Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

Στο Plisskën Festival ο Σεπτέμβριος θυμίζει ακόμη καλοκαίρι

Το πρώτο αμιγώς μουσικό φεστιβάλ της Αθήνας, έπειτα από μία μακρά περίοδο αποχής από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, είναι γεγονός. Το Plisskën Festival ετοιμάζεται για μία ακόμη χρονιά να εξαντλήσει τις ανάσες και να στραγγίξει τον ιδρώτα μας, προσφέροντάς μας ένα ζωηρό, γεμάτο παλμό οπτικοακουστικό θέαμα. Στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, η Τεχνόπολη θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες/ιδες της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής, που θα βρεθούν μπροστά στο αθηναϊκό κοινό τους με στόχο να το ξεσηκώσουν και να του υπενθυμίσουν πώς είναι να «διψάς» για μερικές φεστιβαλικές στιγμές.

Η εναρκτήρια βραδιά, θα σπιθοβολήσει μέσα από το υψηλής ενέργειας show των εκ Γαλλίας ορμώμενων La Femme, οι οποίοι μας είχαν χαρίσει εκστατικές στιγμές στο Plisskën του 2016. To αγαπημένο του ελληνικού κοινού psych pop-rock συγκρότημα που μετράει πάνω από δέκα χρόνια ενεργής πορείας, θα καταφτάσει με το ολόφρεσκο άλμπουμ “Paradigmes” στις αποσκευές του, παρουσιάζοντάς το για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

La Femme

Η γοητεία της γαλλικής γλώσσας θα συμπλεύσει με τους μεθυστικούς ήχους της τρίτης δισκογραφικής κυκλοφορίας τους μέσα από κομμάτια όπως τα “Cool Colorado”, “Nouvelle-Orléans” και “Tu t’en lasses”, τα οποία θα διασταυρωθούν με ορισμένες από τις πιο αξιομνημόνευτες επιτυχίες τους.

Kid Francescoli

Ο electro-pop μουσικός Kid Francescoli (κατά κόσμον Mathieu Hocine), δεσμεύεται με την πρώτη του άφιξη στην Αθήνα, να διατηρήσει το άρωμα Γαλλίας στη βραδιά. Με τον τελευταίο άλλωστε δίσκο του “Lovers” να γίνεται η «ωδή» στη γενέτειρά του, τη Μασσαλία, κάτι τέτοιο μοιάζει αναπόφευκτο. Ο ρομαντισμός που αναδύουν οι διηγήσεις για τους ανθρώπους της πόλης, τη φύση και την καθημερινότητα σε αυτή, συνθέτουν ένα νοητό μουσικό ταξίδι με προορισμό τη Μασσαλία.

Born In Flamez

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και αφιερωμένες στη διαφορετικότητα εμφανίσεις αυτής της βραδιάς, είναι εκείνη τ@ non-binary performer Born In Flamez, ενώ η δική μας Μαρίνα Σάττι, «θα σπάσει κούπες» στη σκηνή του Plissken, παίζοντάς μας φυσικά και το νέο hit της “Pali”, από τον επερχόμενο δίσκο της.

Μαρίνα Σάττι

Ο νυχτερινός ουρανός της 12ης Σεπτεμβρίου και δεύτερης ημέρας του φεστιβάλ, θα φωταγωγηθεί από την εμφάνιση των επιβλητικών GOAT, οι οποίοι φροντίζουν ευλαβικά να διατηρούν την ανωνυμία τους κάτω από τις ειδικά διαμορφωμένες μάσκες – αρχέτυπα που τους συνοδεύουν σε κάθε τους εμφάνιση.

GOAT

To alternative/experimental fusion συγκρότημα από τη Σουηδία, ανέδειξε το κομμάτι “Gathering of Ancient Tribes” από τον δίσκο Commune (2014), σε ένα παγανιστικό soundtrack που είναι αδύνατο να λείπει από το setlist του. Όπως εξιστορούν μάλιστα οι ίδιοι, αν και εδρεύουν στο Gothenburg, κατάγονται από το Korpilombolo της Σουηδίας, το οποίο φημίζεται ως μέρος voodoo-λατρείας, από την ημέρα που ένας γιατρός – μάγος εγκαταστάθηκε και έζησε εκεί.

LSDXOXO

Λίγο πριν αφεθούμε στο ψυχεδελικό και μυστηριώδες σκηνικό των GOAT, στο stage θα βρεθεί ο δημοφιλής DJ και παραγωγός LSDXOXO από τη Νέα Υόρκη για να ηλεκτρίσει τα σώματά μας με τα beats του, ενώ ο μεγαλωμένος στους Αμπελόκηπους με καταγωγή από την Νιγηρία, Moose, ο οποίος έχει τραβήξει την προσοχή της ελληνικής ραπ σκηνής για τον ασύγκριτο ρυθμό, τη χροιά και τη μελωδικότητα του, είναι έτοιμος να μας ξεσηκώσει με τη σειρά του.

Moose

Η καλλιτέχνιδα που ολοκληρώνει το line up του Plissken Festival 2021 είναι η ανερχόμενη ράπερ της underground hip hop σκηνής, Bbymutha, η οποία υποστηρίζεται θερμά για τους στίχους της, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η σεξουαλικότητα, η αναζήτηση της ταυτότητας, αλλά και η μητρότητα.

Bbymutha

Περισσότερες πληροφορίες για το Plisskën Festival 2021 θα βρείτε εδώ
Προπώληση εισιτηρίων
Λουίζα Σολομών-Πάντα