Categories: ΕΞΟΔΟΣ

Mexican bar γίνεται το Noel

Τι θα λέγατε για ένα ταξίδι μέχρι το μυστικιστικό Μεξικό; Όχι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε. Με αφορμή την «Ημέρα των Νεκρών», τη διασημότερη μεξικάνικη γιορτή με ρίζες στο προαποικιακό παρελθόν του, το “holiday bar” Noel σας ταξιδεύει όλες τις Κυριακές του Νοέμβρη (6, 13, 20 & 27) με όχημα την αγαύη και τους χυμούς της.

Αν δεν το ξέρετε ήδη, η αγαύη είναι το φυτό του οποίου η απόσταξη μας δίνει δυο από τα διασημότερα προϊόντα της λατινοαμερικάνικης χώρας, την τεκίλα και το mezcal. Έτσι ο αγαπημένος χώρος του Μπλε, εντός της Στοάς Κουρτάκη, μετατρέπεται για αυτές τις τέσσερις Κυριακές σε Agaveria Noel, σε ένα Pop Up Bar  όπου μπορεί κανείς να μυηθεί στα αρώματα που αναδίδουν τα δυσεύρετα μπουκάλια  mezcal και τεκίλας.

Στον κατάλογο που διαμορφώθηκε ειδικά γι’ αυτές τις εορταστικές μέρες θα συναντήσετε πάνω από 24 ετικέτες αποσταγμάτων αγαύης προερχόμενες από κάθε περιοχή της Μεξικού -και με μεγάλο εύρος παλαίωσης- τις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε είτε σε μερίδες των 60ml και 30ml είτε σε προκαθορισμένες γευστικές δοκιμές τριών ή τεσσάρων αποσταγμάτων σε ειδική τιμή, στις οποίες έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψετε τις διαφορές που προκύπτουν ανάλογα το είδος της αγαύης, την περιοχή απόσταξης και την παλαιότητα. Κάθε φορά που αλλάζετε απόσταγμα στο ποτήρι σας, το μπουκάλι του μένει για μερικά λεπτά μπροστά σας -ανάμεσα στους μικροσκοπικούς κάκτους που κοσμούν το bar- προκειμένου να το περιεργαστείτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φυσικά από μια θεματική βραδιά που οργανώνει το Noel δε θα μπορούσαν να λείπουν τα cocktails. Η δημιουργική ομάδα των bartenders ετοίμασε λοιπόν 8 διαφορετικά με βάση το mezcal και την τεκίλα. Κάποια από αυτά είναι παραλλαγές αγαπημένων κλασικών από τις οποίες έχει αφαιρεθεί η βάση του τζιν ή της βότκα και έχει αντικασταθεί με αποστάγματα αγαύης. Και κάπως έτσι προέκυψαν: το Bloody Maria που θα έλεγε κάποιος πως η τεκίλα κάνει έναν πιο ταιριαστό συνδυασμό με την επίσης λατινοαμερικάνικης καταγωγής ντομάτα απ’ ότι η βορειοευρωπαϊκή βότκα, το Mezcal Negroni που δίνει έναν τόνο μεξικάνικης ανεμελιάς στο «σοβαρό» ιταλικό aperitivo ή το Oaxacan 75 που συνδυάζει τη φινέτσα της αυθεντικής παριζιάνικης εκδοχής του με το λατινομερικάνικο πάθος. Παράλληλα δε λείπει η παραδοσιακή Margarita  -αναβαπτισμένη σε Mezcalita- η οποία είναι ίσως η πιο premium εκδοχή της που έχετε δοκιμάσει.

Όπως κάθε «ταξίδι» στο Noel προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία τέρψης του ουρανίσκου έτσι και η Agaveria Noel, με «πιλότο» τον chef Γιώργο Κωφό, έχει επιμεληθεί ένα μενού εμπνευσμένο από τις γεύσεις του αυθεντικού μεξικάνικου street food. Ελαφριά tacos, χορταστικά quesadillas και πλούσια σε γέμιση burritos, με ή χωρίς κρέας, με Chili con carne ή chorizo για τους λάτρεις του πικάντικου ή κοτόπουλο, γαρίδες και sour cream για αυτούς που αγαπούν την βελούδινη δροσερή αίσθηση που αφήνει αυτός ο γευστικός συνδυασμός.

Μπορεί λοιπόν στο Μεξικό η «Ημέρα των Νεκρών» να γιορτάζεται παραδοσιακά μόνο για δύο ημέρες, (την 1η  και την 2η Νοεμβρίου) τότε που σύμφωνα με την παράδοση των ντόπιων,  οι νεκροί τους επιστρέφουν στη γη προκειμένου τα αγαπημένα τους πρόσωπα να τους υποδέχθούν με κεράσματα και δώρα, ευτυχώς όμως πλέον στην Αθήνα και σε ένα από τα πιο δημοφιλή bar της πόλης μπορούμε να το γιορτάζουμε τρώγοντας και πίνοντας όχι για μία, ούτε για δύο, αλλά για τέσσερις Κυριακές του χρόνου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.