weekend

Οι Weekend είναι Shaun Durkan (φωνητικά/μπάσο), ο Kevin Johnson (κιθάρα) και ο Abe Pedroza (ντραμς) και σχηματίστηκαν το 2009 στο Σαν Φρανσίσκο. Το πρώτο τους LP με τίτλο Sports βγήκε το 2010 από την Slumberland Records, μια από τις καλύτερες ανεξάρτητες εταιρίες εκεί έξω. Φέτος, κυκλοφόρησαν το Jinx, το δεύτερο τους άλμπουμ από την ίδια εταιρία. Οι φήμες λένε ότι παίζουν post-punk ωστόσο ο Shaun Durkan το εξηγεί καλύτερα στις από κάτω γραμμές. “Πως θα ήταν οι Cure αν έπαιζαν πιο δυνατά και πιο γρήγορα”. Αυτή την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, οι Weekend θα ανέβουν στη σκηνή του Six D.O.G.S.

Είπατε το δεύτερο σας άλμπουμ Jinx (γρουσουζιά). Δεν το γρουσουζέψατε ονομάζοντάς το έτσι;

Νομίζω ότι πρόκειται για το αντίθετο της γρουσουζιάς, έτσι δεν είναι; Αν το έλεγα #1 τότε θα ήταν γρουσουζιά. Η ιδέα είναι να αναγνωρίζουν όλοι ξεκάθαρα ότι πρόκειται για το δεύτερο άλμπουμ.

Τι συμβαίνει στο Μπρούκλιν; Όλοι έχουν μπάντα εκεί;

Όπως και σε κάθε άλλη πόλη, λίγοι άνθρωποι έχουν καλές μπάντες. Υπάρχουν πολλές cool, αν σου αρέσει το cool.

Πως θα περιέγραφες τη μουσική σας σε κάποιον που δεν σας έχει ακούσει ακόμα;

Συνήθως λέμε στον κόσμο πως ακουγόμαστε σαν πιο αγριεμένοι, πιο δυνατοί και πιο γρήγοροι Cure.

Tι μουσική ακούγατε μεγαλώνοντας;

Ο πατέρας μου μου έμαθε πολλές post-punk μπάντες. Killing Joke, The Cure, Joy Division, New Order κτλ. Έτσι μεγάλωσα με τέτοια ενώ σαν άγριος έφηβος το έριξα σε πιο δυναμική μουσική όπως το metal και το hardcore. Πέρασα και μια ska φάση, όπως και μια nu metal. Δοκίμαζα πολλά πράγματα να ακούσω, πολλά για τα οποία ντρέπομαι τώρα που το ξανασκέφτομαι.

Ποιες είναι οι διαφορές του Sports με το Jinx; Ποιο σου άρεσε περισσότερο;

Το Jinx είναι διαφορετικό από το Sports και αυτό έγινε επίτηδες. Θέλαμε να διευρύνουμε τον ήχο και το όραμα της μπάντας πέρα από την lo-fi παραγωγή. Το τελευταίο πράγμα που θέλαμε να κάνουμε στο Jinx ήταν να κάνουμε ανεπιτήδευτη την παραγωγή και καλά για να φανούμε “cool”. Πιστεύω ότι στα τραγούδια του είναι πιο εξελιγμένες οι ιδέες σε μερικά μάλιστα πράγματα που δοκιμάζαμε στο Sports. Ο κόσμος πάντα μπαίνει σε συγκρίσεις, και καλά ποιο είναι καλύτερο, αλλά ειλικρινά τα αγαπώ και τα δύο. Και τα δύο αντιπροσωπεύουν αληθινές και έντονες στιγμές της ζωής μου.

Πόσο πιο γνωστοί γίνατε από την φήμη που αποκτήσατε όταν δώσατε κομμάτι σας στη σειρά Dexter;

Τι να σου πω. Ενθουσιάστηκε πολύ η μητέρα μου κι ο λογιστής μας.

Είναι η Slumberland η 4ΑD της εποχής μας;

Και οι δύο αυτές εταιρίες βγάζουν δίσκους ακόμα, οπότε αν συγκρίνουμε την Slumberland με την 4ΑD του παρελθόντος η απάντηση είναι όχι. Η Slumberland είναι ο Mike Schulman που έχει μια τελείως διαφορετική ματιά στη μουσική από οποιονδήποτε άλλο. Η εταιρία αυτή είναι τελείως δική του, νόμιμη και υπέροχη. Δεν έχει σχέση με οτιδήποτε άλλο. Ζήτω SLR.

Τι θα κάνετε τον επόμενο καιρό; Μόνο περιοδείες;

Αυτή τη στιγμή απαντώ στις ερωτήσεις από ένα ξενοδοχείο στο Μπρίστολ και σκέφτομαι πως έχουμε ακόμα άλλες 20 μέρες για περιοδεία μέχρι ν’ αράξουμε κάποιες μέρες τον Δεκέμβρη. Μετά, τον Ιανουάριο ξεκινάμε την αμερικάνικη μας τουρνέ. Ελπίζω μέχρι τότε να μην έχουμε πεθάνει από αφυδάτωση ή από κάποια μοιραία ασθένεια. Ή τώρα που το σκέφτομαι αν πάθουμε κανα ατύχημα οι δίσκοι μας θα αποκτήσουν τεράστια συλλεκτική αξία και πρέπει να ταΐσω τα παιδιά μου!

Ποιο είναι το καλύτερο σημείο για να φας στο Μπρούκλιν;

Το κινέζικο εστιατόριο στο Bushwick που πουλά κομμάτια πίτσα.

http://youtu.be/12bTWhLlriw

WEEKEND w/ Chickn Live @ SIX D.O.G.S.

SIX D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8 , Μοναστηράκι)

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Πόρτες: 21:00

Είσοδος:15 ευρώ

www.sixdogs.gr