Τα ηλεκτρονικά κύματα του Teen Daze «σκάνε» στην Αθήνα

Καλοκαίρι στο κέντρο της Αθήνας; Αυτό φιλοδοξεί να καταφέρει με τo set του, ο Καναδός παραγωγός Jamison ή ευρύτερα γνωστός ως Teen Daze. Κινούμενος σε electro/chillwave ήχους αλλά με άξονες πάντα τη ποπ αισθητική και το dreamy ύφος, δεν περιορίζεται και βουτάει στο πειραματισμό. Με τρία άλμπουμ στο ενεργητικό του, αγάπη για τον ήλιο, τα synths και τον Caribou, με την επίσκεψη του στα μέρη μας θέλει να μας κάνει να χορέψουμε πολύ. Πάρα πολύ.

Ποια είναι η αγαπημένη σου εποχή; Πάντα όταν ακούω τη μουσική σου, ονειρεύομαι διακοπές. Ανέκαθεν ήμουν καλοκαιρινός τύπος-υπάρχουν τόσα πράγματα να κάνεις το καλοκαίρι! Αλλά τα τελευταία χρόνια, έχω αρχίσει να λατρεύω την άνοιξη, εδώ στη Βρετανική Κολομβία. Ο χειμώνας είναι συνήθως πολύ βροχερός και θλιβερός. Επομένως, είναι πολύ ωραία η αίσθηση του ήλιου που ξεπροβάλλει, και τα λουλούδια και τα δέντρα που ανθίζουν παντού.

Ακούς διάφορα είδη μουσικής; Ή όλα σου τα ακούσματα έχουν κοινή βάση; Ακούω πολλά είδη και διαφορετικά στυλ μουσικής. Πάντως οι αγαπημένοι μου καλλιτέχνες είναι αυτοί που ξεφεύγουν από παροδικές μόδες. Αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ.

Έχεις κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ. Ποιες διαφορές εντοπίζεις μεταξύ τους; Η παραγωγή; Η αισθητική; Τι είναι αυτό που απολαμβάνεις περισσότερο στις ηχογραφήσεις; To All Of Us,Together είναι ένας χορευτικός δίσκος, κατά τη γνώμη μου. Ήθελα να κάνω κάτι φουτουριστικό, να βασίζεται σε synths. O ήχος και τα συναισθήματα υπερίσχυσαν από τους στίχους και τα φωνητικά. Αντίθετα, το The Inner Mansions βασίζεται κυρίως στο στίχο. Ήθελα να πω μια ιστορία μέσα από τη συγκεκριμένη δουλειά . Έτσι, θέλω να πιστεύω ότι το Glasier αποτελεί μια ωραία ισορροπία ανάμεσα στα δύο. Οι διαφορές στην παραγωγή βασίζονται στη βελτίωση των δικών μου ικανοτήτων. Ακούγοντας παλαιότερους δίσκους μου,και εύχομαι να γνώριζα ότι γνωρίζω τώρα για τις ηχογραφήσεις. Όλες οι δουλειές προέρχονται από ένα πολύ ειλικρινές περιβάλλον και είναι κατά κάποιο τρόπο, θεματικές. Μπορώ να σκεφτώ ιδιαίτερες στιγμές από όλες τις ηχογραφήσεις- οι περισσότερες συμπεριλαμβάνουν άτομα που ενεπλάκησαν στις εν λόγω εμπειρίες.

Έχει διασκευάσει το κομμάτι “Always Returning” του Brian Eno. Πως προέκυψε αυτό; Είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια και έτυχε να κάνω μια διασκευή για πλάκα. Κατέληξε να είναι τόσο καλή ώστε να το συμπεριλάβουμε στο The Inner Mansion.

Το αγαπημένο σου κομμάτι από τη τελευταία δουλειά σου; Είναι το τελευταίο κομμάτι του δίσκου, το  “Walk”. Νομίζω ότι συνοψίζει πολλά από τα πράγματα που έχω μάθει για τη δημιουργία μουσικής τα τελευταία τρία χρόνια. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα απλό synth.

Ένα πρόσωπο, ένα μέρος και ένα πράγμα που σου δίνει έμπνευση. Η Paulina, η λίμνη Cultus και το synth Roland SH-101.

Υπάρχουν καλλιτέχνες που δεν είναι κοντά στο δικό σου ύφος, με τους οποίους θα ήθελες να συνεργαστείς; Λατρεύω τους πειραματισμούς στη μουσική και χαίρομαι που ζούμε σε αυτή την εποχή, ώστε να μπορώ να έχω το προσωπικό μου στούντιο στο δωμάτιο μου. Αυτό σημαίνει πως όταν μου έρθει μια ιδέα , μπορώ να πειραματιστώ και να δημιουργήσω κάτι, τελειοποιώντας το πολύ γρήγορα. Θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ με κάποιον που δεν είμαστε κοντά μουσικά. Όπως για παράδειγμα με τον Questlove από τους The Roots-φαίνεται απίθανος τύπος!

Πρότεινε μας δύο μπάντες που πρέπει οπωσδήποτε να ακούσουμε. O Douglas Dare. Άνοιγε τη συναυλία του Nils Frahm, και ήταν πολύ καλός. Επίσης, οι Cemeteries, το project του φίλου μου  Kyle J. Reigle. Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο πριν από δύο χρόνια, στη Lefse Records και τώρα ετοιμάζουν το επόμενο. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι υπέροχο.

Ένα κομμάτι στο οποίο θα ήθελες να κάνεις remix αν είχες την ευκαιρία; Θα ήθελα να “πειράξω”κάποια παλιότερα κομμάτια του Caribou. Λατρεύω το Andorra και ο ήχος στη συγκεκριμένη δουλειά είναι εκπληκτικός.

Πως φαντάζεσαι τον Teen Daze, σε 5 χρόνια από σήμερα; Πιθανότατα, πιο ήσυχο ύφος μουσικά, και ελπίζω να μη περιοδεύω τόσο πολύ ώστε να είμαι λίγο περισσότερο στο σπίτι με την οικογένεια μου.

Τι να περιμένουμε από το live σου στην Αθήνα; Πολύ χορό! Το σετ μου έχει αρκετά club ύφος, σε αυτή την περιοδεία. Ο χειμώνας φεύγει, καιρός να διασκεδάσουμε!

INFO: Ο Τeen Daze θα εμφανιστεί τη Κυριακή 30 Μαρτίου στο Six D.o.g.s. 
Opening act: Dozen Draft.
Oι πόρτες ανοίγουν στις 21.00 μ.μ.
Εισιτήρια: Προπώληση-Ταμείο: 5 E
Προπώληση Εισιτηρίων: Viva | www.viva.gr/tickets/music/teen_daze , τηλεφωνικά στο 11876 και από όλα τα καταστήματα Public ( on-line στο www.public.gr), Παπασωτηρίου και Seven Spots.

Άνη Ορφανίδου

Share
Published by
Άνη Ορφανίδου