Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΠΟΛΗ

Άλλοι 30 λόγοι για να (ξανα)αγαπήσετε τον Πειραιά σ’ ένα Σαββατοκύριακο

Αθλητικοί αγώνες, τεχνικές προστασίας περιβάλλοντος, δημόσιες τοιχογραφίες, ανοιχτό σχολείο μεταναστών και όλα αυτά στις «Ημέρες Θάλασσας» αφού οι λόγοι για να ξανα-αγαπήσεις τον Πειραιά δεν τελειώνουν ποτέ.
jLJ8X7IVVHmv-Oi79seIMSZDLJsKkq7gzK67ygqVsqo

Σε περίπτωση που σας ξέφυγε, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, 20η  Μαϊου, το λιμάνι του Πειραιά επιλέχτηκε φέτος για να τιμήσει το στοιχείο της φύσης που βρίσκεται δίπλα μας και συχνά αγνοούμε. Η διήμερη γιορτή χαράς και αλμύρας θα πραγματοποιηθεί 30-31 Μαΐου και εκτός από συναυλίες , ξεναγήσεις, διαλέξεις, parties και διαγωνισμούς, κρύβει ολόκληρο τον πολιτισμικό μας πλούτο στις δραστηριότητες της. Το λιμάνι του Πειραιά και οι παρευρισκόμενοι θα  αναζωογονηθούν μέσα από αθλητικές δραστηριότητες, γευστικές απολαύσεις, δενδροφύτευση, αναζητήσεις μελλοντικών οραμάτων και street performances για όλα τα γούστα. Αν δε χορτάσατε με την πρώτη γεύση που πήρατε απ’ το τι θα συμβεί το διήμερο , ή αν θέλετε να δείτε τι θα χάσετε σε περίπτωση που δεν παρευρεθείτε στη μεγάλη γιορτή, σας δίνουμε 30 επιπλέον λόγους.

Events

ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΠΟΛΟ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 31/05/2015

·          ΩΡΑ: 11:00 – 14:00

 

Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας – Πειραιά», διοργανώνει  εκδήλωση Αγώνων Επίδειξης Πόλο, με τη συνεργασία –συμμετοχή των Ακαδημιών Κοριτσιών και Αγοριών του Ολυμπιακού & Εθνικού Πειραιά, καθώς και των ομάδων Πόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και Επίλεκτων  Πειραιά, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 31 Μαΐου στις 11:00, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά.

Επίσης, στους αγώνες θα προσφέρει ένα εκπληκτικό θέαμα για το κοινό η Εθνική Ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης με μια εντυπωσιακή επίδειξη της.

Τέλος, η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή Βραβείων σε Ομάδες και Αθλητές για την προσφορά και τις επιτυχίες τους στον χώρο του Αθλητισμού και της καλλιέργειας του αθλητικού πνεύματος και του ιδεώδους «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΔΙΟΓΕΝΗΣ»

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΠΛΑΖ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 30/05/2015- 31/05/2015

·          ΩΡΑ: 10:00 – 20:00

Το αθλητικό τμήμα του συλλόγου «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας» με αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες μπάσκετ που θα πραγματοποιηθούν στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της πλαζ Φρεαττύδας.

ΑΝΟΙΧΤΟ YOGA TRAINING ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ, “ΛΕΣΧΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ”

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 31/05/2015

·          ΩΡΑ: 10:00 – 11:30

Συμβάλλοντας στον εορτασμό της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας 2015 – Πειραιά», με ένα μοναδικό τρόπο άσκησης η Νίκη Πετρουλάκη μας προσκαλεί να συμμετέχουμε σε ένα ανοιχτό μάθημα Υοga, στη Μαρίνα Ζέας, την Κυριακή 31 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 11:30. Το μάθημα είναι κατάλληλο για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυσικής κατάστασης και προηγούμενης ενασχόλησης με τη Yoga αφού κάθε τεχνική συνοδεύεται από τις παραλλαγές της.

Γεύση

“ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ” – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: “ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ” – ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ & ΠΗΛΙΟΥ 1, ΚΑΜΙΝΙΑ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 29/05/2015

·          ΩΡΑ: 18:00 – 20:00

Το Κρητικό Επιχειρηματικό Περιοδικό «Ην-Ων» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων πραγματοποιούν εκδήλωση (ημερίδα – έκθεση φωτογραφίας -μαγειρέματα) με θέμα την αρχαία διατροφή στα πλαίσια της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας» που πραγματοποιείται από το Δήμο Πειραιά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Αττικής και ο ΟΛΠ.

