Categories: ΕΞΟΔΟΣ

Athens Fine Drinking: ένα event για τους λάτρεις του καλού ποτού

«Μια τελετουργία εξερεύνησης και απόλαυσης με όλες τις αισθήσεις». «Ανακάλυψη της δημιουργικότητας των κορυφαίων bartenders,  που αποσπούν όλο και περισσότερα διεθνή βραβεία, βάζοντας στον παγκόσμιο χάρτη τα bar της Αθήνας». «Μύηση στα premium spirits, τα ποτά εκείνα που για να δημιουργηθούν απαιτείται βαθιά γνώση και κορυφαίες πρώτες ύλες». «Γνωριμία με την κουλτούρα του καλού ποτού, το σύμπαν των spirits και των cocktails, αυτού του παγκόσμιου κύματος αλχημείας, που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο διασκεδάζουμε». Με αυτές τις προτάσεις μπορούμε να περιγράψουμε ή καλύτερα να φανταστούμε τις εικόνες που θα μας χαρίσει το πρώτο Athens Fine Drinking by World Class, η πρώτη γιορτή για την κουλτούρα του fine drinking. Για τέσσερις μέρες, από 1η μέχρι 4 Ιουνίου, η καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας θα χτυπά σε ρυθμούς shaker, με το Παλαιό Χρηματιστήριο στη Σοφοκλέους να μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο pop-up bar, ταυτόχρονα με τη δημιουργική συμμετοχή 23 κορυφαίων bars του κέντρου της Αθήνας.

Για πρώτη φορά μας δίδεται η ευκαιρία να ανακαλύψουμε την τέχνη του καλού ποτού και να πάρουμε μέρος σε γευσγνωσίες και masterclasses από εξειδικευμένους bartenders. Η γιορτή ξεκινά στο pop-up bar του Παλαιού Χρηματιστηρίου, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μεταξύ 6 μικρότερων pop-up bars. Εκεί, θα δοκιμάσουν μοναδικά cocktails με βάση κορυφαία spirits και θα παρακολουθήσουν mentorings και παρουσιάσεις αφιερωμένα στην κουλτούρα του fine drinking από επαγγελματίες mixologists και guru του κλάδου. Συγκεκριμένα ξεχωριστές εμπειρίες απόλαυσης περιμένουν τους επισκέπτες, στο “Kitchen bar”  της Ketel One vodka, στο “Martini bar”  του ginTanqueray No. TEN, στο “The Art of Slowbar του εκλεκτού ρούμι Ron Zacapa, στο “La Cantina Primavera” της τεκίλας Don Julio, καθώς και στο “Whiskies Flavor Room” με κορυφαίες ετικέτες whisky των Reserve Brands και στο “World Class bar” στο οποίο θα παρουσιάζονται ευφάνταστες και γευστικές δημιουργίες από όλο το portfolio των premium spirits των Reserve Brands.

Όλα τα παραπάνω υπό τις μουσικές επιλογές των ραδιοφωνικών παραγωγών του En Lefko 87,7, του Best 92,6 και του Rock FM 96,9. Παράλληλα 23 συνεργαζόμενα με το θεσμό bar στο κέντρο της πόλης, θα προσφέρουν τις ημέρες της διοργάνωσης signature cocktails ειδικά δημιουργημένα για τον νέο θεσμό, σε προνομιακή τιμή, ενώ θα εκτυλίσσονται ανεξάρτητες εκδηλώσεις που θα αφορούν διαφορετικές εκφάνσεις της κουλτούρας του Fine Drinking.

Από που προέκυψε όμως όλο αυτό; Πρόκειται για μια ιδέα που υιοθέτησαν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το World Class, η κορυφαία πλατφόρμα της τέχνης του mixology παγκοσμίως, συνδιοργανώνοντας τον θεσμό και φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μια μεγάλη γιορτή που κάθε χρόνο θα ενώνει το κοινό με την κουλτούρα του καλού ποτού και θα κάνει ακόμα πιο συναρπαστική τη ζωή στην πόλη.

Το Athens Fine Drinking by World Class, επίσης συνεργάζεται με το Taxibeat, το κορυφαίο taxi app της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Go Safe». Go Safe σημαίνει υπεύθυνη κατανάλωση και προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες του Athens Fine Drinking 5€ έκπτωση σε μία διαδρομή με Taxibeat για την ασφαλή μετακίνησή τους από τον χώρο της εκδήλωσης, γιατί αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Για όσους δεν γνωρίζουν το World Class των Reserve Brands της Diageo είναι μία διεθνής πλατφόρμα ανταλλαγής νέων ιδεών που εξυψώνει την τέχνη του bartending, αναδεικνύοντας τους κορυφαίους bartenders στον κόσμο. Ο νέος αυτός θεσμός θα αποτελέσει και αφετηρία του Athens Fine Drinking, ανοίγοντας τις πόρτες του στο κοινό για πρώτη φορά και διαδίδοντας τη γνώση και την τέχνη του World Class στον κόσμο για τους λάτρεις μοναδικών spirits.

Info: 1-4.06.2016 Athens Fine Drinking by World Class, Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών,  Γενική είσοδος και για τις 4 ημέρες: 10€ ποσό που περιλαμβάνει 2 signature cocktails δικής σου επιλογής στο Pop-Up bar στο Παλαιό Χρηματιστήριο, κουπόνι με 5€ έκπτωση στην επόμενη διαδρομή σου με Taxibeat για την ασφαλή μετακίνησή σου, τη δυνατότητα να συμμετέχεις σε mentoring sessions, αλλά και τη δυνατότητα να απολαύσεις μοναδικά ποτά σε προνομιακή τιμή σε όλα τα συνεργαζόμενα bars της Αθήνας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ιωάννα Σπανού

Share
Published by
Ιωάννα Σπανού