Categories: ΝΥΧΤΕΣ

Το Belleville δεν είναι άλλο ένα concept bar της Αθήνας με γουστόζικο όνομα

Η νέα πρόταση της αθηναϊκής νύχτας έχει τοποθετήσει τα ψηλά της σκαμπό σε ένα καλοδιατηρημένο νεοκλασικό της οδού Αγησιλάου προσφέροντας ποιοτικά κοκτέιλ, ετικέτες τζιν για απαιτητικούς και εκείνους που το προτιμούν μπλεγμένο με τόνικ και σε ψηλό ποτήρι, εναλλακτικό groove στα ηχεία και μια ξύλινη μπάρα που είναι ικανή να σε καθηλώσει στη θέση σου για ώρες. Καθώς αγναντεύεις την στατική θέα της Ακρόπολης που ξεπροβάλει μέσα από το άκρως αστικό σκηνικό.

Το όνομα του concept bar που μετρά ένα περίπου μήνα ζωής στον αριθμό 88 της οδού Αγησιλάου μπορεί να μην είναι εμπνευσμένο από τη ζωντανή συνοικία του Παρισιού ούτε από τo αμίμητo animation του Sylvain Chomet. Το Belleville του Κεραμεικού έχει τις αναφορές του τόσο στην αποικιακή κουλτούρα των πόλεων από τη Λουιζιάνα μέχρι το Σικάγο που διατηρούν μέχρι σήμερα το γαλλικό τους τοπωνύμιο,  όσο και στην κυριολεκτική σημασία του ονόματός του – «όμορφης πόλη».

Βλάστηση, κόκκινο νέον και οι «ερωτευμένοι είναι τρελοί».

Εκμεταλλευόμενοι τους ορόφους και τα δωμάτια του καλαίσθητου κτιρίου, οι τέσσερις ιδιοκτήτες του στοχεύουν λίαν προσεχώς να προσθέσουν στο καλαίσθητο κτίριο -που φιλοξενεί προς το παρόν το roοftop bar-  κι άλλον έναν χώρο για καφέ, πότο κι έναν μικρό (αλλά πρωτότυπο γευστικά) κατάλογο φαγητού καθώς κι έναν πολιτιστικό χώρο που θα φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίες και παρουσιάσεις βιβλίων παράλληλα με τα live και dj set που θα ανακοινώνοντα, κατά τη διάρκεια της σεζόν που μόλις ξεκίνησε.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο δρόμος μας βγάλει μέχρι την ταράτσα του αλλά προτιμούμε να παραμείνουμε νηφάλιοι, στον κατάλογο που έχει φιλοτεχνήσεi ο Κωστής Δαμουλάκης οι επιλογές είναι αν μη τι άλλο ελκυστικές όπως η lemonade splash (σπιτική λεμονάδα με φρέσκια πιπερόριζα, σόδα και τριμμένο πιπέρι) ή το yellow bird με συστατικά που περιλαμβάνουν passion fruit, χυμό λεμονιού, ελαιοσάκχαρα από φλούδες εσπεριδοειδών, σόδα πιπερόριζας και δυόσμο.

Εκτός από τον κατάλογο, ο Κωστής Δαμουλάκης έχει φιλοτεχνήσει και το έργο φτιαγμένο από ξύλο που συναντάμε κατά την είσοδό μας στο νεοκλασικό της οδού Αγησιλάου, αριθμός 88.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσον αφορά το ατού της μπάρας του -μαζί με το εκλεκτό τζιν- οι συνταγές coctail που έχει εμπνευστεί ο head bartender του Six D.o.g.s. Μάριος Ηλιόπουλος έχουν μια ευχάριστη ιδιαιτερότητα. Αν δεις στο διπλανό τραπέζι -μπορεί σε εκείνο με τη βλάστηση από αναρριχόμενα φυτό και τη νέον επιγραφή που αναφέρεται στους ερωτευμένους δίχως λογική- ένα ροζ ποτό σε ψηλό ποτό με γαρνιτούρα φράουλας και έχεις τη βεβαιότητα πως αφήνει μια γλυκιά γεύση καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιον αρμόδιο προκειμένου να σε κατατοπίσει για την αίσθηση που αφήνει η κάθε συνταγή αφού μάλλον θα εκπλαγείς.

Κοκτέιλ δια χειρός Μάριου Ηλιόπουλου.

Ανάμεσα λοιπόν στις μιξαρισμένες επιλογές αλκοόλ  βρίσκονται το Typewriter με ρούμι λικέρ μέλι, χυμό ανανά, χυμό λεμόνι, νερό καρύδας, φρέσκια πιπερόριζα, bitters πορτοκάλι και μανταρίνι, αφρό και ζάχαρη καρύδας, το Pink Vespa με βάση του το τζιν, σιρόπι αγαύης, φρεσκοστυμένο χυμό lime, πουρέ φράουλας, βασιλικό και φρέσκιες φράουλες, ένα Parking Space με ρούμι, λικέρ περγαμόντο, χυμό λεμονιού, σιρόπι μέλι αρωματισμένο με χαμομήλι, πουρέ passion fruit γαρνιτούρα δυόσμου και τριμμένη σοκολάτα καθώς και το αναπάντεχα δροσερό Sparkling Fountain με ουίσκι, χυμό πράσινο μήλο, χυμό λεμόνι, σιρόπι από τσάι γιασεμί και σόδα πιπερόριζας.

Για όσο θα αναμένουμε την πολλά υποσχόμενη διαμόρφωση των υπόλοιπων χώρων στο νεοκλασικό του Μεταξουργείου, η ευρύχωρη ταράτσα του θα ανοίγει αναδίδοντας άρωμα καφέ από τις 10 το πρωί και θα κλείνει την πόρτα της στις 3 το ξημέρωμα, ενώ τα δροσιστικά απεριτίβο, τα απολαυστικά κοκτέιλ της και οι γεναιόδωρες δόσεις της σε τζιν με τόνικ θα κοστίζουν από 7 έως 10 ευρώ.

Belleville Concept Cafē-Bar, Αγησιλάου 88, Αθήνα. Τηλ: 210347 8538
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη