Categories: ΝΥΧΤΕΣ

Ο Mr. Statik ετοιμάζεται για μια μεγάλη νύχτα μαζί με τον Radioslave

To Red Bull Music Academy παρουσιάζει έναν από τους πιο αναγνωρισμένους και επιδραστικούς παραγωγούς και DJs της σύγχρονης house και techno σκηνής.  O Matt Edwards ή αλλιώς Radioslave είναι ο συνιδρυτής του δισκογραφικού label Rekids. Παράγει ηλεκτρονική μουσική επίσης με τα ονόματα Quiet Village, Sea Devils, REKID και The Machine. Έχει επίσης κυκλοφορήσει μουσική σε labels όπως τα R&S, Om, Running Back και Ostgut Ton. Το μοναδικό στυλ του στην παραγωγή τον έκανε να ξεχωρίσει γρήγορα και τον ανέδειξε ως περιζήτητο remixer. Μαζί του θα εμφανιστεί ένα εγχώριο ταλέντο, resident του six d.o.g.s και παλιότερος συμμετέχων του Red Bull Music Academy, ο Στάθης Καλατζής ή αλλιώς Mr. Statik. Του στείλαμε μερικές ερωτήσεις για να καταλάβουμε τι θα γίνει την Παρασκευή το βράδυ. 

Το περασμένο καλοκαίρι είχες κυκλοφορία με νέο alias, The Magnecian. Δώσε μας μερικές έξτρα πληροφορίες. Δεν κρύβεται κάτι ιδιαίτερα βαθυστόχαστο πίσω από αυτή την κίνηση, γενικά συνήθως την ώρα που περνάω στο στούντιο την αντιμετωπίζω σαν «άσκηση», σαν αποτύπωση των εκάστοτε ερεθισμάτων ανά χρονική περίοδο. Εδώ και καιρό την προσοχή μου τραβούν πιο περιπετειώδη ακούσματα και αυτό το alias πρόκειται να στραφεί στην εξερεύνηση τους σε βάθος. Ιδανικά κυκλοφορία με κυκλοφορία μάλλον θα στρέψω την ματιά μου σε πιο α – συμβατικές φόρμες.

Τι άλλο ετοιμάζεις αυτό τον καιρό; Μόλις έστειλα ένα track για mastering σε ένα επερχόμενο Various Artists της γιαπωνέζικης Holic Trax, ετοιμάζομαι να κλείσω ένα σόλο ep στην βερολινέζικη Slices of Life, τελειώσαμε και ένα collab ep με τον Felizol ενώ και το πρώτο μου LP είναι επίσης έτοιμο – περαιτέρω ανακοινώσεις λίαν συντόμως.

Φαντάζομαι ήσουν στο Τόκιο για το RBMA, ποια ήταν η καλύτερη στιγμή του event ή ότι άλλο πιστεύεις πως αξίζει τον κόπο να ξέρουμε. Πως είναι η σκηνή εκεί, ειδικότερα μετά την άρση της απαγόρευσης χορού στα κλαμπ; Πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία, το Τόκιο είναι όντως άλλος πλανήτης όσο κοινότυπο και να ακούγεται αυτό. Τρομερό vibe στα clubs και αρκετά διψασμένο crowd – εν μέρει και λόγω της απροσδόκητα χαμηλής ανοικτομυαλιάς εκ μέρους πολλών εκ των ντόπιων promoters. Highlight για μένα στο διάστημα που ήμουν εκεί ήταν το φοβερό live του Mathew Jonson, ορισμένες αξίες παραμένουν σταθερές.

Πες μας λίγα λόγια για τον Radio slave και ένα online mix (αν ξέρεις) που πιστεύεις πως αντιπροσωπεύει τον ήχο του σήμερα. Ένας από τους καλύτερους παραγωγούς/remixers εκεί έξω, ούτε ξέρω πόσες κυκλοφορίες με το όνομα του πάνω βρίσκονται στην δισκοθήκη μου. Από ότι γνωρίζω δεν είναι μέγας fan του να κυκλοφορούν mixes του στο διαδίκτυο, εξ ου ότι υπάρχουν ελάχιστα, αλλά το διπλό down tempo RA podcast του ήταν φανταστικό. Σε club περιβάλλον μάλλον το podcast του για το Arma 17 ξεχωρίζει.

Ποιο πάρτι σου έμεινε αξέχαστο το 2014 στο 6 D.O.G.S.; Η βραδιά με τον Roman Flügel, απλά φανταστικός jockey/άνθρωπος ο οποίος θα μας επισκεφτεί πάλι σύντομα.

Μπορείς να μας πεις τα 3 αγαπημένα σου LP και 3 αντίστοιχα 12’ του 2014;

 LPs: Andy Stott, Faith In Strangers (Modern Love)/ Vessel, Punish Honey (Triangle)/ Claude Speeed, My Skeleton (Lucky Me)

EPs: Martyn, Vancouver (incl. Head High remix) (3024)/ Minor Science, Noble Gas (The Trilogy Tapes), Juxta Position, Volume 1 (Mistress)

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, 23.55 στο Six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8. 

Γιώργος Μιχαλόπουλος

Share
Published by
Γιώργος Μιχαλόπουλος