ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Trump Beatles: μία μπάντα που θέλει να κάνει τους Beatles (και όχι τον Trump) σπουδαίους ξανά

Μιλήσαμε με τέσσερις τύπους από τη Νέα Υόρκη που υποστηρίζουν ότι όσο κι αν η μουσική τους μοιάζει με κάποια παλιά βρετανική μπάντα, γράφεται εξ' ολοκλήρου από τον κύριο Τραμπ. Fake News!

Τους Beatles πολύ λάτρεψαν, τον Donald Trump πολλοί μίσησαν. Τα Σκαθάρια πολλοί τίμησαν άμεσα ή έμμεσα μέσα από τη μουσική τους, τα πυρά τους κατά του Προέδρου των ΗΠΑ πολλοί έριξαν μέσα από τα τραγούδια τους. Υπάρχουν όμως τέσσερις τύποι στη Νέα Υόρκη που συνδύασαν την αγάπη για τους μεν και το μίσος για τον δε και πήγαν παραπέρα κάτι που θα μπορούσε να παραμείνει απλά ένα ανέκδοτο μεταξύ φίλων. Βαφτίστηκαν Trump Beatles και κάνουν αυτό ακριβώς που μπορείτε να υποθέσετε: διασκευάζουν κομμάτια των Beatles στο οποία προσθέτουν τη δική τους αντι-Τραμπ στιχουργική πινελιά -αλλά και τον στυλιστικό φόρο τιμής στον «Πρόεδρο» που στηρίζεται στο τρίπτυχο «κοστούμι-κόκκινη γραβάτα-πορτοκαλόξανθη κόμη»- και είναι το λιγότερο απολαυστικοί.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως ο «κύριος Τραμπ», όπως τους αρέσει να τον φωνάζουν, γραφεί ο ίδιος όλα τα κομμάτια τους και η όποια ομοιότητα με κάποια παλιά βρετανική μπάντα είναι συμπτωματική. Η Popaganda τους αναζήτησε και οι Trump John, Trump Paul, Trump George Harrison και Trump Ringo μας μίλησαν για το cheeseburger που ο «Πρόεδρος» δεν μοιράστηκε μαζί τους, το πώς περιποιούνται τα μαλλιά τους, αλλά κι εκείνη την Γιαπωνέζα με την οποία ο Trump John επιμένει να βγαίνει, αν και οι υπόλοιποι Trump Beatles δεν τη συμπαθούν καθόλου.

https://www.youtube.com/watch?v=bUYXVseSCJM

Ποιά ήταν η στιγμή που γεννήθηκαν οι Trump Beatles; Ήμασταν απλά μια κανονική μπάντα στον υπόγειο της Νέας Υόρκης. Μια μέρα μας πλησίασε ένας τύπος με μουστάκι και μας είπε: «Έχω μία ευκαιρία για σας φίλοι μου». Το επόμενο πράγμα που ξέρουμε, είναι ότι μας πήγε στην σουίτα του κυρίου Τραμπ σε ένα από τα χλιδάτα ξενοδοχεία του. Ο κύριος Τραμπ ήταν ξαπλωμένος με ένα cheeseburger σε κάθε χέρι. Παρατηρήσαμε ότι σε μία από τις τρεις τηλεοράσεις του έπαιζε ένα ντοκιμαντέρ για μία παλιά βρετανική μπάντα, για την οποία έδειχνε πολύ ενθουσιασμένος. Μας είπε: «Losers, θα γίνεται μία από τις σπουδαιότερες μπάντες που έχει δει ποτέ κανείς. Θα γράψω τα τραγούδια, εσείς απλά σκάστε και παίξτε τα!». Κι έτσι γεννήθηκαν οι Trump Beatles. Δεν μοιράστηκε μαζί μας τα cheeseburgers.

