TV SHOWS

Τα Αγόρια του Netwix

Είναι έξι, είναι (αδιαμφισβήτητα) σέξι και οι εκπομπές τους στο πιο δημοφιλές web channel της Ελλάδας γεμίζουν το καλοκαίρι μας.
Φωτογραφίες: Ανδρέας Σιμόπουλος / FOSPHOTOS
Τα αγόρια του Netwix σε μια αναγεννησιακή πόζα.

Τα αγόρια του Netwix σε μια αναγεννησιακή πόζα.

Ο Φάνης Λαμπρόπουλος, ο Mikeius, ο Κώστας Μαλιάτσης, ο Jeremy, ο Παναγιώτης Χατζηδάκης και ο Κωνσταντίνος Κουτσούμπας είναι τα αγόρια του Netwix, δηλαδή του πιο δημοφιλούς καναλιού στο καινούριο φρούτο της ελληνικής διαδικτυακής τηλεόρασης. Σε ένα σχετικά παρθένο έδαφος οι εκπομπές τους έχουν εκατοντάδες θεατές κι εμείς δε χάσαμε την ευκαιρία να τους καλέσουμε από τα γραφεία της Popaganda. Οι κατακτητές τις διαδικτυακής τηλεόρασης μας είπαν μερικά πράγματα για το νέο φαινόμενο των web channels, συμφωνώντας πάνω στην ελευθερία που σου παρέχει η δυνατότητα να εργάζεσαι σε ένα τέτοιο.

Φάνης Λαμπρόπουλος , Ό,τι του Φανή – Ένα στα Γρήγορα – Close Up

Ο Φάνης Λαμπρόπουλος

Φάνης Λαμπρόπουλος

Ο Φάνης Λαμπρόπουλος είναι από τα πιο αστεία παιδιά του ίντερνετ. Στο Netwix είναι τριπλοθεσίτης, τα πρώτα βήματά του ωστόσο το έκανε στην τηλεόραση, καθώς εμφανίζονταν στην εκπομπή Συντέλεια. Στο Netwix ξεκίνησε με την εκπομπή Ένα στα Γρήγορα. «Καλώ celebrities με τους οποίους κάνουμε κάποιες συζητήσεις στις οποίες εγώ περνάω καλά. Οι συνεντευξιαζόμενοι μάλλον όχι, αλλά τους κρατάμε στο χέρι με κάποια ροζ βίντεο για αυτό δε παραπονιούνται. Μετά είναι το Close Up όπου τραβώ μόνος μου με το κινητό, τη ζωή ενός σταρ – ο σταρ είμαι εγώ. Τέλος, στο Ό,τι του Φανή κάνω, όπως λέει και ο τίτλος, ό,τι μου ‘ρχεται στο μυαλό, από μίνι ερωτικές ταινίες μέχρι παρωδίες. Το asset του Netwix είναι το περίφημο on demand. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος τοy, καθώς είναι με διαφορά το πρώτο web κανάλι στην Ελλάδα και πιστεύω θα αποτελέσει παράδειγμα για να γίνουν και άλλες παρόμοιες ιντερνετικές πλατφόρμες. Έχει μεγάλη ποικιλία. Εκπομπές σατιρικές, τεχνολογίας, ταξιδίου, τα πάντα. Ο κόσμος μπορεί μπαίνει για να παρακολουθήσει κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά επειδή έχει τόσο μεγάλη γκάμα επιλογών θα σε κρατήσει θα δεις και κάτι άλλο. Έτσι το κοινό αρχίζει να οικειοποιείται τις εκπομπές που παρακολουθεί. Είναι ωραίο να έχεις επιλογές. Σίγουρα στο ίντερνετ υπάρχει περισσότερη ελευθερία λόγου, κυρίως γιατί μπορείς να μιλάς, όπως μιλάς με την παρέα σου. Αυτό κάνουμε όλοι μας στις εκπομπές μας».


Mikeius, Τρία Πουλάκια – Net Wars

Ο δαιμόνιος Mikeius

Ο δαιμόνιος Mikeius

Ο Mikeius είναι βετεράνος της ιντερνετικής σάτιρας. Τον ξέρεις σίγουρα από τις εκπομπές του με τον εκρηκτικό τίτλο «ΜΠΡΑΦ», που έσπαγαν το ίντερνετ, κάθε που έβγαιναν. Έπειτα συνεργάστηκε με το Comedy Lab και αυτό τον έφερε στο Netwix και στο τιμόνι δύο εκπομπών, στα Τρία Πουλάκια μαζί με τον Μαλιάτση και την Άννα – Μαρία Βέλη σχολιάζουν διάφορα θέματα εν είδει ενός σουρεάλ πάνελ και στο Net Wars που διεξάγονται debates για ταινίες, κόμιξ και games. «Αυτό που έκανε το Netwix ένα πετυχημένο web channel είναι το φοβερό σλόγκαν που λάνσαρε, το “Μη Μπεις στο Netwix!”. Τελικά η ανάποδη ψυχολογία 5χρονου έπιασε και μπήκαν όλοι. Πέρα από αυτό, το Netwix πήρε πάρα πολύ σοβαρά το ζήτημα της διαδικτυακής τηλεόρασης, πρόσφερε πολλές εκπομπές στο κοινό, πειραματίστηκε, έφερε ταλαντούχα παιδιά, πρόθυμα και με όρεξη και το πιο σημαντικό, αυτά τα παιδιά τα αναζήτησε και εκτός τηλεόρασης. Δεν θεωρώ την επιτυχία του βέβαια απροσδόκητη γιατί για εμένα που είμαι στο internet από το 1999, ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή το πεδίο δράσης να μεταφερθεί στο web».


Κωνσταντίνος Κουτσούμπας, NeXt Player

Επόμενος παίχτης ο Κωνσταντίνος Κουτσούμπας

Επόμενος παίχτης ο Κωνσταντίνος Κουτσούμπας

Ο Κωνσταντίνος κάνει εδώ και χρόνια εκπομπές για gaming και τεχνολογία στην τηλεόραση. Στο Netwix βρίσκεται από το 2013 με την εκπομπή NeXt Player (προβάλλεται και στην τηλεόραση του ΑΝΤ1) που ασχολείται με gaming σε κονσόλα και υπολογιστή, hardware παρουσιάσεις και gadgets. «Από μικρός έπαιζα ηλεκτρονικά παιχνίδια, άρχισα να γράφω σε κάποια έντυπα για gaming και ακολούθησα την πορεία περιοδικό – ραδιόφωνο – τηλεόραση. Είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι ο κόσμος αναζητά την εκπομπή και θέλει να υπάρχει online για να μπορεί να την δει όποια ώρα της  ημέρας επιθυμεί. Η επιτυχία του Netwix νομίζω βρίσκεται στην επιδραστικότητα και την επικοινωνία μέσα από τα social media του καναλιού. Η αγάπη του κόσμου για ένα web channel φαίνεται από το ότι το ψάχνει, δεν υπάρχει subscription όπως π.χ. στο YouTube. Αυτό μας τιμά».


Παναγιώτης Χατζηδάκης, App Town Boy

Ο Παναγιώτης Χατζηδάκης είναι ένα "App Tow Boy"

Ο Παναγιώτης Χατζηδάκης είναι ένα “App Tow Boy”

