Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΥΣΙΚΗ

Αυτοί ειναι οι Whereswilder, ακούστε αποκλειστικά το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Yearling”…

...ενώ διαβάζετε τις καθοριστικές στιγμές που διαμόρφωσαν τη νέα μπάντα της Six D.O.G.S. records.
Φωτό: Evan Maragkoudakis
whereswilder #5 by Evan Maragoudakis

Άλλη μια νεοψυδελελική μπάντα, τώρα που γυρίζει; Ναι. Άλλη μια καλή νεοψυχεδελική μπάντα, ανεξάρτητα από trends, σε μια χώρα που ερωτεύθηκε παράφορα τους Allah-Las αλλά η εγχώρια σκηνή της δεν κινείται και τόσο προς αυτήν την κατεύθυνση; Αναμφισβήτητα. Οι Whereswilder, με σήμα την κατσίκα (που όπως θα διαβάσετε και παρακάτω είναι το αγαπημένο ζώο-μασκότ του γκρουπ για λόγους που μένουν μυστικοί για την ώρα), έχουν έτοιμο το ντεμπούτο τους που αποτελεί τη δεύτερη κυκλοφορία της Markos series στη νεοσύστατη ετικέτα six d.o.g.s. records. Δε χρειάζεται καν να φτάσει στο δευτερο κομμάτι για να διακρίνεις τη vintage λαχουρένια διάθεση της αθηναϊκής τετράδας. Άλλωστε, ηχογράφησαν το Yearling σε μπομπίνα θέλοντας και τεχνικά να τιμήσουν τις ανφορές τους. Από την άλλη, δε χρειάζεται το αυτί να είναι και πολύ έμπειρο για να καταλάβει ότι κάποια -αν όχι όλα- τα μέλη της μπάντας έχουν παρελθόν headbanging, έχουν ακούσει πιο σκληρά πράγματα, έχουν κινηθεί ως ακροατές ή παίκτες στις παρυφές σκληρότερων ακουσμάτων (θα διαβάσετε παρακάτω και με ποιους κάνουν στουντιακή παρέα και θα καταλάβετε). Είναι κάτι που νιώθεις π.χ. στα τύμπανά τους. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όμως, όταν υπάρχει το υλικό. Ακούστε αποκλειστικά στην Popaganda ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ντεμπούτο άλμπουμ της εγχώριας παραγωγής για τη χρονιά που τελειώνει. Aκριβώς από κάτω…

WHERESWILDER A

Τους ζητήσαμε να ξεχωρίσουν μερικά γεγονότα που επηρέασαν τη δημιουργία του Yearling, κι εκείνοι μας είπαν…

– Η ομαδική ακρόαση του Revolver των Beatles. Πιθανώς μια εμπειρία που θα μας συνοδεύει όχι μόνο για την πορεία αυτού του δίσκου αλλά και για όλη μας τη ζωή.

– Η γνωριμία μας με τον παραγωγό Άλεξ Μπόλπαση, τον άνθρωπο που μας έλυσε χέρια, πόδια, μάτια και αυτιά σε ό,τι έχει να κάνει με το να παράγεις έναν δίσκο.

– Η μετακόμιση των Whereswilder σε νεοκλασσική μονοκατοικία στο κέντρο, όπου και μοιράζονται έκτοτε τον χώρο των προβών τους με τους Planet Of Zeus και τους we.own.the.sky.

– Η πρώτη μας επαφή με το τι συμβαίνει όταν ηχογραφείς σε μπομπίνα. 

– Μια πολύ συγκεκριμένη εμπειρία που είχε ένας από εμάς σε μια παραλία ενώ τον κοιτούσε μια κατσίκα.

songcover small for press

To Yearling κυκλοφορεί ψηφιακά τη Δευτέρα 15/12 στο bandcamp της six d.o.g.s records καθώς και 200 ακόμα ηλεκτρονικά καταστήματα, ανάμεσα στα οποία τα Amazon, iTunes, Spotify, Music Google Play και Deezer. Θα παρουσιαστεί επίσημα στο ίδρυμα της Αβραμιώτου στις 14/1/2015 – εκεί θα υπάρχει διαθέσιμος περιορισμένος αριθμός CDs αλλά και συλλεκτικά press tests του βινυλίου, που θα κυκλοφορήσει στα τέλη Φλεβάρη σε δισκοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.