05_MG_6610-2

Ένας από τους βασικότερους στόχους του καθενός εν όψει οποιασδήποτε εξόδου -ειδικά όταν τα χρήματα είναι μετρημένα-, είναι να περάσει καλά χωρίς να σκέφτεται πόσα θα ξοδέψει. Γιατί, κακά τα ψέματα, μία έξοδος πλέον ισοδυναμεί με δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Κάπου εδώ εμφανίζεται στα σύνορα Εξάρχειων-Κολωνακίου επί της οδού Αραχώβης 10, το Drugstore, το μαγαζί που εδώ και δύο χρόνια κυκλοφορεί με το μότο: “Cheaper than Staying Home”.

05_MG_6645
05_MG_6643

Το Σάββατο λοιπόν, η επιλογή εξόδου έγινε πολύ εύκολη. Πήγα στο Drugstore έτοιμη να δω αν ισχύει το «όσο περισσότερο πίνεις, τόσο λιγότερο πληρώνεις». Το καλύτερο είναι ότι δεν ήξερα τι θα πετύχω. Επειδή ο χώρος διατίθεται δωρεάν -είτε ολόκληρος είτε μέρος του για πάρτυ- και ο καθένας μπορεί να παίξει τη δικιά του μουσική και να συμμετάσχουν εν τέλει όλοι σε αυτό, κάθε βράδυ έχει και κάτι διαφορετικό. Κάπως έτσι έγινε και το Σάββατο. Ο χώρος ήταν κατάμεστος αλλά ευτυχώς βρήκα κάπου να σταθώ, να πιω και να χορέψω.

05_MG_6634
05_MG_6627

Έριξα μια ματιά στον κατάλογο. Είχα ήδη ακούσει ότι τα ποτά είναι φθηνά αλλά δεν περίμενα πόσο ή ότι στην πίσω σελίδα υπάρχουν συνδυασμοί ποτών-τιμών. Ξεκινούν από 3,5€ και όσο περισσότερα πίνει κάποιος, τόσο μειώνεται η τιμή. Όσον αφορά στα ποτά που στοιχίζουν την ελάχιστη τιμή, με 10€ μπορεί κανείς να πιει τρία, με 15€ πάει στα πέντε και άμα είναι τόσο δυνατό ποτήρι, με 18,5€ πίνει επτά και με λιγότερο από 20€, φτάνει τα οχτώ. Αν πάλι θέλει παραπάνω από οκτώ, καλό είναι να ξεκινήσει τους συνδυασμούς από την αρχή. Με απλά μαθηματικά συνεπώς, καταλήγει να πληρώνει για ένα ποτό, κάτι λιγότερο από 2,5€.

05_MG_6616

Επειδή γενικά δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τόσο χαμηλές τιμές, όταν ακούμε για τόσο οικονομικές προσφορές, γινόμαστε φιλύποπτοι. Γι’ αυτό μίλησα με τον Σπήλιο Τζέμο, ιδιοκτήτη του μαγαζιού, προσπαθώντας να καταλάβω το σκεπτικό του. «Αν και η Ελλάδα έχει από τις υψηλότερες φορολογίες στα αλκοολούχα ποτά, εμείς στο Drugstore έχουμε συμπιέσει το ποσοστό κέρδους και προσδοκούμε μεγαλύτερη κατανάλωση. Τα ποτά είναι καθαρά και υπάρχουν διαβαθμίσεις στην τιμή ανάλογα με τη μάρκα», αναφέρει. Για παράδειγμα, το ότι δε θα πιει κάποιος ουίσκι Johnnie με 3,5€ δε σημαίνει ότι δεν είναι καλό ή ότι είναι νοθευμένο. Αν θέλει όμως να πιει Johnnie ή γενικότερα οποιαδήποτε γνωστή μάρκα, δεν λείπουν και από εκεί οι συνδυασμοί.

05_MG_6599

Σχετικά με το στυλ του μαγαζιού –αν χρειαζόταν να το κατατάξω κάπου- θα έμπαινε στην κατηγορία ροκ γιατί ο κ. Τζέμος είναι πεπειραμένος ροκάς, με διοργανώσεις πολλών και επιτυχημένων συναυλιών στο ιστορικό του. «Κάθε βράδυ παίζει και διαφορετικός DJ ενώ άμα θέλει κάποιος να διοργανώσει ένα πάρτυ για τους φίλους του, μπορεί να παίξει εκείνος ή κάποιος δικός του στα decks και να κλείσει τον χώρο χωρίς καμία επιβάρυνση. Από μουσική –ειδικά όταν έχει πάρτυ- μπορούν ν’ ακουστούν τα πάντα αλλά δε φτάνουμε σε ακραίους ήχους. Τον Μάρτιο θα διοργανώσουμε διάφορες συναυλίες για να γιορτάσουμε τα δύο χρόνια του μαγαζιού». Στα μπόνους του Drugstore εντάσσεται ακόμη το ότι εκεί μπορεί κανείς να βρει εισιτήρια για συναυλίες, να αγοράσει βιβλία ή δίσκους και αν φοβάται ότι δε θα βρει τραπέζι, μπορεί να καλέσει και να το εξασφαλίσει χωρίς κάποια επιβάρυνση.

Το επόμενο πρωί, ευτυχώς, δεν με βρήκε με hangover αλλά με λεφτά στην τσέπη, γιατί η έξοδος δεν είναι «έξοδο». Πρόκειται λοιπόν αδιαμφισβήτητα για το καινούριο στέκι του κέντρου, στο οποίο μπορεί ο καθένας να πιει και -σε αντίθεση με το όνομά του- οι τιμές του σίγουρα δεν είναι φαρμακείου. Περισσότερες πληροφορίες για τα DJ sets, events και συναυλίες: www.facebook.com/athensdrugstore

Drugstore, Αραχώβης 10 & Ιπποκράτους, Αθήνα, τηλ: 697 970 743 και 211 401 5779.