Ο Παναγιώτης είναι γραφίστας κι εργάζεται ως Creative και Art Director από το 1999. Στην πορεία τον κέρδισαν τα start ups και πλέον είναι συνιδρυτής σε ένα ελληνοαμερικάνικο, το Pinnatta. Στην εκπομπή του App Town Boy παντρεύει όλες του τις αγάπες.  «Πάντα ήθελα να κάνω μια εκπομπή τεχνολογίας που να είναι βασισμένη στα social media, την τεχνολογία, τις εφαρμογές και τα start ups. Στην εκπομπή μπορεί να δει κανείς τεχνολογικά νέα με social χαρακτήρα, καινούριες εφαρμογές για κινητά και μια εισαγωγή στα start ups και τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνεις αν θες να ξεκινήσεις το δικό σου. Το διαδίκτυο είναι πιο ελεύθερο από την τηλεόραση, έτσι η επιτυχία του web channel και του Netwix συγκεκριμένα, πιστεύω ότι βασίζεται στους χαρακτήρες, στο ότι οι άνθρωποι του μπορούν να προβάλλουν τα ξεχωριστά στοιχεία τους και αυτό το κάνει πιο άμεσο. Επίσης το ότι είναι on demand και μπορείς να δεις την αγαπημένη σου εκπομπή όποτε θες από όπου κι αν βρίσκεσαι, δίνει στην δουλειά μας μια διαχρονικότητα.    


JeremyDAZ  

Ωπ! Ο Jeremy!

Ωπ! Ο Jeremy!

Ο Jeremy ξεκίνησε με τις δικές του εκπομπές στο YouTube κάνοντας reviews πάνω σε άλλα βίντεο. Το Netwix ήρθε για εκείνον ένα χρόνο πριν, μέσα από τη συνεργασία του web channel με το Comedy Lab. «Η εκπομπή μου, το DAZ, πραγματεύεται την δεξίότητά μου όσον αφορά τα αθλήματα. Ουσιαστικά δοκιμάζω πόσο τοις εκατό ταλέντο έχω σε κάθε τι που διαλέγω να κάνω. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι κατέχω περισσότερο το kick boxing, καθώς έκανα και για κάποια χρόνια στο παρελθόν. Το Netwix, έχει κάνει πολύ παραπάνω βήματα σε σχέση με άλλα web κανάλια και είναι μια πολύ καλή αρχή για να εξελιχθεί το ίντερνετ σε αυτό τον τομέα. Το καλό είναι η ποικιλία και το ότι έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις τι βλέπεις».


Κώστας Μαλιάτσης, Τρία Πουλάκια

Ο Maliatsis είναι το ένα από τα «Τρία Πουλάκια»

Ο Maliatsis είναι το ένα από τα «Τρία Πουλάκια»

Ο Μαλιάτσης είναι ένα από τα Τρία Πουλάκια, κι αυτός παιδί του Comedy Lab.  «Στα Τρία Πουλάκια κάνουμε σχολιασμό και σάτιρα. Είμαστε τρεις διαφορετικοί άνθρωποι κάτι που κάνει την εκπομπή σουρεάλ, αλλά και αστεία. Το Netwix έχει κάνει πολύ καλή δουλεία στο να τραβήξει τους viewers, έχει πολύ περιεχόμενο και έχει επιλέξει πολύ καλά παιδιά. Σίγουρα είναι κάτι που θα μείνει. Σε όλο τον κόσμο όλα γυρνάνε στο web, οπότε πιστεύω ότι εκεί είναι το μέλλον της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Το web έχει απίστευτη ελευθερία σε σχέση με τον παράγοντας λογοκρισίας που έχει η τηλεόραση. Η δύναμη του web tv είναι ο πλουραλισμός και οι επιλογές. Από Σεπτέμβρη είναι πιθανό να έχω και μια εκπομπή με celebrities, στους οποίους θα αναθέτω κάποιες “αποστολές”».

Ο Μαλιάτσης άργησε και δεν πρόλαβε την ομαδική φωτογράφιση. Ο Ανδρέας Σιμόπουλος όμως είχε μια λαμπρή ιδέα...

Ο Μαλιάτσης άργησε και δεν πρόλαβε την ομαδική φωτογράφιση. Ο Ανδρέας Σιμόπουλος όμως είχε μια λαμπρή ιδέα…

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.