Το θέμα της ημερίδας είναι «το Κόστος της Αρχαίας Διατροφής», η έκθεση φωτογραφίας έχει θέμα τα νομίσματα της αρχαίας εποχής, ενώ αρχαία εδέσματα μαγειρεμένα από Κρήτες Αρχιμαγείρους, θα είναι στη διάθεση του κοινού για γευστική δοκιμή. Κρήτες χορευτές θα δώσουν το δικό τους παρόν στην εκδήλωση!

77AIvhJ6fKYzXhl5F9UC-nE8NOqevXfPfzZwZ08TnoY,oKy3MkuAfjn44SV6Jkh0bV22jxQPBg__kB5htpqX3EY

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ”

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΟΡΜΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 31/05/2015

·          ΩΡΑ: 11:00 – 00:00

 

Την Κυριακή 31 Μαΐου, ο σύλλογος ερασιτεχνικής αλιείας “ο Άγιος Νικόλαος” θα πραγματοποιήσει μια σειρά από δράσεις στον Όρμο της Αφροδίτης, από τις 11:00 έως το βράδυ.

Βοτσαλάκια: Γιορτή εγκαινίων από το Λιμάνι της Αγωνίας και την Αλληλεγγύη Πειραιά

Παρασκευή 29/5/15 από τις 12:00- 20:00

Ο νέος χώρος αναψυχής εγκαινιάζεται με κοινωνική κουζίνα, φαγοπότι, μουσικές  κ.ά.

Ομιλίες παρουσιάσεις

Ιχθυόσκαλα-640x350

ΟΜΙΛΙΕΣ: Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 28/05/2015

·          ΩΡΑ: 18:30 – 00:00

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας» σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνονται, την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 18:30, δύο διαλέξεις στηΔημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, με κεντρικό θέμα «Η θάλασσα στην Τέχνη και στη Λογοτεχνία». Την έναρξη των εκδηλώσεων ανοίγει ο χαιρετισμός από την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου.

Εισηγητής στην πρώτη διάλεξη με τίτλο: «Εικόνες της θάλασσας στη νεοελληνική ζωγραφική», είναι ο Δημήτρης Παυλόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Ο Γεράσιμος Ζώρας, Καθηγητής του Τμήματος  Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και η Μαρία Σγουρίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ δίνουν διάλεξη με θέμα: «Η μούσα της Μεσογείου».

Η διάρκεια της κάθε διάλεξης είναι 20 λεπτά. Μετά τις ομιλίες ακολουθεί συναυλία στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης από το Μουσικό Σχολείο Πειραιά.

“ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ” ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ECONOMIA BUSINESS TANK ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ”

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΕΒΕΠ, ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ 1, ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΡΟΥΣΚΑΡΗΣ, 1ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 29/05/2015

·          ΩΡΑ: 13:00

Το economia Business Tank… πάει Πειραιά!
Εκδήλωση για Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας

Με αφορμή τη μεγάλη γιορτή για την “Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας” που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, την Παρασκευή 29 Μαΐου στη 13:00, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά , το economia Business Tank και το περιοδικό “Οικονομική Επιθεώρηση” του ομίλου economia -συνεχίζοντας πιστά τη δημιουργία εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση του κοινού αναφορικά με θέματα οικονομίας, ναυτιλίας και επιχειρηματικότητας- πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα “Πειραιάς, Θάλασσα και Ναυτιλία: Αναζητώντας όραμα για το μέλλον“.

Οι ομιλητές, καταξιωμένοι επαγγελματίες από διαφορετικούς τομείς, πρόκειται να συνθέσουν το τρίπτυχο παζλ Πειραιάς, Θάλασσα και Ναυτιλία και να μοιραστούν το όραμά τους για το μέλλον.

Χαιρετoύν:
Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά,
Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Ομιλητές:
Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύντρια Navigator Shipping Consultants LTD
Φάνη Σακελλαριάδου, Πρόεδρος Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιά
Γιώργος Ξηραδάκης, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας

Συντονιστής:
Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης, Διευθυντής Ομίλου Economia

BLUE GROWTH: 29-30-31 ΜΑΙΟΥ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟ ΕΒΕΠ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 29/05/2015- 30/05/2015

·          ΩΡΑ: 17:00 – 09:00

Με αφορμή τη European Maritime Day 2015 διοργανώνεται φέτος στον Πειραιά το Startup Weekend Βlue GrowthPiraeus, μέρος του θεσμού του Startup Weekend, ενός παγκοσμίου κινήματος που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών σε διάφορους κλάδους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών, η οποία έχει οργανώσει πάνω από 1800 εκδηλώσεις σε 100 χώρες τα πέντε τελευταία χρόνια. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Μαΐου 17:00- 23:00, τοΣάββατο 3ο Μαΐου 09:00-23:00 και την Κυριακή 31 Μαΐου 09:00-21:00 στις αίθουσες μαθητείας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Άλλα

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 28/05/2015- 31/05/2015

Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής  Ακτοφυλακής συμβάλλοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας διαθέτει για επίσκεψη και ξενάγηση στο ευρύ κοινό Περιπολικά σκάφη στη Μαρίνα Ζέας, από τις 28 έως τις 31 Μαΐου.

