Το θεατρικό σχήμα ομάΔα , φέρνει στην σκηνή του θεάτρου «Αλκμήνη» ένα παράξενο, μεγάλο μωρό.  Στην κούνια του κρύβει  ένα «συγνώμη», ένα «σ’ αγαπώ» και κάτι μαγικά φασόλια που όποιος τα φάει καταλαβαίνει πως ο κόσμος είναι ένα συναρπαστικό μέρος και πως όταν συμβαίνουν άσχημα και αμετάκλητα γεγονότα  , θα πρέπει να τα δεχόμαστε όπως είναι και να πηγαίνουμε παρακάτω.

Το θεατρικό έργο «Big Baby»  του Καναδού συγγραφέα και δημοσιογράφου Frank Moher, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το θεατρικό σχήμα ομάΔα , σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ιωάννας  Μπακαλάκου.  Το έργο , γραμμένο το 2004, είναι μια «μαύρη» κωμωδία που συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου. Ο Frank Moher είναι πολυβραβευμένος συγγραφέας  και έργα του έχουν παιχτεί σε θέατρα σε όλο τον κόσμο από την Καλιφόρνια και το Τορόντο έως το Τόκιο και το Κόσοβο. Στην Ελλάδα παίζεται έργο του πρώτη φορά.

Η Λιζ και η Νταίϊζη  ζουν σε μια πολυκατοικία κάποιας καλής συνοικίας του κέντρου, κάποιας μεγαλούπολης. Δέχονται την επίσκεψη ενός νέου άντρα, του Άλεξ,  ο οποίος  ισχυρίζεται πως είναι κάποιος  που δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι… όταν  θα φύγει έτσι απότομα όπως ήρθε, οι ζωές των δύο γυναικών θα έχουν αλλάξει για πάντα.

Ζητήσαμε από κάθε ηθοποιό να μας περιγράψει το ρόλο του: 

Νταίϊζη (Τερεζα Κρητικού)

Η Νταίϊζη είναι μια  πολύ ενδιαφέρουσα  εκκεντρική προσωπικότητα. Έχει  τόση λογική μέσα στην τρέλα  της , όσο και τόση τρέλα μέσα στη λογική της.  Έχει επιλέξει να ζει μέσα σ΄ αυτόν το δικό της κόσμο. Έτσι ελέγχει τα προβλήματα της , τα λάθη της , τη μοναξιά της και γενικά τη ζωή της.  Φτιάχνοντας διάφορες φανταστικές ιστορίες  , νομίζει ότι προστατεύει τον εαυτό της , αποφεύγοντας την πραγματικότητα , που ίσως την πονάει.  Διασκεδάζει με όλο αυτό,  διασκευάζοντας τη ζωή της έτσι όπως θα ήθελε να είναι. Έχει επιλέξει να ζει ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια.

Λιζ (Ιωάννα Μπακαλάκου)

Η Λιζ  νομίζει ότι ελέγχει τη ζωή της , ότι τα έχει όλα τακτοποιημένα. Είναι η «λογική» στο τρίγωνο συναίσθημα-φαντασία –λογική που φτιάχνουν οι χαρακτήρες του έργου.  Έχει αποφασίσει  να κρατήσει καλά κρυμμένα  όλα τα αρνητικά συναισθήματα , τις τύψεις και τις ενοχές της, «ντύνοντας» τη ζωή της με μια επίφαση τελειότητας. Όταν έρχεται η ανατροπή και η εύθραυστη ισορροπία διαταράσσεται  με τον ερχομό του Άλεξ, η Λιζ ανακαλύπτει ότι έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει τους σκελετούς στην ντουλάπα της και να πάει παρακάτω.

Άλεξ (Ιωακείμ Κάσδαγλης)

Ο Άλεξ είναι κάποιος που δεν  θα μπορούσε ποτέ να είναι.  Φέρνει μαζί του τον ενθουσιασμό  και την περιέργεια ενός μικρού παιδιού, την αντίδραση και την αμφισβήτηση ενός εφήβου , τον προβληματισμό και την τρυφερότητα ενός νεαρού άνδρα. Έρχεται στη ζωή της Λιζ για να την βοηθήσει να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της  και για τρεις ημέρες φέρνει τα πάνω κάτω. Παίζει, θυμώνει, ερωτεύεται  και πυροδοτεί συναισθήματα τα οποία θα αλλάξουν τη ζωή τόσο της Λιζ όσο και της Νταίϊζη για πάντα. Ο  Άλεξ είναι όλα αυτά  που πρέπει αλλά φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε .

 Συντελεστές 

Παίζουν:  Ιωακείμ Κάσδαγλης,  Τερέζα Κρητικού,  Ιωάννα Μπακαλάκου

Μετάφραση/Σκηνοθεσία:  Ιωάννα  Μπακαλάκου

Μουσική: Σοφία Κουρτίδου

Κοστούμια/ Σκηνικά  :  Βασιλική  Σύρμα

Φωτισμοί : Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Φωτογραφίες: Αγγελική Αναγνωστοπούλου

Γραφιστική  επιμέλεια: Παντελής Χατζηιορδάνογλου

Videoart : Μ – word – Μιχάλης Ευθυμίου

Ηθοποιοί  videoart : Αγγελική Αναγνωστοπούλου,  Ιωακείμ  Κάσδαγλης

Βοηθοί Σκηνοθέτη : Αγγελική Αναγνωστοπούλου,  Δανάη Παπαδοπούλου

Hairstyling: Ιωακείμ Κάσδαγλης

Μακιγιάζ : Τερέζα Κρητικού

 Από 10 Φεβρουαρίου και για 10 παραστάσεις , κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο «Αλκμήνη» , Αλκμήνης 8-12 Γκάζι  τηλ.  κρατήσεων  6943767259/210 342 8650