wall (5)

Στο Luv n Roll, στα Μελίσσια, πηγαίνεις για tattoo και φεύγεις ξέγνοιαστος και θετικός, όσο κι αν ο ήχος από τη μηχανές των tattoo τριγυρνά ασταμάτητα στο κεφάλι σου. Είναι σαν να έκανες μια ώρα παράξενης ψυχανάλυσης. Ο ήλιος έκαιγε μετά από καιρό και τα παιδιά λιάζονταν στο αυτοσχέδιο μπαλκόνι που έχουν στήσει έξω από το στούντιο. Δύο ξύλινοι πάγκοι, ένα στρογγυλό τραπέζι και reggae μουσική να βαράει στα ηχεία. Οι καλλιτέχνες σχεδίαζαν με κέφι, οι πελάτες είχαν ένα χαμόγελο ενθουσιασμού χαραγμένο στο πρόσωπό τους και η θετική ενέργεια ήταν διάχυτη παντού. Έχω βρεθεί σε διάφορα τατουατζίδικα της Αθήνας, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα μια δανειστική βιβλιοθήκη. Όχι διακοσμητική. Αληθινή δανειστική βιβλιοθήκη.

12992039_1882803461860697_37164973_o

Παρατηρούσα τα σχέδια του Nick Avgeri, ενός από τους 10 tattoo artists που πρέπει να τσεκάρεις το 2016, σύμφωνα με το illusion.scene360.com, όταν ο Γιώργος Μπίνας, «μπαμπάς» του Luv n Roll, ξεκίνησε να μου μιλάει για το νέο του project.

wall (2)

«Από τότε που ανοίξαμε το μαγαζί, είχαμε θέα αυτόν τον άσπρο τοίχο ύψους 13 μέτρων και πλάτους 7 μέτρων. Μία μέρα ρώτησα την ιδιοκτήτρια της οικίας, την κ.Παππά, αν έχουμε την άδεια της για να ζωγραφίσουμε τον τοίχο της. Η απάντηση της ήταν θετική αρκεί να ήταν κάτι όμορφο. Αρχικά θέλαμε να ζωγραφίσουμε ένα πορτρέτο, τη γη, μια εικόνα που θα ομόρφαινε τη γειτονιά, και θα άφηνε το δικό μας στίγμα στο αστικό τοπίο. Καθώς ο καιρός πέρναγε και ωριμάζαμε κι εμείς, παρατηρώντας όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά σε ολόκληρο τον πλανήτη, εμπνεύστηκα την ιδέα της μεταμόρφωσης αυτού του τοίχου με έναν τρόπο που να ενώνει ανθρώπους . Ανθρώπους με διαφορετική καθημερινότητα,διαφορετικά προβλήματα, διαφορετικά όνειρα. Kάτι που θα δίνει το ίδιο χαμόγελο και την ίδια ελπίδα σε ένα παιδί ή ένα παππού. Ένα τέτοιο εγχείρημα μόνο συλλογικά θα μπορούσε να επιτευχθεί. Όλοι οι καλλιτέχνες του Luv n Roll αλλά και ο Δήμος Πεντέλης μαζί με τοπικά μαγαζιά, ήθελαν να συνδράμουν με τον δικό τους τρόπο, για να γίνει πράξη αυτό που εμείς ονειρευτήκαμε και φυσικά να περάσουμε καλά. Έπειτα ήρθα σε επαφή και με τον Άγγελο, φίλο, πελάτη και μέλος του εθελοντικού σωματείου Πεντέλη 2.0 Social Polis.

Ένα σύλλογο με αληθινούς ακτιβιστές, που δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το project μιας One Love κοινότητας. Η κίνηση θα έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα και κοινωνικό μήνυμα. Εμείς ζητάμε από το πεντάχρονο παιδάκι, μέχρι τον 80άρη παππού, να βάλουν το δικό τους χρωματιστό λιθαράκι, στην μετατροπή του άψυχου τοίχου, σε κάτι που θα μας εμπνέει, θα μας φτιάχνει τη μέρα και θα μας δίνει δύναμη για το αύριο. Μπορείς και εσύ να βάλεις χρώμα, χωρίς να είσαι ζωγράφος, έχοντας για “όπλα” μερικές νερόμπομπες, ακριλικό χρώμα, μπαλόνια και κέφι για δημιουργία. Οι εποχές είναι δύσκολες. Παίρνοντας εμείς το ρίσκο να επέμβουμε στην αστική εικόνα, χωρίς να ξέρουμε τι θα βγει από αυτό, ίσως γίνουμε παράδειγμα για όλους εκείνους που δεν τολμούν. Δες το σαν ένα κοινωνικό πείραμα. Άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ τους, που συνεργάζονται για έναν καλό σκοπό. Στις 8 Μαϊου λοιπόν, μεγάλοι και μικροί θα ντυθούν στρατιώτες, θα κρατάνε softguns και θα πυροβολούν μπαλόνια με πλαστικά χρώματα. Για να δείξουμε πως σήμερα κάποιοι πολεμάνε για αγάπη. Θα έχει σενάριο και ροή, με σκοπό να προκύψει ένα βίντεο με φιλειρηνικό, αντιπολεμικό μήνυμα, που ευελπιστούμε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Με χρωματιστές ”σφαίρες”, φως και ελπίδα. Ελπίζουμε το βίντεο να γίνει viral, δείχνοντας πως κάποιο άνθρωποι επενδύουν στην ανθρωπιά και πιστεύουν στη δύναμη της τέχνης. Άλλωστε σαν ομάδα δύο πράγματα έχουμε να παρουσιάσουμε. Τη τέχνη μας και την αγάπη. Και θέλουμε να προσελκύσουμε στην παρέας μας, ανθρώπους που έχουν τις ίδιες αξίες με εμάς».

wall (6)

«Όσο για τη διασκέδασή μας, έχει φροντίσει η desperados, η οποία θα βρίσκεται εκεί με παιχνίδια beerpong και δωρεάν μπύρες για ενήλικους, ενώ μουσική θα παίζουν γνωστοί νέοι dj της Αθήνας, όπως Postriper, mndl, jesse onix, march, nikos lardas, kris riot και Lefty D, με χαρούμενους, χαλαρούς ήχους. Θα υπάρχει μπουφές ευγενικής προσφοράς των Kozi’s, Bistecca, Koi Sushi, Kουζίνα της Χρυσάνθης, Ταβέρνα Το Πεύκο, καφέδες από το 10Cupa και The Five Grinders και παγωτό από τη Δωδώνη. Eυχαριστούμε επίσης τον Δήμο Πεντέλης και την Skin 2 Skin για την υποστήριξη». 

Η ομάδα του Luv n Roll προσπαθεί με χρώμα και φαντασία να δώσει μια θετική πνοή στις άχρωμες πόλεις. Αυτή η εικαστική παρέμβαση στον άσπρο τοίχο, με τη πανδαισία χρωμάτων, θα καλύψει την τεράστια ψυχρή επιφάνεια και από πίσω θα αποκαλυφθεί μια γιγάντια καρδιά. Μια καρδιά που εκφράζει την ομοψυχία, την συλλογικότητα και την ειρήνη ανά τον κόσμο. Η τέχνη γίνεται ένα με τη φύση και η τοπική πρωτοβουλία αποσκοπεί σε ένα πανανθρώπινο μήνυμα, μέσα από μια όμορφη, πρωτότυπη και συλλογική εμπειρία.

φε