Στους επισκέπτες θα διανεμηθεί ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με τις αρμοδιότητες και την αποστολή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν την πολύπλευρη προσφορά του Σώματος τόσο στους Πολίτες όσο και στην Ελληνική Ναυτιλία.

ναυτικο-μουσειο-ελλαδας-

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2015

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΠΡΟΒΛΗΤΑ Μ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΖΕΑΣ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 30/05/2015

·          ΩΡΑ: 18:00 – 19:00

 

Ως κορυφαία εταιρεία στον χώρο της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με 40 χρόνια παρουσίας στα οποία αντιμετώπισε επιτυχώς χιλιάδες περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, ηΤεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ (ΤΠΠ) δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις «Ημέρες Θάλασσας 2015», τη μεγάλη γιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας. Η ΤΠΠ συμμετέχει με δυο δράσεις και συγκεκριμένα την προσομοίωση περισυλλογής απορριμμάτων και πετρελαιοειδών από θαλάσσια ύδατα και τη δημιουργία τοιχογραφίας στο κτίριο του 22ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.

 

Graffiti Λιμάνι Αγωνίας

 

GRAFFITY ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 22/05/2015- 29/05/2015

·          ΩΡΑ: 08:00 – 20:00

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις “Ημέρες Θάλασσας” το Λιμάνι της Αγωνίας διοργανώνει δημόσια τοιχογραφίακαθαρισμό και διαμόρφωση χώρου αναψυχής στα Βοτσαλάκια από τηνΠαρασκευή στις 22/5 έως την Παρασκευή 29/5.

Το Λιμάνι της Αγωνίας , με 15ετή και πλέον παρουσία στα κοινά του Πειραιά, συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Θάλασσας ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Δήμου, με εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ομάδα Πολιτισμού.

Αναλυτική παρουσίαση δράσεων:

Βοτσαλάκια: Δημόσια τοιχογραφία από το Λιμάνι της Αγωνίας
Παρασκευή 22/5/15 – Παρασκευή 29/5/15

Η ζωγράφος Όλγα Αλεξοπούλου και η ομάδα της ομορφαίνουν με μια  μεγάλη  θαλασσινή τοιχογραφία το τσιμεντένιο τοιχίο  αντιστήριξης πάνω από την είσοδο της παραλίας. Η Όλγα Αλεξοπούλου είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Οξφόρδης και έργα της εκτίθενται σε μουσεία και γκαλερί ανά τον κόσμο. Το 2014 ανακηρύχθηκε  από τον παγκόσμιο οργανισμό Women’s Forum ως μία από τις  20 επιφανέστερες γυναίκες street artists του κόσμου. Μετά την ολοκλήρωση της τοιχογραφίας στα Βοτσαλάκια έχει προσκληθεί να ζωγραφίσει στη Σουηδία μαζί με θρυλικά ονόματα της street art.

Βοτσαλάκια :Διαμόρφωση χώρου αναψυχής από το Λιμάνι της Αγωνίας και την Πρωτοβουλία για τις Παραλίες Πειραιά
Παρασκευή  29/5/15  από τις 8:00 -12:00

Καθαρισμός, διαμόρφωση  και φύτευση της περιοχής  μπροστά από την τοιχογραφία. Συμμετέχουν μέλη  του Λιμανιού της Αγωνίας, της Πρωτοβουλίας για τις Παραλίες Πειραιά, της Αλληλεγγύης Πειραιά  και άλλων κινήσεων πολιτών. Στόχος μας είναι η μετατροπή της  περιοχής σε μόνιμο χώρο περιπάτου και ρέμβης  των Πειραιωτών, καθώς έχει εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ & ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 28/05/2015- 29/05/2015