Από τα τέλη του 2016 μέχρι και τώρα βλέπουμε πολλούς μουσικούς να μιλάνε για τον Τραμπ και την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ. Πιθανότατα είστε η πιο ακραία και χιουμοριστική αντι-Τραμπ μουσική δήλωση. Πόσο σημαντικό θεωρείτε η τέχνη να μιλάει σε μία τέτοια εποχή και ποιά η θέση της σάτιρας σε αυτό; Πράγματι, πολλές μπάντες λένε πολλά για τον κύριο Τραμπ. Λογικά, όπως και στην περίπτωσή μας, ο κύριος Τραμπ γράφει την μουσική και στους υπόλοιπους αυτούς καλλιτέχνες, ως μέρος μία μικρής και άκρα μυστικής στρατηγικής μάρκετινγκ. Ο κύριος Τραμπ κάποια στιγμή μας είπε ότι μάλλον είναι εξυπνότερος από τον Αινστάιν. Αλλά είπε επίσης: «Ο αναμαλλιασμένος τρελο-Αινστάιν δίστασε να κάνει ένα internet  IQ τεστ!».

Οι Beatles τι σημαίνουν για σας; Διαβάζεται “The Trump Beatles”. Μερικοί λένε ότι βρίσκουν ομοιότητες μεταξύ εμάς και κάποιας παλιάς βρετανικής μπάντας, αλλά ο κύριος Τραμπ λέει πως αυτοί οι άνθρωποι είναι απλά “losers και haters”. Ο κύριος Τραμπ δεν θα αντέγραφε ποτέ κάποιο άλλο συγκρότημα, ούτε θα έλεγε ψέματα για οτιδήποτε. 

Εάν συναντούσατε τον Ντόναλντ Τραμπ τι θα του λέγατε; Ο κύριος Τραμπ μας κρατά κλειδωμένους σε ένα υπόγειο ενός ξενοδοχείου του (δεν ξέρουμε σε ποιό) οπότε δεν του μιλάμε πολύ συχνά. Τις σπάνιες φορές που μας μιλάει μας λέει πόσο «χάλια είμαστε» και ότι είμαστε δημοφιλείς μόνο εξαιτίας της ασύλληπτης τραγουδοποιίας του. Νομίζουμε πως είναι απλά ο τρόπος του να μας εμψυχώνει. Την επόμενη φορά που θα του μιλήσουμε, έχουμε αποφασίσει να του ζητήσουμε χρήματα. Δεν μας έχει πληρώσει ακόμα. Πιστεύουμε πως είναι ένας ακόμη τρόπος εμψύχωσης, αλλά οπωσδήποτε δεν θα ήταν άσχημο να μας πληρώσει. 

Στην ιστοσελίδα σας βλέπουμε κάπου ένα τσιτάτο που αποδίδεται στον Μπαράκ Ομπάμα και λέει: «Θυμάμαι τους Trump Beatles, εεεμ, δεν είναι τόσο καλοί, εεεμ, προτιμώ τους κανονικούς Beatles». Πιστεύετε ότι στον, εεεμ, Ομπάμα θα άρεσε η μουσική σας; Πιστεύουμε πως οι Trump Beatles θα έπρεπε να αρέσουν σε όλους από όποια χώρα και αν προέρχονται.

Κάτι ακόμα που μάθαμε από το επίσημο site σας ήταν ότι ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Meet The Trump Beatles βρίσκεται στα σκαριά. Θα είναι κάτι σαν το Hard Day’s Night -πιθανότατα τo Trump Day’s Night; Δεν μας έχουν πει πολλά για το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουν, αλλά συζητιέται πολύ. Όλοι το ξέρουν. Προφανώς, πρόσφατα έδειξαν μία αρχική εκδοχή στον κύριο Τραμπ. Πιστεύουμε ότι του άρεσε, αν και αρνήθηκε ότι συμμετείχε σε αυτό ή ότι είπε όλα όσα είπε.

Από τα βίντεό σας βλέπουμε ότι συχνά παίζετε στον δρόμο ή στον υπόγειο. Πώς αντιδρούν οι περαστικοί; Από όταν ο κύριος Τραμπ άλλαξε τον τρόπο που ντυνόμαστε ώστε να μοιάζει περισσότερο στον δικό του, οι φανς είναι ΤΡΕΛΟΙ για εμάς. Όταν παίζουμε στον υπόγειο, ένα τεράστιο κοινό συσσωρεύεται γύρω μας κάθε λίγα λεπτά, και τη στιγμή που φεύγει, το επόμενο πλήθος έρχεται!

https://www.youtube.com/watch?v=LpDQB9AuKv8

Πώς είναι η Trump Beatlemania; Είναι απίστευτη, τα νούμερα στα social media είναι τεράστια, βλέπεις τη σφυγομέτρηση, το Facebook. Μας αρέσει να επικοινωνούμε κατευθείαν με τους θαυμαστές μας στο Twitter και να τους λέμε την αλήθεια, χωρίς τα ψευδή μέσα που λένε διάφορα για τα τραγούδια, τα ονόματα ή τις φωνές μας. Ο Trump Ringo είναι πιο δημοφιλής από ό,τι νομίζετε.

Να αναμένουμε κάποια ολοκληρωμένη δουλειά από εσάς; Κάποιο magnum opus με τίτλο όπως Sgt. Donald’s Cold Heart Club Band; Όποτε ο κύριος Τραμπ πει ότι είμαστε έτοιμοι, ευχαρίστως θα ηχογραφήσουμε album. Ανέφερε κάτι περί δημιουργίας κερδών μέσα από το project προκειμένου να καλύψει κάτι που λέγεται «δικαστικά έξοδα».

Γιατί όλοι αναφέρεστε με το μικρό σας όνομα πέραν του Trump George Harrison; Trump John, Trump Paul και Trump Ringo είναι απλά τα αληθινά μας ονόματα. Για τον Trump George Harrison (αληθινό όνομα: Trump George) πιστεύω ότι ο κύριος Τραμπ ανησυχούσε ότι θα υπήρχαν κι άλλοι Trump George όπως ένιωσε, ως συνήθως, ότι η «διάυγεια» και η «ακρίβεια» ήταν πιο σημαντικές από την «επωνυμία» και την «ακροαματικότητα».

Πώς περιποιείστε τα μαλλιά σας; Τα περισσότερα tips είναι από τον κύριο Τραμπ. Βέβαια τα μαλλιά του είναι μία ύφανση αξίας 40 χιλιάδων δολαρίων, η ρουτίνα περιποίησης είναι πολύ πιο εντυπωσιακή και σύνθετη από την δική μας. Αλλά παρακολουθούμε και μαθαίνουμε όπως και να ‘χει.

https://www.youtube.com/watch?v=OZ3toms9mNc

Ο John Lennon σε μία συνέντευξη το 1966 είχε δηλώσει πως οι Beatles είναι «μεγαλύτεροι από τον Ιησού». Είναι οι Trump Beatles μεγαλύτεροι από τον Τραμπ; Δεν είμαστε σίγουροι πόσο μεγάλος ήταν αυτός ο τύπος ο Ιησούς. Ο κύριος Τραμπ είναι πολύ μεγάλος και γίνεται όλο και μεγαλύτερος από ό,τι φαίνεται. Θα λέγαμε ότι είναι η μεγαλύτερη δυνατή επιλογή που μπορεί να υπάρξει.

Είναι ο «Πέμπτος Trump Beatle»; Ο κύριος Τραμπ είναι πολύ απασχολημένος. Από ό,τι μας λέει, έχει κάποιες πιεστικές υποχρεώσεις στο γκολφ που δυσκολεύουν πολύ τη ζωή του, οπότε είναι αδύνατο γι’ αυτόν να παίζει στη μπάντα. Αλλιώς, μάλλον θα ήταν ο ίδιος και τα τέσσερα μέλη της μπάντας.

Υπάρχει κάποια Yoko Ono στη μπάντα; Τα μέλη του συγκροτήματος είναι: Trump John, Trump Paul, Trump George Harrison και Trump Ringo. Ξαναδιαβάζοντας τη λίστα, δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποιο μέλος Yoko Ono. O Trump John βγαίνει με μία Γιαπωνέζα που οι υπόλοιποι πιστεύουμε πως πρέπει να χωρίσει, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ερώτησή σου.

Πέραν από τους δρόμους της Νέας Υόρκης αλλά και το υπόγειο του ξενοδοχείου του που τους κρατά «όμηρους» ο κύριος Τραμπ, μπορείτε να βρείτε τους Trump Beatles σε: trumpbeatles.com / Facebook / Twitter / Youtube   
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.