Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Πώς «Βάζεις Χ» στον Μαύρο Χάρτη της Ρατσιστικής Βίας; [Βίντεο]

Μέχρι τις 2/2 στην Τεχνόπολη παρουσιάζονται 100 συγκλονιστικά έργα για ισάριθμες ρατσιστικές επιθέσεις των τελευταίων χρόνων. 5 από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση περιγράφουν on camera τα έργα τους.

Όταν τον Μάρτιο του 2019 η έκθεση Βάλ’ τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα, περισσότεροι από 3000 επισκέπτες, έδειξαν με την παρουσία τους πως η ρατσιστική βία είναι κάτι που δε μένει στο σκοτάδι. Mας αφορά όλους.

Η έκθεση επέστρεψε και πάλι στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (από τις 24/1 ως 2/2), αφού η καμπάνια ταξίδεψε σε πολλά μέρη της Ελλάδας όπου έχουν καταγραφεί σχετικά περιστατικά βίας. Σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό, να ενημερώσει για περιστατικά μιας πρακτικής γενικευμένης στην Ελλάδα και να δείξει πως ο ρατσισμός δεν χωρά έχει θέση σε καμία πόλη της χώρας μας.

Η έκθεση περιλαμβάνει 100 επιθέσεις που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα, αποτυπωμένες σε ισάριθμα έργα, που δεν υπαινίσσονται απλά αλλά τις συσχετίζουν με τα τάγματα εφόδου και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, κάποια έργα δεν αφορούν μόνο επιθέσεις στον δρόμο αλλά ακόμα και κατά τη διάρκεια της πολυσυζητημένης δίκης της Χρυσής Αυγής. 

Noir Captain

Θανάσης Πέτρου

Πάνος Μαραγκός

Το λεύκωμα Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τόπος τον Νοέμβριο του 2019 είναι διαθέσιμο στην έκθεση. Όλα τα έσοδα θα δοθούν για την υποστήριξη των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σχεδιάζουν οι: Δήμητρα Αδαμοπούλου, Τάσος Αναστασίου, Ευάγγελος Ανδρουτσόπουλος, John Antono, Aspalax, Μάριος Μπόρας, Γιώργος Μπότσος, Bratimoto, Γιώργος Χαλκιάς, Chrispy Sift, Molly Crabapple, Σπύρος Δερβενιώτης, Vasco Gargalo, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Τόμεκ Γιοβάνης, Γιώργος Γούσης, Kanellos COB, Βάλια Καπάδαη, Λουίζα Καραγεωργίου, Θανάσης Καραμπάλιος, Θωμάς Κεφαλάς, Σταύρος Κιουτσούκης, Κώστας Κυριακάκης, Μιχάλης Κουντούρης, Άρης Λάμπος, Λέανδρος, Stephen Livanos, Πάνος Μαραγκός, Δημήτρης Μαστώρος, Γιώργος Μικάλεφ, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Δήμητρα Νικολαΐδη, No Budget Epics, Noir Captain, Αλεξία Οθωναίου, Γαβριήλ Παγώνης, Πανάγος, Παναγιώτης Πανταζής, Βαγγέλης Παπαβασιλείου, Παύλος Παυλίδης, Θανάσης Πετρόπουλος, Θανάσης Πέτρου, Piotr, Kianoush Ramezani, Tjeerd Royaars, Soloup, Στέλλα Στεργίου, Maria Stoian, Tasmar, Σάββας «The Pack» Αμπατζίδης, Έφη Θεοδωροπούλου, Αντώνης Βαβαγιάννης, Ξανθός Βενιζέλου, Λευτέρης Γιακουμάκης, Γεωργία Ζάχαρη.

*Η Καμπάνια και όλες οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιό της αποτελούν κοινή πρωτοβουλία της HumanRights360 και του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Βάλ’ τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας
Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Αίθουσα «Νέοι Φούρνοι»
Ώρες Κοινού Δευτέρα έως Παρασκευή: 14:00 – 22:00
Ώρες Κοινού Σάββατο – Κυριακή: 11:00 – 22:00
Η Είσοδος είναι Ελεύθερη
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.