·          ΩΡΑ: 17:00 – 20:00

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά διοργανώνει δενδροφύτευση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας στις παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια, στις 28/5 και 29/5 αντίστοιχα, στις 17:00. Τα σημεία των συναντήσεων είναι στην παραλία της Φρεαττύδας, το πάρκινγκ επί της παραλίας και στην παραλία Βοτσαλάκια ο χώρος μπροστά από το κολυμβητήριο.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων για τις Παραλίες του Πειραιά, Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια δραστηριοποιείται τα τελευταία 3 χρόνια με σκοπό την περιβαλλοντική προστασία, την περιβαλλοντική  αναβάθμιση και την διασφάλιση του κοινόχρηστου – δημόσιου χαρακτήρα των δύο μοναδικών παραλιών του Πειραιά.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά καλεί τους Πειραιώτες να έρθουν με τα παιδιά τους και να συμμετάσχουν στην δεντροφύτευση. Στόχος είναι η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης στους μικρούς μας φίλους. Να υιοθετήσουν ατομικά ή ανά παρέα τα δέντρα που θα φυτέψουν, τοποθετώντας πάνω τους την μέρα της φύτευσης ένα καρτελάκι, στο οποίο θα γράφουν το όνομα τους, τον σύλλογό τους, την ομάδα τους, την τάξη τους κτλ, και να τα φροντίζουν μέχρι να μεγαλώσουν. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί μία σχέση ευθύνης και οικειοποίησης πολίτη – ελεύθερου χώρου,  μια σχέση φροντίδας και υπεράσπισης πολίτη – φυσικού περιβάλλοντος,  ένα μικρό φυσικό οικοσύστημα πρασίνου και θάλασσας ακριβώς μέσα στην καρδιά της πόλης μας.
Οι παραλίες μας, σαν τον αέρα, σαν την θάλασσα, είναι αγαθά πολύτιμα, ελεύθερα, υπό την προστασία μας και την φροντίδα μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΠΟΒΑΘΡΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ( ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ)

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 31/05/2015

·          ΩΡΑ: 13:00 – 15:00

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά συμμετέχει στις δράσεις της Ομάδας Πολιτισμού “το Λιμάνι της Αγωνίας” και υποδέχεται την Κυριακή 31/5/2015 στην αποβάθρα του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού ( Αγ. Διονύσιος) και ώρα 13:00, την ομάδα των ανθρώπων που θα περιηγηθούν στον παλιό βιομηχανικό Πειραιά. Το σημείο υποδοχής -η αποβάθρα του σταθμού- μετατρέπεται σε  αίθριο καφενείο, όπου θα προσφέρονται  αναψυκτικά και τοπικά εδέσματα από την Ινδία και σε εξέδρα κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών θα φιλοξενηθεί παράσταση διάρκειας 45 λεπτών. Πολυπολιτισμικές μουσικές, τραγούδια, θεατρική απόδοση ποιημάτων και κινησιολογική δραματουργία θα έχουν τον κύριο λόγο σε αυτή την παράσταση μέσα από την οποία η Ομάδα Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά στοχεύει να παντρέψει το χθες με το σήμερα.

Η επιλογή του σημείου “συνάντησης” δεν έγινε τυχαία. Η αισθητική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά που αναδύεται μέσα από κάθε πέτρα του συγκεκριμένου σταθμού ανασύρει από τις μνήμες μας κοινές εμπειρίες Προσφυγιάς και Μετανάστευσης με τους περισσότερους μαθητές μας -Έλληνες ή Μετανάστες- πρωταγωνιστές αυτής της πραγματικότητας.

 

sxoleio-metanastvn-640x350

Εκθέσεις

“ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΥΔΩΡ”: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Δ. ΕΛΕΦΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ GALLERY ΦΛΩΡΑΚΗ, ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΠΑΛΑΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ)

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 25/05/2015- 30/05/2015

·          ΩΡΑ: 20:00 – 20:30

 

Η Gallery Φλωράκη παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας “Μορφές και Ύδωρ“του Δημήτρη Ελεφάντη, στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Η έκθεση διαρκεί από τις 25 έως τις 30 Μαΐου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 25 Μαΐου στις 20:30.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10:00- 14:00 και 17:00-20:30.

“GEAR MEMORIES” ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΥΜΑ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: GALLERY ARTΠΡΙΣΜΑ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 08/05/2015- 31/05/2015

·          ΩΡΑ: 10:00 – 21:00

 

Στη Gallery Art Πρίσμα ο ζωγράφος Γιάννης Τσούμας πραγματοποιεί την ατομική του έκθεση ”Gear Memories”, από 8 έως 31 Μαΐου 2015.

