Η έβδομη σεζόν του Game of Thrones έφτασε στο τέλος της και τώρα (αν είμαστε τυχεροί, αν είμαστε άτυχοι θα είναι το 2019) θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2018 για να ξαναδούμε τους αγαπημένους μας χαρακτήρες εν δράσει. Το τελευταίο επεισόδιο για φέτος ήταν και το μεγαλύτερο και σίγουρα κάλυψε πολλά κενά, δημιουργώντας παράλληλα ακόμα περισσότερα.

Το μεγαλύτερο, ίσως, ερώτημα που δημιουργήθηκε μετά τους τίτλους τέλους ήταν ένα. Τί σήμαινε το βλέμμα του Τύριον όταν είδε τον Τζον να μπαίνει στο δωμάτιο της Νταινέρυς; Όπως πάντα οι σκληροπυρηνικοί φαν της σειράς, δεν άργησαν να βρουν τί θα μπορούσε να σημαίνει το σαστισμένο ύφος του μικρού γιου των Λάννιστερ.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το σημαντικότερο γεγονός, αυτό που περιμέναμε όλοι εδώ και 7 σεζόν, αποκαλύφτηκε από τον Μπραν (που όλα τα ξέρει αλλά δεν λέει τίποτα). Ο Τζον είναι νόμιμος γιος του Ρέυγκαρ Τραγκάρυεν και της Λυάννα Σταρκ, κάτι που τον κάνει νόμιμο διάδοχο του θρόνου. Και όσο ο Μπραν αφηγούνταν την πραγματική ταυτότητα του Τζον στον Σάμγουελ Τάρλυ, ο βασιλιάς στου Βορρά έμπαινε στο δωμάτιο της Βασίλισσας με τα δεκάδες προσωνύμια και λίγα λεπτά αργότερα τους βλέπουμε να κάνουν έρωτα. Μπορεί για τους Ταργκάρυεν η αιμομιξία να είναι κάτι συνηθισμένο, ο τίμιος και μεγαλωμένος με την ηθική των Σταρκ όμως, Τζον, δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει σε αυτά τα νέα.

Το επεισόδιο όμως, ξεκίνησε με όλους τους σημαντικούς παίκτες του σκακιού του Τζώρτζ Ρ.Ρ Μάρτιν να συναντιούνται για πρώτη φορά σε κοινό έδαφος, με σκοπό να πειστεί η Σέρσεϊ να κάνει ανακωχή μέχρι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο εχθρό που απειλεί τους πάντες. Αν και η βασίλισσα δέχθηκε αρχικά να κάνει ανακωχή, η άρνηση του Σνόου να μείνει ουδέτερος καθώς έχει ήδη υποταχθεί στην Καλίσι, εξαγρίωσε την Σέρσεϊ με αποτέλεσμα να χρειαστεί να πάει μόνος του ο Τύριον για να την πείσει. Μετά από πολλές ανταλλαγές προσβολών και την Σέρσεϊ να του εκφράζει το μίσος της κατηγορώντας τον ότι θέλει το τέλος των Λάννιστερ εκείνος φαίνεται να παρατηρεί ότι είναι έγκυος. Η σκηνή σταματάει εκεί και το επόμενο που βλέπουμε είναι η Σέρσεϊ να ανακοινώνει στον Τζον και την Νταινέρυς ότι τελικά θα τους βοηθήσει στον Μεγάλο Πόλεμο.

Τί συζητήθηκε ανάμεσα στα δυο αδέρφια και δεν το είδαμε εμείς; Θα μπορούσε αυτή η συζήτηση να είναι και ο λόγος που ο Τύριον κοντοστέκεται και παρατηρεί τον Τζον που μπαίνει στο δωμάτιο της Νταινέρυς;

Πολλοί θεωρούν ότι απλά ο Τύριον είναι και αυτός ερωτευμένος με την μάνα των δράκων, κάτι που άφησε να υπονοηθεί και η Σέρσεϊ.

Άλλοι πιστεύουν ότι ανησυχεί πως ένας πιθανός έρωτας μεταξύ των δυο θα θέσει σε κίνδυνο τον κοινό μεγάλο στόχο όλων τους. Να σταματήσουν την έλευση των νεκρών. Βέβαια, σε προηγούμενα επεισόδια δεν φαινόταν να έχει θέμα με μια επικείμενη σχέση Τζον και Νταινέρυς.

Οι πιο καχύποπτοι, δυστυχώς, φοβούνται πως το βλέμμα του Τύριον σημαίνει κάτι πολύ χειρότερο. Κάτι που θα αλλάξει εντελώς το παιχνίδι αλλά και το πως οι θεατές θα αντιμετωπίζουν από δω και πέρα τον χαρακτήρα του, που ήταν, ίσως, ο αγαπημένος όλων μέχρι χτες.

Οι φανατικοί της σειράς εικάζουν πως ο Τύριον τελικά θα προδώσει την Καλίσι και θα ταχθεί με την αδερφή του. Είναι εμφανές πως έκανε κάποια συμφωνία με την Σέρσεϊ, αλλιώς εκείνη δεν θα έδινε ή δεν θα παρίστανε ότι θα δώσει τα στρατεύματά της τόσο εύκολα.

Ίσως ο Τύριον της αποκάλυψε ότι η Νταινέρυς δεν μπορεί να κάνει παιδιά και ότι θα φροντίσει το παιδί της να πάρει την εξουσία όταν εκείνη πεθάνει. Τον είδαμε άλλωστε σε προηγούμενο επεισόδιο να επιμένει πως η Καλίσι πρέπει να χρίσει κάποιον ως διάδοχό της.

Κάτι τέτοιο βγάζει νόημα, δεδομένου το πόσες τύψεις νοιώθει για τον θάνατο του Τόμμεν και της Μυρσέλλα.

Τώρα το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε να περάσει ένας χρόνος για να μάθουμε.