_MG_9612

Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Led zeppelin 2, με χρήματα από τους γονείς μου.

Ποιος είναι ο τελευταίος; Τα απαγορευμένα ρεμπέτικα. Χθεσινο δώρο φίλου μου σε cd.

Ποιοι είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Για όσους ντρεπόμουν τους πέταξα. Ήταν πολλοί. Ο πρώτος των Duran Duran, κάποιος των Toto, ο δεύτερος των Κnack και πολλοί άλλοι. Για όσους έχω τώρα δεν ντρέπομαι.

Ποιους δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Το Welcome to my nightmare του Alice Cooper. Δισκάρα!

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Γενικά δεν έχω δει πολλές συναυλίες. Θυμάμαι τον Lou Reed το 1992 και τους Σπυριδούλα στις αρχές του ΄80.

_MG_9650

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: Rolling Stones – “Satisfaction”. Drugs: “Όταν μπουκάρω στον τεκέ”. Rock ‘n’ roll: Bill Halley – “Rock around the clock”.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Κάτι από Μότσαρτ ή Βιβάλντι.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο David Bowie. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Είναι ένας από τους μουσικούς που μου άρεσαν πολύ στην δεκαετία του 80. Θα ένιωθα άβολα, φαντάζομαι, αλλά δεν θα γίνει ποτέ οπότε δεν υπάρχει λόγος άγχους.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop? Και τους δύο.

_MG_9626

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Ποτέ δεν με ενδιέφερε κάτι περισσότερο, από το να παίζω μουσική.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Νίκος Γούναρης – “Αυτός ο άλλος”.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Μάντσεστερ με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Σιάτλ με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division

Ποια μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Καμία μπάντα. Θα ήθελα να έρθουν δυο-τρεις παιδικοί μου φίλοι και να τραγουδήσουν κεφαλονίτικες καντάδες, και να ακουστεί το τραγούδι μας “Φώτα μου Ήλιε μου”.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Θα ήθελα να γνωρίσω τον John Lennon, τον Lou Reed και τον Ανέστη Δελλιά.

Είναι τέλικα ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα ούτε ο Morrissey ούτε οι Smiths.