Ο τίτλος προδιαθέτει υπαινικτικά την αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου, μέλους μιας εκβιομηχανοποιημένης κοινωνίας και κυριάρχων τεχνολογικών επιτευγμάτων. Η έμπνευση του ζωγράφου Γιάννη Τσούμα αντλείται από βιομηχανικά τοπία, μηχανές, γρανάζια, με βάση τη βιομηχανική αισθητική του 19ου και 20ου αιώνα και με ένα ευρηματικό τρόπο εναρμονίζει την αντίθεση που χαρακτηρίζει τις έννοιες του έμψυχου και του άψυχου, του ισχυρού και του αδύναμου, του σημαίνοντος και του σημαινόμενου.

Η χρήση πληθώρας υλικών όπως μελάνια, ακρυλικά χρώματα, κεραμικά επιμεταλλωμένα στοιχεία μαζί με κομμάτια εφημερίδων και περιοδικών, δημιουργούν ένα κολάζ που παραπέμπει στην απεικόνιση ενός φανταστικού κόσμου που αιχμαλωτίζει το θεατή στον εμπνευσμένο κόσμο
του Γιάννη Τσούμα γεμάτο ιδεολογικές αλληγορίες αλλά και με ερωτήματα.

Τι θεωρείται ωραίο στη τέχνη;
Διάρκεια έκθεσης: 8 έως 31 Μαΐου 2015

Gallery ArtΠρίσμα
Κουντουριώτου 187, Πειραιάς 18537 Τηλ. 210-4296790/079
 
 

ΕΚΘΕΣΗ ΜΙΚΡΟΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΡΟΜΠΟΥΛΑ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 23/05/2015- 31/05/2015

·          ΩΡΑ: 10:00 – 19:00

 

Η έκθεση  Μικροναυπηγικής του Σπύρου Στρομπούλα πραγματοποιείται από τις 23 έως τις 31 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη, από τις 10:00-19:00 και αποτελεί μια συλλογή ιστορικών και εμπορικών πλοίων σε κλίμακα, της περιόδου 1900-1960.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 και ώρα 18:00 στo αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας,Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ .Θεόδωρο Δρίτσα.

Τα πλοία που παρουσιάζει είναι μνήμες και γεγονότα των είκοσι χρόνων δουλειάς στα ναυπηγεία που παραμένουν ζωντανά καθώς δένουν με το χρώμα της σκουριασμένης λαμαρίνας, την ένταση του τεζαρισμένου συρματόσχοινου στο καρνάγιο, την αγωνία του εργάτη στη κρεμαστή σκαλωσιά, το πέταγμα του γλάρου στο ντόκο. Είναι γεγονότα και μνήμες από το Πέραμα που δεν υπάρχει πια αλλά παραμένει ζωντανό μέχρι σήμερα.

Ο Σπύρος Στρομπούλας γεννήθηκε στη Λιβαδειά της Βοιωτίας το 1954. Από το 1974 ζει στην Αθήνα όπου σπούδασε ναυπηγός και εργάστηκε σε ναυπηγεία στο Πέραμα και στην Ελευσίνα. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

ΕΚΘΕΣΗ “ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ”

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 24/05/2015

·          ΩΡΑ: 19:30 – 22:00

 

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά παρουσιάζει το προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και ερευνητικό έργο της για την πόλη του Πειραιά στην έκθεση «Πειραιάς και Ουτοπία».

Η έκθεση περιλαμβάνει εργασίες που αφορούν τους πέντε δήμους του ευρύτερου Πειραιά.
Πρόκειται για εβδομήντα θέματα αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας, με υλικό των προπτυχιακών διαλέξεων και διπλωματικών εργασιών, επιλεγμένων μαθημάτων και σπουδαστικών πρωτοβουλιών, των μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών των Διατμηματικών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών “Αρχιτεκτονική-Σχεδιασμός του Χώρου” και “Προστασία Μνημείων” όπως και των ερευνητικών προγραμμάτων των Ερευνητικών Εργαστηρίων της Σχολής.

cJffsTHCFQnrAwSLTDZUd_J04VUJVM8coKM7fg7z5lM

Ξεναγήσεις

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ: HELLAS LIBERTY

·          ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΑΚΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ (ΠΥΛΗ Ε2)

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 31/05/2015

·          ΩΡΑ: 11:00 – 14:30

 

Ξενάγηση στο πλωτό μουσείο του Πειραιά “HELLAS LIBERTY, και στη μόνιμη έκθεση φωτογραφίας με τα (100+7) πλοία που παραχώρησε η Αμερική μετά τον πόλεμο, πραγματοποιείη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πειραιά “εφτά”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ημέρες Θάλασσας” του Δήμου Πειραιά.

