτι μπορεί να φέρει έναν φίλο της dj, εκείνος της απαντά «φυσικά», είναι στον πάνω χώρο του μπαρ, οι καλεσμένοι κατεβαίνουν στον υπόγειο χώρο που βρίσκεται το κυρίως μπαρ, περνάει μπροστά του και ο dj, ο Κώστας έχει πολύ δουλειά, τον βλέπει από μακριά και το μόνο που παρατηρεί είναι ότι ο dj είναι φαλακρός.

Έχει περάσει η ώρα, το πάρτι έχει ανάψει, έρχεται στο Coz  η Ιταλίδα ιδιοκτήτρια του διπλανού εστιατορίου, τον ρωτάει ποιος παίζει τόση ωραία μουσική, ο Κώστας δεν έχει ιδέα, κατεβαίνουν στον υπόγειο χώρο, όλοι χορεύουν σαν τρελοί, η Ιταλίδα σπρώχνει λίγο τον κόσμο, πλησιάζει στα decks και σε ένα λεπτό ο Κώστας τη βλέπει να χοροπηδάει κρατώντας ψηλά το κινητό της και σχεδόν να ουρλιάζει «Kosti, it ‘s Moby, it ‘s Mobyyyyyyy”.

Το κομψό σαλονάκι του Concierge.

Frozen mojito, ιδανικό για τις καλοκαιρινές νύχτες

Γελάω με τις απίθανες ιστορίες του Κώστα αλλά ήρθε η ώρα να προσγειωθούμε ξανά στο εδώ και τώρα. Το Concierge, λοιπόν, που βρίσκεται σε ένα art decο κτήριο του 1938, υπηρετεί ιδανικά μια Miami Meets Athens ταυτότητα χάρη στα φυτά εσωτερικού χώρου, τα art deco έπιπλα και το υπέροχο μωσαϊκό του. Ο χώρος αναπνέει χάρη στο ψηλό του ταβάνι αλλά και στο βάθος του και σέβεται την ιστορία του, ο Κώστας μου δείχνει ένα έπιπλο που κατασκευάστηκε από ράφια που βρέθηκαν στο υπόγειο του κτηρίου, το οποίο παλιότερα στέγαζε μια βιομηχανία κατασκευής κόλλας περιτυλίγματος για ιχθυοπωλεία.

Στο βάθος λοιπόν βρίσκεται ένα γλυκύτατο σαλονάκι όπου τον τοίχο κοσμούν τρία έργα της Evil Eyes, ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι ιδανικό για μεγάλη παρέα και φυσικά η μπάρα του μαγαζιού εκεί που μπορείς να απολαύσεις δροσερά κοκτέιλ συζητώντας με τους φίλους σου –η μουσική κρατείται πάντα σε διακριτική ένταση και γι’ αυτό θα έλεγα ότι Concierge είναι ιδανικό μέρος για κάποιον που θέλει να χαλαρώσει μιλώντας και πίνοντας με την παρέα του.  Κάτι άλλο που τραβάει φυσικά το μάτι στο Corcierge είναι  η γωνιά των αγαπημένων it’s all, oh so souvenir to me που λειτουργεί σαν χώρος πώλησης των καλόγουστων σουβενίρ. Θα χαζέψετε αρκετή ώρα, κι αν έχετε σκοπό να ψωνίσετε κάτι θα σας πάρει αρκετή ώρα να αποφασίσετε τι γιατί ό,τι αντικείμενο βλέπετε θα το ποθήσετε.

Η γωνιά των αγαπημένων it’s all, oh so souvenir to me που λειτουργεί σαν χώρος πώλησης των καλόγουστων σουβενίρ

Όση ώρα καθόμαστε με τον Κώστα στο τραπεζάκι έξω από το Concierge, έχουμε χαιρετήσει την κοπέλα απέναντι που ετοιμάζει τον χώρο του Cosa Nostra, μια περιποιημένη κυρία που περνάει καθημερινά από εδώ αφού μένει λίγο πιο κάτω και τυχαίους τουρίστες. Ναι, μια γειτονιά ολοζώντανη, ελαφρώς χαοτική, χαρούμενη και πολύχρωμη, μια μείξη ανθρώπων, προθέσεων και  διαθέσεων που δημιουργεί τη δική της μοναδική ταυτότητα. Α, ώστε έτσι είναι λοιπόν όταν το Μαϊάμι συναντά την Αθήνα.

Ανοιχτό από νωρίς για καφεδάκι, χυμούς και κουβεντούλα
Το κομψό σαλονάκι του Concierge.
Η γωνιά των αγαπημένων it's all, oh so souvenir to me που λειτουργεί σαν χώρος πώλησης των καλόγουστων σουβενίρ
Από το πρωί για χυμό
Αντιοξειδωτικός χυμός, σούπερ λύση για πρωινό hangover
Frozen mojito, ιδανικό για τις καλοκαιρινές νύχτες
Strawberry daiquiri για περισσότερη δροσιά
Ο Κώστας Ανδρέου, ένας απο τους τρεις ιδιοκτήτες του Concierge, είναι πάντα έτοιμος να αφηγηθει τις πιο απίθανες ιστορίες από τη Νέα Υόρκη. more

Concierge, Aγ. Θέκλας 8
Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου