Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ATHENS COCKTAILS

A for Athens Presents “The Suffering Bastard” Cocktail

Τα μπαρ της Αθήνας προτείνουν τα αγαπημένα τους cocktail.
Επιμέλεια: Γιώργος Απέργης
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τσακμάζ
Υποστήριξη: Bar Supply
Athens Cocktails A for Athens (23)

A for Athens.  Η μηχανή του χρόνου είναι το concept του καταλόγου των κοκτέιλ στο A for Athens. Ποτά εμπνευσμένα , από διαφορετικές περιόδους και μητροπόλεις όπου άνθισε η τέχνη της ανάμειξης. Σε αυτό το concept τρέχουν και τα ένθετα, εποχιακά μενού που βγάζουμε κατά καιρούς.

Με αφορμή λοιπόν το Athens Fine Drinking Festival δημιουργήσαμε ένα μενού που θα τρέξει μέχρι τα μέσα του Ιουλίου. Με αυτά τα ποτά στοχεύσαμε στο να φέρουμε κοντά μας τους μη μυημένους, αν και πιστεύω ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για τους γνώστες. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Με προσιτούς συνδυασμούς γεύσεων, όχι όμως και τόσο mainstream. Μπανάνα, tentura, lime και ρούμι zacapa σε μια γρανίτα που κάνει το κόσμο χαρούμενο, το αγαπημένο ginger που είχαμε αφήσει εκτός επανέρχεται σε ένα Highball, όπου σαν βάση παίζει ο cool συνδυασμός του Tanqueray Ten με το Bulleit Bourbon.

Το δημοφιλέστερο απόσταγμα, η vodka, ενισχύει αλκοολικά ένα punch με πράσινο τσάι, σιρόπι αγγουριού, χυμό λεμονιού και αψέντι. Τέλος, σπιτικό ratafia (κάτι ανάμεσα σε vermouth και fancy σιρόπι, έχει Porto, Aperol, raspberries, γλυκά μπαχαρικά και καφέ) όχι μόνο του, αν και θα μπορούσε, αλλά με αμερικανικό ουίσκι σίκαλης και χυμούς εσπεριδοειδών, σε ένα μείγμα που δοκιμάζοντας το θα σκεφτείς ότι δεν είναι αμαρτία να είσαι hipster.

Athens Cocktails A for Athens (26)

Στο Α for Athens, όμως, δεν πιστεύουμε στη παρθενογένεση και αυτοί οι γευστικοί συνδυασμοί αποτελούν μικρές παραλλαγές ή και μεγάλες της πλούσιας κληρονομιάς που άφησε ο Joe Scialom, ίσως ο δημοφιλέστερος bartender της εποχής του (μιλάμε για τη περίοδο 1940 με 1960). Ο Joe, λοιπόν, εργαζόταν στο Shepherds Hotel στο Κάιρο, όπου διηύθυνε σαν μαέστρος τη σάλα του μπαρ.

Athens Cocktails A for Athens (29)

Πέρα από τις αδιαπραγμάτευτες ικανότητες και γνώσεις του στα cocktails υπήρξε πολύγλωσσος, ευφυής, ευγενικός και διπλωμάτης. Με τέτοιο πακέτο γινόταν ακαταμάχητα γοητευτικός στα μάτια των επισκεπτών. Κάποια στιγμή η πολιτική κατάσταση άλλαξε και η συγκυρία ήταν τέτοια που ο Joe έχασε τη δουλειά του και ήταν αναγκασμένος να ξενιτευτεί.

Athens Cocktails A for Athens (24)

Η λαμπερή του προσωπικότητα είχε τραβήξει την προσοχή του Conrad Hilton που εκείνη την εποχή έστηνε την αυτοκρατορία του, δημιουργώντας μια «Μικρή Αμερική» σε κάθε νέο τουριστικό προορισμό, με σκοπό να προσελκύσει το παγκόσμιο jet set παρέχοντας του όλες τις ανέσεις που θα μπορούσε να είχε απολαμβάνοντας τους καρπούς της αμερικανικής φιλοξενίας.

Athens Cocktails A for Athens (28)

Απαραίτητο συστατικό της φιλοξενίας ήταν το κοκτέιλ όπως σωστά διέκρινε ο διορατικός Conrad και χρειαζόταν έναν “star tender” που εκτός του να φτιάχνει άψογα ποτά , θα έπρεπε να έχει και την ικανότητα να συναναστραφεί και να φροντίζει το απαιτητικό πελατολόγιο και να δημιουργεί πρωτοσέλιδα. Το άτομο που έψαχνε ήταν ο Joe!

Όπως, λοιπόν, η μοίρα του στέρησε τον κόσμο του στο Κάιρο, έτσι του χάρισε ολόκληρο τον κόσμο αργότερα. Με τις ικανότητες του και τη θετική του προσέγγιση ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο εκπαιδεύοντας μπαρτέντερς, φτιάχνοντας ποτά και δημιουργώντας φιλίες με τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

Θοδωρής Πύριλλος

Θοδωρής Πύριλλος

Το μενου “From Cairo to Caribe” επιμελείται ο  Θοδωρής Πύριλλος και είναι αφιερωμένο στον Joe, the Suffering Bar Stewart.

ΤΟ COCKTAIL: “The Suffering Bastard” 

40 ml Tanqueray Ten
15 ml Bulleit bourbon
5 ml brandy αχλαδιού
20 ml σπιτικό σιρόπι τζίντζερ
20 ml lime
Απογεμίζουμε με Perrier lemon

 

Athens Cocktails A for Athens (15)

A for Athens

A for athens logo

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι – Αθήνα

Τηλ. (+30) 210 32 44 244

Bar Supply – Εξειδικευμένη τροφοδοσία Cocktail Bars

Athens Cocktails bar supply

Facebook: https://www.facebook.com/barsupply.gr

Site: http://www.barsupply.gr/

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.