Θα πραγματοποιηθούν 2 ξεναγήσεις στους χώρους του πλοίου και στη μόνιμη έκθεση φωτογραφίας, με ελεύθερη είσοδο και διάρκειας 90 λεπτών η κάθε μία. Σκοπός της ξενάγησης είναι να παρουσιαστεί η δημιουργία, η ιστορία και η εξέλιξη του ενός από τα εναπομείνατα παγκοσμίως φορτηγά πλοία τύπου LIBERTY που διασώζονται.

  • Ένα πλοίο με ιστορία που ξεκινάει από τον Β’  Παγκόσμιο Πόλεμο,
  • ένα πλοίο που κουβαλάει την αναγέννηση της ελληνικής ναυτιλίας,
  • και σηματοδοτεί ως το πρώτο έκθεμα στο λιμάνι, την έναρξη μια νέας εποχής για τον Πειραιά.

Το 2008 το “HELLAS LIBERTΥ” (πρώην SS Arthur M Huddel) βρέθηκε εγκαταλειμμένο και λεηλατημένο και ρυμουλκήθηκε από τις ΗΠΑ στον Πειραιά, όπου μετά από επισκευές πήρε τη σημερινή του μορφή. Η έκθεση φωτογραφίας αφορά τα πλοία που παραχώρησε η Αμερική μετά τον πόλεμο, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς των Ελλήνων στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Παιδί

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΤΗ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΡΙΔΗΜΟΥ

         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ “ΔΙΟΓΕΝΗ”, ΠΛΑΖ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 31/05/2015

·          ΩΡΑ: 20:30 – 21:15

 

Με μια μοναδική παράσταση του πολύ αγαπημένου και πολύπαθου λαϊκού ήρωα Καραγκιόζη,  θα μυήσει μικρούς και μεγάλους, στον αξιοθαύμαστο κόσμο του Θεάτρου Σκιών και των περιπετειών του ηρώων του.  Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί  στο γήπεδο μπάσκετ ”ΔΙΟΓΕΝΗΣ”, στην  πλαζ Φρεαττύδας, την Κυριακή 31 Μαϊου 2015, στις 20:30.

Ο Σωτήρης Χαρίδημος, γεννήθηκε το 1941  και είναι γιός του μεγάλου καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Χαρίδημου και  αδελφός του επίσης σημαντικού καραγκιοζοπαίχτη Γιώργου Χαρίδημου και  συνεχίζει  από αγάπη και με μεράκι μια παράδοση που του κληροδοτήθηκε οικογενειακά. Αν και ο ίδιος  δεν έγινε ποτέ επαγγελματίας, η αγάπη του για την τέχνη του Θεάτρου Σκιών τον έκανε να συλλέξει έναν τεράστιο αριθμό από ντοκουμέντα και αντικείμενα σχετικά με τον Καραγκιόζη και την ιστορία του, τα οποία μάλιστα και  δώρισε στον Δήμο Αθηναίων, αφήνοντας τα παρακαταθήκη για τους νεότερους.

 

Παραστάσεις/πάρτι

 

ΤΟ “SAILOR” ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ LOLA’S BAR

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: LOLA’S BAR

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 30/05/2015

·          ΩΡΑ: 22:00 – 00:00

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας-Πειραιά», ένα μεγάλο πάρτυ γίνεται στην Τρούμπα και το Lolasbar βάζει τη δική του υπογραφή, το Σάββατο 30 Μαΐου στις 22:00.

Σε ένα  μεταμορφωμένο σκηνικό, με πολλά εφέ,  με το προσωπικό του Lola’s σε ναυτικό στύλ, ενώ  μέσα από μια 5 μετρη βάρκα  τρείς  δημοφιλείς DJ θα ταξιδεύσουν το κοινό  σε αγαπημένους ρυθμούς των 80’s και  90’s αλλά και House και ελληνικών επιτυχιών. Στόχος τους να ξεσηκώσουν τον κόσμο  με τη μουσική τους,   ενώ ήδη  θα απολαμβάνει τα περίφημαcocktail’s του Lola’s Bar καθώς και  άλλες  εκπλήξεις.

Σύμφωνα με τους  διοργανωτές  του  το βράδυ του Σαββάτου 30 Μαΐου, ο  δρόμος  θα  κλείσει  για τα διερχόμενα οχήματα και  η  μουσική  θα  δώσει  το σύνθημα να αρχίσει ο  χορός  σε αυτόν!

 

trouba Credits Manteau Stam 640x350

ΤΡΟΥΜΠΑ ALL WAY STREET PARTY

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΤΡΟΥΜΠΑ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 30/05/2015- 31/05/2015

·          ΩΡΑ: 23:00 – 04:00

 

Όλη η Τρούμπα,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της διοργάνωσης  “Ημέρες Θάλασσας”  θα ενωθεί,  γιορτάζοντας τες  σε ένα long street party με τη συμμετοχή των καταστημάτων της περιοχής όπως:  “Οasis”, “Λευκές Νύχτες”, “Flying Pig”, “Nostos”, “Da presso”, “Τrοubar”, “Lola’s”, “Νο name”, το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 23:00.

“ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ” ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΟΔΟΣ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 31/05/2015

·          ΩΡΑ: 22:00 – 00:00

 

Με έμπνευση τη μούσα του Πειραιά Μελίνα Μερκούρη, το street party που θα πραγματοποιηθεί επί της οδού Λουδοβίκου την Κυριακή 31 Μαΐου. Τελευταία ημέρα του εορτασμού της πόλης του Πειραιά για τη διοργάνωση  «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ», όπου και τιμάται από την πόλη που αγαπήθηκε και αγάπησε, από την πόλη που εκπροσώπησε στις ταινίες και στα τραγούδια της όσο καμία άλλη, η Μούσα του Ζύλ Ντασέν και του  Πειραιά, η  εμβληματική Μελίνα Μερκούρη.

Το  πάρτι ξεκινά  στις 22:00.

TROUBAR LIVE PERFOMANCES & DJ SETS ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: TROUBAR

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 30/05/2015- 31/05/2015

·          ΩΡΑ: 20:00 – 03:00

 

Soul, funky, r’n’b, hip hop, rockabilly, garage και swing, από τo Τroubar που συμμετέχει δυναμικά και ευφάνταστα στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας – ΠΕΙΡΑΙΑ», πραγματοποιώντας τοΣαββατοκύριακο 30 κ’  31 Μαΐου, ένα μεγάλο μακράς διάρκειας party!

Σε ένα stage διαστάσεων αρένας θα πραγματοποιηθούν live performances από αγαπημένους καλλιτέχνες που έχει φιλοξενήσει η σκηνή του Troubar, δυνατά dj sets από τους Resident DJs,light shows και παράλληλες street performances.

Σημειώνεται ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό  όπου  και  θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει σε  live εμφανίσεις από τις 20:00 – 03:00,  στη σκηνή τους:

Suit’em Up
Vanilla Swing
Soul Vibrators
Jitterbugs
Blues Project
Idra Kayne

DJ sets Residents:
LAB, XP, TKRS, M. Christou

Info: TROUBAR ΦΙΛΩΝΟΣ 131, ΤΡΟΥΜΠΑ Τ.Κ. 18536 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τ 6940 556837
facebook  troubarpiraeus

 Συναυλίες

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΠ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 29/05/2015

·          ΩΡΑ: 21:30 – 23:00

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας», αλλά και του Ναυτικού Σαλονιού Παραδοσιακών Σκαφών, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών  οργανώνει μουσική βραδιά με νησιώτικη μουσική από τον Νίκο Οικονομίδη, την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 21:30, στο Θέατρο του ΟΛΠ.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο και τελείται υπό την αιγίδα Υπουργείων με την αμέριστη βοήθεια των ΟΛΠ ΑΕ., Δήμου Πειραιά και Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

 
Μπάντα Πολεμικού Ναυτικού-640x350

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΠ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 28/05/2015

·          ΩΡΑ: 21:00 – 22:00

Στα πλαίσια του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας» και του “Ναυτικού Σαλονιού Παραδοσιακών Σκαφών” που οργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών,πραγματοποιείται μουσική βραδιά με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 21:00, στο Θέατρο ΟΛΠ.

Η εκδήλωση είναι με ελεύθερη είσοδο και τελείται υπό την αιγίδα Υπουργείων με την αμέριστη βοήθεια των ΟΛΠ ΑΕ., Δήμου Πειραιά και Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Τ’ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΣΚΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 31/05/2015

·          ΩΡΑ: 20:00 – 21:00

 

Το Μουσικό Τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Χρίστος Μοδέστουπαρουσιάζει τραγούδια εμπνευσμένα από τον ουρανό και τη θάλασσα, την Κυριακή 31 Μαΐου στις 20:00, στα σκαλάκια του Δημοτικού Θεάτρου.

Τραγούδια που γράφτηκαν και διασκευάστηκαν με αφορμή τα δύο στοιχεία. Ο ουρανός και η θάλασσα ήταν ανέκαθεν δύο στοιχεία που ο άνθρωπος τα μνημόνευε. Εκεί που τελειώνουν, ενώνονται και μαζί μ’ αυτά σμίγουν ιστορίες, μύθοι και δοξασίες.

