Categories: ΣΙΝΕΜΑ

Το τρέιλερ του The Matrix Resurrections που μόλις κυκλοφόρησε είναι γεμάτο αναφορές στην Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

Έτσι είναι αυτά. Σε αναστατώνουν με ένα τρέιλερ κεραυνό και περιμένεις πώς και πώς να βγει η ταινία για να δεις πώς θα είναι ο Neo στον πραγματικό κόσμο και τέλος πάντων τι θα συμβεί με αυτό το Matrix;

Το διαδραστικό fan site που υπάρχει από το πρώτο κιόλας Matrix, το WhatIsTheMatrix.com τόσες μέρες μας ρωτούσε ποιο από τα δύο χάπια θα διαλέγαμε. Το κόκκινο χάπι είναι αυτό που απελευθέρωσε τον Neo (Keanu Reeves) από το Matrix στην πρώτη ταινία το 1999, ενώ το μπλε χάπι θα τον κρατούσε στην ψεύτικη ζωή του. Αν επιλέγαμε το κόκκινο χάπι, ο Yahya Abdul-Mateen II που θα υποδυθεί τον Morpheus, μας εξηγούσε ότι ο κόσμος δεν είναι έτσι όπως νομίζουμε. Αν επιλέγαμε το μπλε χάπι, εμφανιζόταν ο Neil Patrick Harris και εξηγούσε ότι ο λόγος που βρισκόμαστε εκεί είναι επειδή δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε την πραγματικότητα από τη φαντασία. Πιο συγκεκριμένα, ανάλογα με την επιλογή που κάναμε και σύμφωνα με το χάπι αλλά και την ώρα που το διαλέγαμε, βλέπαμε ένα από τα 180.000 teaser videos που ήταν έτοιμα. 

Μετά τo teaser trailer που βγήκε δύο μέρες πριν και μας έβαλε στην πρίζα για την τέταρτη ταινία της σειράς, ήρθε το επίσημο trailer που μας έκαψε τον εγκέφαλο. 

Βρισκόμαστε (μάλλον) στον πραγματικό κόσμο, ο Neo λέγεται Thomas και μιλάει στον ψυχίατρό του τον οποίο υποδύεται ο Neil Patrick Harris. Έχοντας κάποιες εικόνες στο μυαλό του, τον ρωτάει: «Βλέπω κάποια όνειρα που δεν είναι απλά όνειρα, είμαι τρελός»; Και εκείνος του απαντάει: «Δεν χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη εδώ».

Μία που το λέει, μία που ξεκινάει το “White Rabbit” των Jefferson Airplane να ακούγεται και μαζί του ξεκινά να ακούγεται και το καρδιοχτύπι μας. Βλέπουμε τον Thomas (ο άπιστος Θωμάς;) στον (έστω φαινομενικά) πραγματικό κόσμο να ψάχνει απαντήσεις, να συναντά την Trinity και να μην την αναγνωρίζει, να πετά τα μπλε χαπάκια σε έναν νεροχύτη, να διαλέγει ένα κόκκινο, να ψάχνει απαντήσεις στο βιβλίο “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” (άλλωστε στο φανταστικό σύμπαν της Χώρας των Θαυμάτων, υπάρχουν αλληγορικοί συμβολισμοί ως προς τον κόσμο της επιστήμης), να βλέπει τον λαγό της Αλίκης παντού μπροστά του (γι’ αυτό και το τραγούδι του trailer), η λαγουδότρυπα προφανώς θα κάνει όλη τη δουλειά (όπου λαγουδότρυπα ένας παλιός καθρέφτης) και κάπως έτσι θα μεταφερθούμε στον κόσμο του Matrix όπου θα γίνει ο κακός χαμός και όλα αυτά που αγαπήσαμε το 1999 στην πρώτη ταινία φαίνεται να επιστρέφουν για να μας κρατήσουν σε μεγάλη αγωνία. 

Τo “The Matrix Resurrections” αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες και στο HBO Max στις 22 Δεκεμβρίου 2021. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Lana Wachowski, μόνη της, η οποία είχε σκηνοθετήσει και γράψει το σενάριο της αρχικής τριλογίας του Matrix, μαζί με την αδερφή της Lilly Wachowski.

Στο cast επίσης συμμετέχουν οι: Jada Pinkett Smith ως Niobe, Lambert Wilson ως The Merovingian, Daniel Bernhardt ως Agent Johnson, Yahya Abdul-Mateen II, Andrew Caldwell, Priyanka Chopra, Neil Patrick Harris, Jessica Henwick, Ellen Hoffman, Eréndira Ibarra, Toby Onwumere, Max Riemelt, Christina Ricci, Brian J. Smith και τελευταίος αλλά καθόλου αμελητέος, ο Jonathan Groff που αγαπήσαμε μέσα από τη σειρά “Mindhunter”. 

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά

Share
Published by
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά