Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΥΣΙΚΗ

Territroy: Το Ντεμπούτο τους Άλμπουμ “Skulls & Plants” σε 10 Φανταστικές Ταινίες Πάρα Πολύ Μικρού Μήκους

Ένα track-by-track διαφορετικό απ’ ότι έχετε συνηθίσει.

φωτό: Lewis Chan

Όλα έγιναν γρήγορα. Πολύ γρήγορα. Κάπου κυκλοφόρησε η είδηση ότι αυτό το, φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι (ο πειθαρχημένος Mr. Statik και ο χαοτικός Larry Gus που τους ενώνει η Red Bull Music Academy) κάνουν κάτι μαζί, κάπου μας κάλεσαν σε μια μυστική τοποθεσία στου Ψυρρή για να μας παίξουν τα πρώτα τους κομμάτια, μια εβδομάδα μετά έπαιζαν στο Sonar 2018. Και ήταν ένα από τα σχήματα που συζητήθηκαν την περασμένη χρονιά στους διεθνείς undergound ηλεκτρονικούς κύκλους. Συνεχίζοντας να δουλεύουν ακατάπαυστα τα προσωπικά τους πρότζεκτ (ο Mr. Statik κυκλοφόρησε πέρυσι το παρθενικό προσωπικό του άλμπουμ Metamorphose) και να εμφανίζονται σε διάφορα μέρη του πλάνητη φόρμαραν ακόμα περισσότερο τον ήχο τους (τον οποίο μας έχουν περιγράψει γλαφυρά ως «μεσογειακή πολυρρυθμία υπό την επήρρεια στεροειδών») κι ένα χρόνο μετά έχουν έτοιμο το ντεμπούτο άλμπουμ τους που κυκλοφορεί στο label UFO της φημισμένης ολλανδικής ετικέτας Dekmantel.

Τίτλος; Skulls & Plants/ «Σκελετοί και Φυτά».

Τους ζητήσαμε να ξαναγυρίσουν στα 10 κομμάτια του tracklist και να μας διηγηθούν τις φανταστικές ιστορίες που τα γέννησαν, σαν δέκα ταινίες μίνι μήκους, συγκροτώντας μια από τις πλέον αναμενόμενες κυκλοφορίες που υπογράφεται από ελληνικά διαβατήρια για το 2019 (τηρώντας την εμμονή του Λάρυγγα να μη χρησιμοποιούνται πουθενά κεφαλαία)…

 

«σκελετοι και φυτα»

delirium vivens
οι ζωντανοι με τους νεκρους και οι νεκροι με τους ζωντανους. σαν χιλιαδες εκτασεις από τονικότητες που προσπαθούν να βγάλουν άκρη με την καθημερινότητα τους, από το 2012 και μετα περίπου. κρυστάλλινες ομοιοκαταληξίες, πάντα κατα λάθος.

wax smiles
σε νοσοκομεία κλεισμένοι με βρογχίτιδα, προσπαθώντας με το ζόρι να μην γίνει πνευμονία. αναπνευστήρες που σε φοράνε αυτοί αντί να τους φοράς εσύ, και τροπικά φυτά κατα λάθος προσγειωμένα σε πολυκατοικίες.

non sayers
μία διαφήμιση για ένα flip phone, ομως η διαφήμιση αναφέρεται στο μονάδικο flip phone που έχει απομείνει. θολές γωνίες εμφανίζονται μέσα από πεντακάθαρα σύννεφα και ένα γιγαντιαίο χέρι σηκώνει το τηλέφωνο που χτυπάει. την στιγμή που θα ακούγαμε την άλλη φωνή τελειώνει και η διαφήμιση.

sleeping fury
ο kanye west εγκλωβισμένος στο τρίκερι, στην μύτη του πηλίου, πάνω από φρεάτια που πλημμυρίζουν. αναγκάζεται να συναρμολογήσει το abitacolo του bruno munari με ότι υλικά βρει τριγύρω του, όλα από μνήμης. ένας μαγικός sierra δείκτης τον μετακινεί ψάχνοντας τα διάφορα αντικείμενα και ρωτώντας τους περαστικούς. 

instar
οι τελευταίες στιγμές καθαρότητας. κολλημένα delay stompboxes, σαν να προσπαθείς να παίξεις κιθάρα μέσα από αυτά αλλά όλες οι πιθανές νότες να είναι συνεχώς muted, εκτός από μία και προσπαθείς με δυσκολία να την βρείς, αρχικά στην τύχη, και μετά διεξοδικά και εξαντλητικά.

upside down sinner
η τελευταία πρόβα στο υπόγειο πριν να γκρεμίσουν το κτίριο που παίζατε μαζί από το 1998. έρχονται όλοι, και πριν να ξεκινήσετε το πρώτο τραγούδι, χτυπάει η πόρτα και έρχεται ο ξάδερφος του κιθαρίστα, που είναι επίσης κιθαρίστας, και θέλει με το ζόρι να παίξει και αυτός. η πρόβα καταστρέφεται γιατί κανείς δεν μπορεί να παίξει μαζί του. ποτέ δεν θα μάθετε αν αυτός ήταν κακός παίκτης ή εσείς, αλλά το πιο πιθανόν είναι ότι ήσασταν όλοι εσείς. και ακόμα είστε.

i meant you not you
20009. ταχυδρομικός κώδικας ή χρονολογία; καταλανοί ακαδημάϊκοι πληροφορικής ετοιμάζουν ομάδα που δοκιμάζουν λευκά κρασιά και ακούνε το curiosum των cluster, και ένας ένας ανεβαίνει στο σταντ και ξεκινάει να αναλύει το κομμάτι που μόλις τελείωσε. 

their menads
“and i will take to take this moment to say that i endorse podiums; that’s a product i can stand behind!” (Norm Macdonald Live S03E01, με καλεσμένο τον Stephen Merchant). και μετά περνάνε αλλα 20 χρόνια προσπαθώντας να σκεφτείς το ενδεχόμενο να είχε ο λετερμαν καλεσμένο τον κορτάσαρ.

bold like a new sun (ft. olympia)
δεκάδες ερωτήσεις, με σειρά που κάθε φορά αλλάζει. αρχικά με αύξοντα αριθμό λέξεων, μετά με αύξοντα αριθμό γραμμάτων, μετά με αύξοντα αριθμό υποκειμένων και κρυφών αντικειμένων. και στο τέλος μια δεύτερη λίστα με όλα τα κρυφά υποκείμενα.

prosopagnosia
όλες οι δεύτερες ευκαιρίες μαζί. σαν να υπάρχει ένα γραφείο κάπου, που το μόνο που κάνει είναι να ψάχνει και να ετοιμάζει καταλόγους με όλες τις δεύτερες τρίτες και τέταρτες ευκαιρίες που έχουν δωθεί ποτέ. σε όλους τους ανθρώπους, σε όλες τις χώρες, από την πρώτη στιγμή που ζητήθηκε αληθινή συγχώρεση.

– Το κείμενο είναι αναδημοσίευση από το redbull.com/gr-el

Το ντεμπούτο άλμπουμ των Teritroy κυκλοφόρησε στις 10/5 από την UFO.  
Οι Territroy εμφανίζονται live στο ADD Festival, 25.5 στο Παλιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.