Μαζί του οι μόνιμοι του συνεργάτες Σοφία Συμεωνίδη στο τραγούδι, Μαρία Τύμπα στο πιάνο,Βανέσσα Καρβέλη στην κιθάρα, Όλγα Ευθυμίου στο βιολί και Άννα Φυσολόη στο φλάουτο.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΠΟ ΤΗ HELLENIC MUSICA VIVA

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 31/05/2015

·          ΩΡΑ: 19:30 – 00:00

 

Ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, ο Πρόεδρος του και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης,  σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, παρουσιάζουν στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά το μουσικό σύνολο Hellenic Musica Viva, την Κυριακή 31 Μαΐου στις 19:30.

Το μουσικό σύνολο Hellenic Musica Viva από την ίδρυση του είναι συνεργαζόμενο με τον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και έχουν εκτεταμένη συνεργασία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικά κομμάτια της μπαρόκ εποχής (Bach, Vivaldi), της κλασικής εποχής (Mozart,Haydn, Beethoven), της ρομαντικής εποχής αλλά και από τον 20ο αιώνα, τη σύγχρονηρωσική και ελληνική μουσική (Θεοδωράκης, Χατζηδάκης) και τζαζ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΝΤΑΡΟ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 30/05/2015

·          ΩΡΑ: 21:00 – 00:00

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις “Ημέρες Θάλασσας” διοργανώνεται συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό, το Σάββατο 30 Μαΐου στις 21:00 στην παραλία Φρεαττύδας.

 
Z4L43UjM7XreuhfOEDSRP8ywoa8nBSjdSHEXI5xxCvg,32RxldtojJpoxRC5mBhq_bGbJrVhn8uaduscXS57ZsI

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ 1550 – IFIGENIA – SO WHAT ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ

·         ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΠΛΑΖ ΦΡΕΑΤΤΥΔΑΣ

·          ΗΜ/ΝΙΑ: 31/05/2015

·          ΩΡΑ: 21:30 – 00:00

 

Μια ξεχωριστή pop- rock βραδιά με μεγάλες επιτυχίες και πολύ κέφι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρεθούν στην πλαζ Φρεαττύδας, την Κυριακή 31 Μαΐου και ώρα 21:30.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην πλαζ Φρεαττύδας κάτω από το μαγαζί Αχινός.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα συμμετέχουν οι 1550, η Ιφιγένεια και οι So What!

1550
Η εκρηκτική ροκ μπάντα 1550 δημιουργήθηκε  το 1998 από τον κιθαρίστα Ρουσσέτο Δημητρόγλου. Από την δημιουργία τους μέχρι και σήμερα, οι 1550 εμφανίζονται τακτικά και περιοδεύουν ανά την Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και, με επιλεγμένες εμφανίσεις, στο εξωτερικό.

Έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από 1200 εμφανίσεις και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Έλενα Παπαρίζου, οι Νίκος Ζιώγαλας, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Αντώνης Ρέμος και Γιάννης Ζουγανέλης.

IFIGENIA

Η Ιφιγένεια γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Από μικρή ηλικία είχε δείξει την αγάπη της για το τραγούδι.  Στα 17 της χρόνια ξεκίνησε επαγγελματικά το τραγούδι συμμετέχοντας στο συγκρότημα «Nigma» όπου και γνώρισε μεγάλη επιτυχία ερμηνεύοντας  τα τραγούδια  «Αφορμές» και  «Πάμε καλοκαίρι». Στα 19 της χρόνια αποφάσισε να ακολουθήσει Soloκαριέρα και έκλεψε τις εντυπώσεις με το τραγούδι «Για σένα» σε μουσική Γιάννη Φρασέρη και στίχους Γρηγόρη και Γιώργου Βαξαβανέλη που συνοδεύτηκε από ένα υπέροχο video clip του αγαπημένου, επίσης Πειραιώτη, ΜανώληΤζιράκη το οποίο κυκλοφόρησε από τη ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ/UNIVERSAL .

So what

Οι So What δημιουργήθηκαν το 2012 και είναι μια μπάντα, που απαρτίζεται από νέα παιδιά με επιρροές κυρίως από Pop-Rock μουσική. Κατά καιρούς έχουν εμφανισθεί σε μεγάλες μουσικές σκηνές όπως το «Γυάλινο μουσικό θέατρο», «Ghosthouse» κ.ά.
Αρχές του 2013 μπαίνουν δυνατά στο χώρο της δισκογραφίας με το τραγούδι «ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΕΡΙΑ» σε μουσική του κιθαρίστα της μπάντας Τέρρυ Γοντικάκη και στίχους Φαίης Κωνσταντινίδου.

Ημέρες Θάλασσας 2015, 30-31 Μαΐου στην περιοχή του Πειραιά 
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.