Κάπως σαν τη Mary χωρίς τον The Boy και – το σημαντικότερο – χωρίς το heroin chic. Κάπως σαν τη Beth Gibbons χωρίς την επί σκηνής καμπούρα της (από το βάρος των υπόλοιπων Portishead). Κάπως σαν την Amanda Palmer χωρίς τη μεγαλομανία της αλεπούς που ξέρουμε τι κάνουμε με όσα δε φτάνει. Κάπως σαν τον Jason Molina χωρίς την αυτοχειρία. Κάπως σαν όλα αυτά να μη λένε απολύτως τίποτα ή στην καλύτερη μόνο λίγα για την ατμόσφαιρα της μουσικής αυτού του κοριτσιού που το λένε Melentini αλλά αυτό είναι το λιγότερο περίεργο πράγμα που έχει να κάνει με εκείνη. (Ναι, επίτηδες έγινε αυτή η φαιδρή ομοιοκαταληξία). Θα το διαπιστώσεις αυτή την Παρασκευή που παίζει μαζί με τον Pan Pan στη Death Disco (Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή)

POP__MG_1584b
Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Το Temples of Boom των Cypress Hill νομίζω, όταν ήμουν 10. Έδινα τα μισά λεφτά απ’το χαρτζιλίκι μου στον μεγάλο αδερφό μου για να αγοράζει cd και κασέτες ή πηγαίναμε μαζί στο Μοναστηράκι στα δισκάδικα.

Ποιος είναι ο τελευταίος; Σωτηρία Μπέλλου – «αρχόντισσα».

Ποιοι είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Δε ντρέπομαι για κανένα δίσκο αλλά λυπάμαι για όλους αυτούς που δεν έχω.

Ποιους δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Δε δανείζομαι δίσκους αλλά τώρα μου θύμισες ότι πρέπει να επιστρέψω ένα βιβλίο σε κάποιον εδώ και πολύ καιρό.

POP__MG_1603b

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Δεν έχω βρεθεί σε μεγάλες συναυλίες λόγω θεμάτων που έχω με κρίσεις άγχους όταν βρίσκομαι με πολύ κόσμο αλλά από αυτές που έχω καταφέρει να πάω ξεχωρίζω Dead Can Dance και Killimanjaro Darkjazz Ensemble.

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rocknroll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: Smoke City – “Underwater Love”. Drugs: Ανέστος Δελιάς – “ο πόνος του πρεζάκια”. Rock ’n’ Roll: The Clash – “Rock the Casbah”. Και όλα μαζί μου φέρνουν στο μυαλό το “Venus in Furs”.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Δεν πίνω καθόλου αλκοόλ, δεν ξέρω πώς είναι το συναίσθημα σ’αυτό που περιγράφεις.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο David Bowie. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Αν είναι Πέμπτη.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα, David Bowie ή Iggy Pop; David Sylvian.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Ντάξει, φτάνει!

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερον σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Ωχ γιατί να είμαι αυτός ο φλώρος, δε μπορώ να είμαι ο Jack Black; Tελος πάντων, μάλλον θα ακουγόταν το “Sometimes I feel so low” των Japan.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Κάναμε πρόβα στο Κουκάκι με sequence theory project στο υπνοδωμάτιο του Wris Orfeus που είχαμε μετατρέψει σε homestudio αυτό το κομμάτι

http://youtu.be/5CQU65cJsg4

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Μάντσεστερ με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Σιάτλ με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Με τους Στέρεο Νόβα το 1993 στο Περιστέρι γιατί είχαμε ξεσαλώσει με τα αδέρφια μου, πολύ πιτσιρίκια τότε, με την «Ποπ Κατσαρίδα» και το 2012 αρχές Απρίλη με  τον Αγγελάκα στο Μετρό Φιξ στην Αθήνα που τον είδα τυχαία και κώλωσα ενώ ήθελα πολύ να του πω κάτι δικά μου για τη θεωρία των πιθανοτήτων και για το δηλητήριο του σκορπιού.

Ποια μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; H Γιώτα Γιάννα με τη φυσαρμόνικά της.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Δε μου αρέσει να κάνω παρέα με ροκσταρς.

Είναι τέλικα ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Δεν είναι ο Μοrgan Freeman;;

http://youtu.be/WB22SMMzy4c

* Το ντεμπούτο της, Explosions Around, the Desert Inside, κυκλοφορεί από τη Restless Wind.