Το 2014 στην Πάτρα τρεις φίλοι ονόματι John Tsallas, Thanasis Q και Robin K είχαν μερικές μουσικές ιδέες να μοιραστούν κι έτσι γεννήθηκαν οι Sworr. Γρήγορα κατάφεραν να χτίσουν τον ήχο τους, ένα μείγμα από alternative pop μελωδίες ενισχυμένες από post κιθάρες αλλά και ηλεκτρονικά στοιχεία. Η φήμη τους άρχισε να εξαπλώνεται κι έναν χρόνο αργότερα αναδείχθηκαν νικητές στο διαγωνισμό του Jumping Fish με το κομμάτι “Troubled Thoughts”.

Τέσσερα χρόνια μετά κυκλοφορούν το ομώνυμο ντεμπούτο τους στο θεσσαλονικιώτικο label Fair Weather Friends και μάλιστα σε παραγωγή του Cayetano και από τώρα μετράμε αντίστροφα για το live τους στο six d.o.g.s. στις 15 Απριλίου

https://www.youtube.com/watch?v=AHW1LFRpeiw

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Eiffel 65 – Europop, το 2000, απ΄το χαρτζιλίκι (τρομερή επένδυση).

Ποιός είναι ο τελευταίος; BBNG – IV.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη η συλλογή μας άρα δεν ντρεπόμαστε για κάποιον δίσκο. Έτσι λοιπόν για τον ίδιο ακριβώς λόγο ντρεπόμαστε για πολλούς που δεν έχουμε.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; ‘Ολους των Red Hot Chili Peppers (sorry Γιάννη και Δήμο!).

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Flume στο Amsterdam, Νοέμβριος του 2016.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: Sonder – “Too Fast” (no pun intended). Drugs: Mr Key & Greenwood Sharps – “Icarus Instinct”. Rock ‘n’ Roll: Foals – “Inhaler”.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; The Internet – Ego Death (ολόκληρο το άλμπουμ στο ριπίτ).

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Ελπίζω να φοράει μπλούζα, μην αρπάξει κάνα κρύωμα.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; David Bowie.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Ζούμε διπλή ζωή. Την «κανονική» και τη «μουσική». Δεν μετανιώνουμε γι’ αυτό, ίσα ίσα που ελπίζουμε πως κάποια στιγμή στην Ελλάδα η μουσική (και γενικότερα η τέχνη) δε θα θεωρείται απλά ένα χόμπι.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Bicep – “Glue”.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Το άλμπουμ μας, βασικά την ώρα της πρόβας.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. 1962. Ύδρα με Leonard Cohen. Είναι ο συνδυασμός ξεκούραστου μέρους και άνετου ανθρώπου. 1968. Ινδία με τους Beatles, γιατί πολύ απλά BEATLES! 1993. Περιστέρι Stereo Nova.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; The xx.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Jimi Hendrix, Amy Winehouse, David Bowie.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Υπάρχει Μεγαλοδύναμος;

https://www.youtube.com/watch?v=woMwJ-b8jPo

Το ομώνυμο ντεμπούτο των Sworr. κυκλοφορεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου από την Fair Weather Friends Records και μπορείτε να τον παραγγείλετε εδώ.
Oι Sworr. θα εμφανιστούν στο six d.o.g.s. την Κυριακή 15 Απριλίου στις 21:00. Είσοδος: 5 ευρώ.